Hirdetés

LG GW620 - belépés a klubba

Hirdetés

Vas, menü

A hardver majdnem a szokásos, legalábbis az 528 MHz-en ketyeg Qulacomm MSM7200A processzor már sok androidos gépben üzemelt. A kijelzőről azonban érdemes tudni, hogy a trendekkel ellentétben rezisztív technológiát használ, ami azt jelenti, hogy egy pontban érzékeli a nyomást, s erősebben kell hozzáérnünk, mint egy kapacitív verzióhoz. Tény, hogy szokni kell, mert - mint ahogyan a kicsit lentebb látható videóban is észrevehető - nem mindig úgy reagál a kijelző, ahogyan azt az ember már megszokta Android készülékek esetén.

LG GW620 menü

A rendszer általános sebessége megfelel a hardverrel szemben támasztott elvárásoknak, nagyjából a HTC Hero szintjén van. Eleinte kicsit csalódtam, hogy ilyen régi, 1.5-ös Android került a gépre, ám az LG sok dolgot házon belül oldott meg, amit egyébként csak a 2.0-s frissítés hozott volna, így már nem olyan rossz a helyzet.

LG GW620 menü

A változtatások leginkább a kezdőképernyőre és a menüre vontakoznak. Először is szögezzük le, hogy ha valakinek nem tetszenek az LG által fejlesztett dolgok, egy gombnyomással visszatérhet a klasszikus Android kinézethez. Az egyik legfontosabb dolog, hogy a csak három képernyőből álló készenléti kijelző körbejárható, ha elértünk a végéhez, megint jön az eleje, ez hasznos, bár a háttérkép széle azért látszik ilyenkor. A másik fontos apróság, hogy az alsó négy ikon fölé további négy rajzocska került, amelyeket mi állíthatunk be. A menübe belépve jön még egy okosság, az alapvetően névsorba rendezett ikonokat az LG funkció szerint kategóriákba tette, ami talán jobb átláthatóságot biztosít.

LG GW620 menü

Mindezen fejlesztésekhez tartozik egy saját téma is, amely az ikonok grafikáját, illetve ha akarjuk akkor a háttérképet is lecseréli. Őszintén szólva én inkább maradtam az eredeti rajzoknál, mert az LG által alkotott stílus kicsit bárgyú: minden funkciót valami kis moszat jelöl, amely Sesame Street rajongók számára biztos kedves emlékeket ébreszt, de kevéssé vehető komolyan. Új widgetet azonban nem alkotott a koreai banda, egyedül az FM-rádió állapotjelzője lehet érdekes, de az Android Market jó terep arra, hogy keresgéljünk hasznos és/vagy látványos további lehetőséget ezen a területen.

Az LG tevékenysége nem merül ki azonban a fentiekben. Belepiszkáltak a kamerába, kapott a készülék DivX támogatást, van Exchange szinkronizálási lehetőség, csináltak közösségi szolgáltatások számára kliensprogramot, átrajzolták a galériát - ezek gyárilag az 1.5-ös Android rendszerben nincsenek meg. A legfontosabb azonban, hogy a GW620 magyarul kommunikál a felhasználóval.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés