MWC2010: LG GT540 - alsós Android

Hirdetés

Az LG a nagy gyártók közül elsőként gondolt azokra, akik mindeddig azért nem vágtak bele egy Androidos készülék vásárlásába, mert a zöld robotos rendszerrel szerelt eszközök számukra túlzottan drágák voltak.

Az LG GT540 a pletykák szerint egy 550 MHz-es processzort kapott, melynek elegendőnek kell lennie a rendszer akadásmentes futtatásához. A jövevény a Viewty formavilágának továbbgondolása révén harmonikusan illeszkedik a koreai gyártó palettájába. A készülék 3 hüvelykes, 320x480 pixel felbontású rezisztív TFT kijelzője felbontásában a középkategóriát, technológiájában kicsit a múltat idézi.

Az LG az Android gyári felületét szinte érintetlenül hagyta a GT540 esetében. A telefon HSDPA képes rádiója akár 7,2 Mbps sebességre is képes, Wi-Fi 802.11 b/g, FM rádió és Bluetooth 2.1 is bekerült a fícsörlistába. A hátlapon helyet foglaló kamera 3 megapixeles, autofókuszos darab, videofelvételek készítésére is alkalmas.

Ha Android, akkor természetesen a közösségi szolgáltatások sem maradhatnak ki, ebben az új LG is erős lesz. A fekete, fehér és pink színekben elérhető GT540 alacsony árával hódíthat majd a tavasz folyamán.

 

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Az LG nem akar saját platformot

    A kisebbik dél-koreai gyártó hivatalosan is megerősítette, hogy a következő években nem kíván saját operációs rendszert fejleszteni.

  • LG Pop: Túl az egymillión

    Sikeresnek tűnik a kisebbik dél-koreai gyártó opcionálisan napelemmel is felszerelhető érintőkijelzős mobilja.

  • LG Waffle: 2G dizájncsúszka

    A kisebbik dél-koreai gyártó egyszerű 2G csúszkával rukkolt elő, melynek hátlapját az amerikai palacsinta mintája ihlette.

  • LG GW620 - belépés a klubba

    Az LG első Android rendszerű gépén rögtön saját fejesztésű a kezelőfelület. A QWERTY gombsor pedig hibátlan.

Előzmények

Hirdetés