Hirdetés

Lenovo K10 Plus - ezúttal inkább mínusz

Korrekt, ám megkésett phabletet kínál a Lenovo, amely jófajta üzemidővel is elszürkül a piac legzsúfoltabb mezőnyében.

Hirdetés

Kamerák, multimédia

A K10 Plus 16 megapixeles kamerát vet be az előlapon (katt) és 13 megapixeles főegységet hátul (f/2-es blende, PD-autofókusz), 8 megapixeles ultraszéles (fixfókusz) és 5 megapixeles mélységszenzor kíséretében (egy portré). A szoftver célratörő, minden automatikához tartozó kellékkel és gyors váltással a két látószög között. Valami suta okból a képminőség ugyanakkor alapból „normálra” van állítva „kiváló” helyett, nem mintha ez annyit változtatna a minőségen. A profi mód fél másodpercig bezárólag mindenesetre záridőállítást is enged a szokásos lehetőségek mellett, a Manual Camerával pedig egy DNG RAW fájlt is sikerült lőni majd feldolgozni (katt), ami jó összehasonlítási alap a következő képekhez, a Lenovo algoritmusával.


[+]

A minőség tökéletes időben is csak közepes: a kissé fakó színek nagyjából rendben, némi eltéréssel a két látószög között, a főkamera fürgén fókuszál. Viszont már ilyenkor túlzott a zajszűrés, kontrasztos helyzetekben mindkét kamera elvérzik dinamikában és a szélek felé haladva gyorsan csökken a részletesség. Ehhez az ultraszéles modul jókora kromatikus aberrációt is hozzátesz. Este leginkább a főkamerát érdemes bevetni, kellően világos környezetben használható kép is születhet, az ultraszéles lencsét viszont jobb ágyba tenni és betakarni. Ma már kevés ez a minőség a középkategóriás üdvösséghez.

A főkamera 4K videója részletes, az expozíció pedig pontos, mindazonáltal képstabilizálás nélkül a felvétel remegős, és elég egy kis szellő a sztereó hang túlzott megszűréséhez, ami így tompa és lapos. Az ultraszéles videó felbontás maximuma 1080p, gyengébb minőséggel, de azért kapóra jöhet bizonyos helyzetekben.

A Play Zene a legtöbb ismert formátumot meghajtja a WMA-t kivéve, és számos widgetet, illetve alapvető hangszínszabályzót kínál. Jó hír az FM-rádió, hát még a beüzemeléséhez szükséges jack port megléte, bár arra csak átlagos minőségű, hangerejű, dinamikájú és részletességű hang jut, leginkább MP3 hallgatáshoz. A monó hangszórót alul könnyű eltakarni, de szabadon hagyva se brillírozik: nem túl hangos, és még így is elég éles, mélyek nélkül. A bejövő hívást mindenesetre meghallani.

[+]

A K10 Plus nem teljesíti a Google Widevine L1 CDM szintet, így a Netflix vagy a Prime Video nem streamel HD-ban, pedig a képernyő mérete és felbontása alkalmas lenne az egérmozira. Nem gond ugyanakkor a helyi 4K felvételeket lejátszani, a ritkább kódolásra pedig akad a Play Áruházban ezer alternatíva, a fapados lejátszót érdemes hamar ilyesmire cserélni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Lenovo K10 Note - erős visszatérő

  Az idei év egyik mobilos visszatérője a Lenovo, aki egy versenyképes árú, jó hardverrel szerelt phablettel tér vissza a középkategória 80 000 forint körüli mezőnyébe.

 • Lenovo A6 Note - nem az igazi

  Abban az árkategóriában, ahol a Lenovo indul, nagyon nehéz a kompromisszumok optimális szintjét belőni. Nem is sikerül mindenkinek.

 • Bemutatkozott a Lenovo K10 Plus

  A középkategóriás, három hátlapi kamerás mobil Indiában bukkant fel, és persze azonnal kedvezményes áron dobták piacra.

 • Motorola Moto G6 - kérsz egy üveggel?

  Sosem volt még ennyire gyönyörű egy középkategóriás Motorola, mert igen, a patinás amerikai gyártó neve ismét rajta van a fém/üveg házon, a hátlapon pedig két kamera figyel.

Hirdetés