LG Magna - ezért nem kapna diplomát

Bevezető, tartozékok

Az LG-nél eddig nem bízták véletlenre a 2015-ös évet, hiszen már a Las Vegasban megrendezésre kerülő CES kiállításon előrukkoltak a hajlított kijelzővel szerelt okostelefonjuk második generációjával. Következett ezután a barcelonai Mobile World Congress, ahol a dél-koreai vállalat Ken Hong elmondásai szerint nem szerette volna, hogy a többi gyártó mellett csak a figyelem egy része háruljon aktuális zászlóshajójukra, így néhány nappal az esemény előtt egy teljesen megújult középkategóriás termékcsaládot mutattak be, amiket aztán a show keretén belül már a nagyközönség is szemügyre vehetett. A família négy tagot számlál, ezek mindegyike hasonló formatervet, de különböző hardveres felszereltséget kapott, így árazás és pozicionálás terén is eltérnek egymástól.

LG Magna kézben tartva
[+]

A kvartetből már három is járt nálunk, a Joy nem váltotta meg a világot, plusz a Spiritnél is akadtak optimalizálási hibák, a Leon már egy fokkal jobb teljesítményre volt képes. A fantasztikus négyes legerősebb tagjának viszont tesztalanyunkat, a Magna névre hallgató mobilt kiáltotta ki februárban az LG, ám végül nagyon nem így lett, hiszen a 64 bites Snapdragon chipset helyett egy alsó kategóriás MediaTek lapkát szereltek bele. Ez alapvetően rendkívül érthetetlen döntésnek bizonyul, amin az enyhén ívelt formaterv, az egész jó kamera és a kellemes üzemidő sem tud javítani, az árazás pedig még rosszabb színben tünteti majd fel a dél-koreaiak újdonságát.

LG Magna doboz
[+]

A Speedshoptól érkező doboz az LG-re jellemző piros-fehér színvilágban pompázik, a fedélen a termékfotó és a telefon megnevezése szerepel, oldalt pedig kis ikonok jelzik a masina legfőbb tulajdonságait. Oldalról kell kibontani a papírkartont, legfelül a Magna várja tulajdonosát, alatta pedig a tartozékok terülnek el. A készülék mellé egy normál kialakítású headset, egy 0.85 amperes töltőfej, egy microUSB kábel, valamint egy több nyelvű használati útmutató jár.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • LG

Azóta történt

Előzmények

 • LG G4 - nehéz rajta fogást találni

  A dél-koreaiak csúcsmodellje nagyon jól teljesít, kiváló képeket készít a 16 megapixeles kamera, szép a Quantum IPS kijelző, és a rendszersebesség is szinte hibátlan.

 • LG Joy - memóriazavar

  Az LG jelenlegi legolcsóbb okostelefonja a Joy névre hallgató modell, aminek legnagyobb problémája a memória méretében keresendő, emellett a kétmagos processzor sem túl erős.

 • LG Spirit 4G LTE - görbe árnykép

  Az LG kompakt középkategóriása szemrevaló, pillekönnyű és még egy kicsit meg is hajlított, két hiba azonban ront az ígéretes összképen.

 • LG L Bello - szépség, vagy szörnyeteg?

  A dél-koreai gyártó újdonsága a G sorozat formatervét követi, viszont sajnos sem árban, sem pedig teljesítményben nem tudja felvenni a versenyt a konkurensekkel.

Hirdetés