Hirdetés

LG GW620 - belépés a klubba

Hirdetés

Külső

Ha nagyon akarom, akkor mondhatom a formavilágra, hogy "eldzsís", mert feketén csillognak az érintőgombok a 320x480 pixeles TFT kijelző alatt, de igazából ez is egy ugyanolyan szappan, mint a legtöbb érintésvezérelt telefon. Jó pont viszont, hogy a képernyő feletti rész műanyagja nagyon minőségi, a hátlap is jó tapintású.

LG GW620
[+]

A GW620 oldalsó részein nem fukarkodtak a kezelőszervekkel a mérnökök. Bal felől a microUSB csatlakozó ajtaj nyitja a sort, alatta a hangerőt szabályozó gombok helyezkednek el. Jobb oldalon a microSD kártya bemeneti helye található, illetve egy-egy dedikált billentyűt kapott a zenelejátszó és a kamera. A készülék tetején 3,5 mm-es jack csatlakozó ücsörög, s itt leljük meg a bekapcsoláshoz, illetve a kijelző lezárásához szükséges gombot is.

LG GW620
[+]

Ha már szó esett a csatlakozókról, érdemes belekukkantani a dobozba. Az akkurátusan zacsikba csomagolt tartozékok között nem okoz meglepetést a töltő és az adatkábel, ám a headset mindenképpen megérdemli a figyelmet. Felvevőgombos, agybadugós végű tartozékról van ugyanis szó, amely igen kellemes hangzást biztosít, ha nem idegenkedünk attól, hogy közvetlenül a szürkeállományunkra csatlakoztassuk a drótokat.

LG GW620
[+]

Az oldalról előcsúszó QWERTY gombsor teljesen megváltoztatja a készülékről eddig kialakult képet. Ez a világoskék felület ugyanis friss, üde és fiatalos (mint Medveczky Ilona), mindenképpen egyedi árnyalat. Ráadásul az előbukkanó billentyűzet is minden dicséretet megérdemel: manapság ritka, hogy öt soros klaviatúra álljon egy mobiltelefonban rendelkezésre, az LG-nél mégis meg tudták ezt úgy oldani, hogy egyáltalán nem lett zsúfolt az elrendezés. Számomra annyira szokatlan volt, hogy számok beírásánál rutinból nyúltam az "alt" gombhoz, aztán esett csak le, hogy a billentyűzet felső sora natívan is használható ilyesmire. Külön jópont a remek megvilágítás: a kékes és pirosas színvilág egyértelművé teszi, hogy melyik karakter milyen kombinációval érhető el.

LG GW620
[+]

A gombok különállóak, domborúak, van nyomáspontjuk. Magyar kiosztás nem lesz, de a megfelelő betűt hosszan nyomva előbukkannak annak ékezetes verziói is, ami lehetővé teszi, hogy a helyesírás szabályainak megfelelően írjunk. A gombsorra még a kurzormozgató billentyűk is odafértek, minden elismerésem a tervezőknek. A telefon hátlapja csak a kamera miatt lehet érdekes, öt megapixeles, villanófénnyel megtámogatott optika ücsörög itt, amely szintén saját bütykölés eredménye, ugyanis elvileg az 1.5-ös Android nem támogatja a vakut.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés