2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Mobiltelefon rovat

LG GX500 - két kártyás, de nem meggyőző

Technikai paraméterei alapján az LG új dual-SIM készüléke kellemes darabnak tűnik; a valóságban viszont nem igazán az.

Előszó, tartozékok

Rengeteg idő és a felhasználók részéről még több türelem kellett hozzá, de végül csak eljött az az idő, amikor a nagyobb készülékgyártók is rájöttek, hogy hatalmas igény van az úgynevezett dual-SIM készülékekre. Olyan mobiltelefonokra, melyekbe két SIM-kártyát is bele lehet tenni és azokat egyidejűleg is használni lehet. A témával kapcsolatban egy különálló írást is publikáltunk már, melyből mindenki megtudhatja, hogy miért lehet hasznos egy efféle modell használata, valamint a gyártók és szolgáltatók mentalitására is fény derül, jelen cikkből ezt a vonalat ennek megfelelően teljesen ki is hagyom. De nem kell megijedni; már a bevezetőben is van miről töprengeni.

LG GX500
[+]

Visszatérő olvasóink bizonyára tudják, hogy Európában a Samsung kezdte el a dual-SIM készülékek gyártását és forgalmazását (ez a DuoS széria). Masináik már több éve piacon vannak, plusz hatalmas mennyiségben szivárognak be különféle kínai telefonok is, melyek szintén képesek két kártya kezelésére. A többi gyártó viszont csak mostanában kezdi észrevenni, hogy ebben a szegmensben is van pénz, leghamarabb talán az LG lépett, de a többiek részéről is vannak ígérgetések. A gond viszont az, hogy bár a gyártói paletta bővült, a kétkártyás készülékek "színvonala" nem igazán javul, az igazán jó és adott esetben drága modellekből nem készül dual-SIM verzió. A trend az, hogy a duplázásra vágyó felhasználók kizárólag alsó-középkategóriás cuccok átdolgozott változataiból válogathatnak, a jövőkép pedig nem fest rózsásan, egyelőre nem tudni arról, hogy úton lenne mondjuk a HTC Desire dual változata.

LG GX500
[+]

Jelenlegi tesztalanyunk, az XXL GSM által biztosított LG GX500 sem tűnik egy világmegváltó modellnek, de a futár érkezésekor azért még titkon reménykedtem benne, hogy egy olyan ütős masinát kaptam vele kézbe, mint amilyen annak idején a KM900 Arena volt. A poént persze nem lövöm le már rögtön az első oldalon, nézzük inkább, hogy milyen tartozékokat rejtett a teljesen átlagos méretű és kinézetű doboz. Tippje gondolom többeknek van, azt pedig már most borítékolom, hogy mindenkinek helyes: töltő, adatkábel, headset, ennyit kapunk a GX500-hoz - és úgy általában a manapság megjelenő többi telefonhoz is. Azaz nem is: van egy sminkceruzának tűnő ceruza is! Klassz.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hi​r​deté​s​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.