Hirdetés

LG Optimus GT540 - Android olcsón, gyorsan

Hirdetés

Üzemidő, összegzés

A készülékben található beépített GPS-vevő, navigációs szoftvert viszont nem kapunk hozzá, de az Android Marketból vásárolhatunk magunknak. Gyárilag a kamera (geo-tagging), a már említett Layar és a Google Maps tudja kihasználni vevőt.

LG Optimus GT540
[+]

A GT540-ben muzsikáló akkumulátor kapacitása 1500 mAh. Nálam két napig erős igénybevétel mellett is gond nélkül kibírta egy töltéssel, simán elképzelhetőnek tartom, hogy visszafogott használat mellett három napig is tud működni, ami a napjainkban kapható okostelefonok között nagyon kellemes értéknek számít.

Értékelés: LG Optimus GT540
Külső
Ergonómia 9 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 6 pont
Belső
Kezelhetőség 7 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 9 pont
Felhasználói felület élménye 9 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 9 pont
Adatkommunikációs képességek 9 pont
Multimédia
Vizuális 5 pont
Audio 8 pont
Egyebek
Üzemidő 8 pont
Ár/érték aránya 9 pont
Hogyan értékelünk?

A látottak fényében elmondhatom, hogy az LG Optimus GT540 egy kifejezetten jól sikerült készülék. Ha ártól függetlenül nézzük, önmagában is megállja a helyét, bár nyilván nem hibátlan: a rezisztív kijelző akármennyire is jó, nem kapacitív, tehát hiányzik belőle a multi-touch, plusz gondot jelenthet, hogy egyelőre még csak az 1.6-os Android rendszer fut a készüléken. Az viszont az erős hardvernek köszönhetően gyorsan, a sok extra szoftvernek és widgetnek köszönhetően pedig "okosan", ráadásul már úton van a frissítés is. A multimédiás képességek is pozitív irányba döntik a mérleget, igaz, itt sem minden tökéletes, a videólejátszás például lehetne jobb, de ezt nyilván csak azért mondhatom, mert az LG eddig elkényeztetett minket efféle funkciókkal. Gyakorlatilag egyetlen aggályom van a telefonnal kapcsolatban, ami a karcolódásra hajlamos hátlapan keresendő, de ez sem akadályoz meg abban, hogy a masinára rásüssem az ajánlott plecsnit, mivel kártyafüggetlenül bruttó 65 000 forint körül lehet hozzájutni, de VitaMAX csomagban például 50 000 alatt elvihető. Még ilyet!

LG Optimus GT540

Bocha

A cikk elkészítésében a T-Mobile mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés