Hirdetés

LG blog: A koreai gyártó négyesfogata a középkategóriában

Az MWC előtt nem sokkal mutatkozott be az LG L és F szériáját egyaránt leváltó négyesfogat. Az újdonságokat már nem betűk és számok kombinációjával jelöli az LG, hanem beszédesebb neveket kaptak, a Joy, a Leon, a Spirit és a Magna között azonban bőven vannak eltérések, noha a gyártóra jellemző stílusjegyek és funkciók egy része mindegyikben megtalálható.


[+] LG Joy, Leon, Spirit, Magna

A négy készülék szépen lefedi a középkategóriát, igazodva a vásárlói elvárásokhoz és pénztárcákhoz. A kínálat legkedvezőbb árú darabja a Joy, ez egy kompakt okostelefon, amely WVGA kijelzőt, kétmagos, Snapdragon 200-as processzort és 512 MB RAM-ot kapott. Az Android 4.4.2-es verziójára az LG szokásos felhasználói felülete került föl, a kamera pedig 5 megapixeles. Ez az eszköz elsősorban a szolgáltatói akciókban szerezhet majd híveket, hiszen függetlenül is bőven 30 ezer forint alatt kapható. Ez nyilván azt is jelenti, hogy a teljesítmény kapcsán kompromisszumokat kell majd kössünk, de az alapfeladatok ellátására alkalmas, ráadásul a dupla koppintásos kijelzőfeloldási metódus ugyanúgy a funkcionalitás része, mint a Knock Code.

A képzeletbeli lépcső következő fokára a Leon kerülhetne, ez egy nagyobb eszköz, hiszen 4,5 hüvelykes kijelzővel bír, aminek felbontása 480 x 854 pixeles. Itt már IPS technológiát használ az LG, a burkolat alatt pedig komoly változás, hogy a meglehetősen friss fejlesztésű Snapdragon 410 chipset szolgáltatja a teljesítményt 1 GB RAM társaságában. Ez pedig azt is jelenti, hogy a Leon a relatív alacsony felbontású kijelzővel játszi könnyedséggel boldogul, nem dadog, működése folyamatos. A 4G hálózatokon is működni képes telefon autofókuszos kamerát és a márkára jellemző hátlapi gombokat kapott. Itt már az 5.0-s Androidot találjuk a fedélzeten, értelemszerűen mindezeknek megfelelően többet kell érte fizetnünk, jelen sorok írásakor 40 ezer forint körül alakul a független piacon az ára.


[+] LG Joy, Leon, Spirit, Magna

Bár eleinte úgy tűnt, hogy nem a Spirit, hanem a Magna lesz a kínálat csúcsa, ez időközben változott. A Magna ugyanis 4G nélkül érkezett meg végül, a burkolat alatt pedig egy jól ismert MediaTek chipset, az MT6582-es teljesít szolgálatot. A kijelző mérete már 5 hüvelykes, enyhén ívelt, felbontása pedig HD, ez pedig pont a határán van annak, amit a tajvani SoC még nehézség nélkül elbír. A RAM mérete ezúttal is 1 GB, a kamera felbontása 8 megapixelesre hízott, nem maradtak ki a hátlapi gombok, a rendszer lelke pedig ezúttal is az 5.0-s Android. Újabb 10-12 ezer forintot ugrik az ár, ám meglepő módon a Spirit ennél kedvezőbb árfekvésű.

Ez a modell ugyanis 45 ezer forint körül érhető el manapság a független piacon, noha ez is enyhén ívelt ívelt, HD felbontású kijelzőt kapott, ám ennek csak 4,7 inches az átlója, ami finomabb képet ígér, mint a Magna megjelenítője. A processzor a Snapdragon 410-es, a RAM itt is 1 GB, továbbra is az 5.0-s Android képezi a rendszer lelkét. Ez a modell is képes 4G hálózatokkal való kommunikációra, a hátlapra 8 megapixeles kamera került, összességében tehát úgy fest, hogy a kvartett legjobban eltalált darabjáról van szó.


[+] LG Joy, Leon, Spirit, Magna

Természetesen az LG nem csak ezt a négy terméket indítja a középkategóriában, már megérkezett hozzánk a G4 kistestvére is, piacon van még a G3 S is, ráadásul az L Fino és az L Bello is elérhető. A koreai gyártó tehát meglepően sok modellel képviselteti magát a piacon, amelyek mindegyike rendelkezik néhány LG-s funkcióval, a felhasználói felület is zömmel közös, ráadásul újabban a G Flex 2 sikerei nyomán megjelentek az enyhén ívelt kijelzővel felszerelt modellek is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Előzmények

  • LG Magna - ezért nem kapna diplomát

    A dél-koreai gyártó újdonsága enyhén ívelt formatervet, HD felbontású, 5 hüvelykes megjelenítőt kapott, ám a hardver és az ár tekintetében nagyon mellélőttek.

  • LG Joy - memóriazavar

    Az LG jelenlegi legolcsóbb okostelefonja a Joy névre hallgató modell, aminek legnagyobb problémája a memória méretében keresendő, emellett a kétmagos processzor sem túl erős.

  • LG Leon 4G LTE - nem profi, de teszi a dolgát

    Az LG az idei évet nem csak a G Flex 2-vel, hanem többek között négy új középkategóriás készülékkel kezdte, ennek az egyik középső tagja a Leon 4G LTE.

  • LG Spirit 4G LTE - görbe árnykép

    Az LG kompakt középkategóriása szemrevaló, pillekönnyű és még egy kicsit meg is hajlított, két hiba azonban ront az ígéretes összképen.

Hirdetés