Hirdetés

LG GW620 - belépés a klubba

Hirdetés

Multimédia

A GW620 kamerája sokat ígér: 5 megapixeles, autofókusszal, segédfénnyel felszerelt optika ül a hátlapon, ami azt is jelenti, hogy a koreaiak itt is belepiszkáltak a rendszerbe, hiszen elvileg vakut az Android 1.5-ös verziója nem kezel. A fényképezőgépet elindítva a keresőből előhalászható egy sereg opció, ezek közül a makro mód lehet érdekes (s mint lentebb látni fogjuk eléggé hatékony is), a többi apróságot egy körkörösen mozgó menüből választhatjuk ki. Ez egy rettentően szerencsétlen megoldás, igazi küzdelem rájönni, hogy miképp tekeredik a tárcsa. Az opciók között van fehéregyensúly, sorozatfelvétel, időzítő, képméret és képminőség beállítás, illetve van egy ilyen lehetőség, hogy szépségfelvétel. Kerestem egy szépséget a környéken (épp ebédet főzött), de nem tapasztaltam semmi különöset a fotózás során. Aztán a Google segített: az LG szerint a szépségfelvétel arra jó, hogy az arcokról tisztább, világosabb kép készülhet. Bizonyára így van.

LG GW620 menü

Az elkészült képek (fent) sajnos nem váltják meg a világot. 1-2 megapixelesre kicsinyítve őket rendben vannak, de teljes méretben nagyon zajos és homályos képek készülnek még tökéletes fényviszonyok esetén is. Felüti a fejét némi kromatikus aberráció is, a vaku pedig ugyan nem gyenge, de teljesen elszínezi a fotót, így aztán nem egy nagy élmény. A makro viszont tényleg hatékony, a közeli felvételek legalább élesek. Az előzetes hírek szerint 720x480 pixelben kellett volna tudnom videót rögzíteni, ehhez képest a legnagyobb választható felbontás a 320x240 volt, ami csalódást okoz.

LG GW620 menü

A képgalériában viszont van bőven fejlesztés, ráadásul nagyon ötletes. A fotóink és videóink időrendben vannak. Függően attól, hogy milyen helyzetben van a kezünkben a telefon, felülről, vagy oldalról előhúzható egy menü, amiben választhatjuk csak a képeket, a kedvenceket, a videókat, a tageket (magyarul címke), illetve az emberekhez rendelt fájlokat. Erre a sávra mindig merőleges helyezkedik el másik előhúzható okosság: az időegyenes, itt ahhoz a dátumhoz szánkázhatunk, ahová gondoljuk. Mindez gyors, animált, jól kezelhető, ide mindenképp írok egy pirospontot.

LG GW620 menü

Van egy videoszerkesztő is. Marhaság. Mindenféle előre kitalált effektekkel lehet képeket és mozikat egy megadott stílus és zene alapján kiválasztani, ebből a szoftver csinál valamit, ami kábé egy kicsit meghülyített slideshow lesz, meglettünk volna enélkül. Pozitív viszont, s nem lehet eléggé sokszor megemlíteni, hogy a GW620 képes DivX mozik lejátszására, ami egyelőre ritkaságszámba megy az Android rendszerű gépek között.

LG GW620 menü

A zenei résznél reménykedtem, hogy voltak annyira tökös gyerekek az LG-nél, hogy ide is belepiszkálnak, de sajnos nem. Úgyhogy nincs equalizer, s hiába jó a mellékelt füles, kicsit több basszust elviseltem volna. A szokásos funkcionalitást kapjuk: ID3 alapján történő rendezést, albumborítót, véletlenszerű és ismétlődő lejátszást. Van viszont FM-rádió, sajnos RDS nincs hozzá, de igen jó a vételi érzékenység.

LG GW620
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés