Hirdetés

Lenovo K10 Plus - ezúttal inkább mínusz

Korrekt, ám megkésett phabletet kínál a Lenovo, amely jófajta üzemidővel is elszürkül a piac legzsúfoltabb mezőnyében.

Hirdetés

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

A K10 Plus két nanoSIM-et fogad be, ám mivel a magyar termékoldal a telefon szekciót a Motorola nemzetközi honlapjára irányítja, a K10 Plus külföldi leírása pedig roppant szűkszavú, csak feltételezem, hogy az összes hazai LTE sáv támogatott – Budapesten sikerült 4G hálózatra kapcsolódni. A beszélgetési hangminőség korrekt: a hangszóró elég erélyes a tiszta, a túloldalon sem volt panasz. A DeviceSpecification szerint a phablet 802.11a/b/g/n/ac szabványú WiFi modemet vet be, a két csatorna valóban megvan (Direct, HotSpot), az érzékenység megfelelő. A Bluetooth 5.0-s (A2DP), az USB pedig 2.0-s (MTP, OTG). A navigáláshoz a mobil a GPS, GLONASS, Galileo és Beidou műholdakat használja, bár érdekes módon a GPSTest, a GPS Test és a Locus Maps mindegyike azt jelezte: a telefon ezekre rálát, viszont egy műholdat sem használ. Az utóbbival mégis sikerült megbízhatóan rögzíteni fél órányi útvonalat, ergo a navigálás működik, méghozzá gyorsan és pontosan. Akad iránytű, gyorsulásmérő és giroszkóp, nincs NFC, barométer vagy infra.


[+]

Kétségtelenül a 4050 mAh-s telep és a takarékos hardver a K10 Plus erőssége, amelyből 6-7 óra képernyőidő lazán kihozható vegyes használattal, akárcsak 2-3 napos működés két 10 wattos, kétórás töltés között. Így nem kell azon izgulni, mikor merül le a teló, ennyiért pedig nem hiba a Qi töltés hiánya. A jófajta készenléten alapvető androidos akkumulátorkímélés dolgozik, de az üzemidő nélküle is remek.


[+]

Összefoglaló

Értékelés: Lenovo K10 Plus
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 8 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 7 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 7 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 6 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 8,5 pont
Ár/érték aránya 5 pont
Hogyan értékelünk?

60 ezer forint környéke a piac egyik legzsúfoltabb szegmense, és a K10 Plus pont egy évet késett, hogy 2020 elején a tudásával versenyképes, de legalább figyelemfelkeltő legyen. Nincs fájdalmas hibája, sőt: az üzemidő, a műanyag ház összeszerelése, a tárhely, a sebesség, valamint a képernyő fényereje és színei megfelelőek, az ujjlenyomat-olvasó pedig gyors. Nyers formájában az Android 9 viszont fapados funkcióban gazdag riválisai között, egy darab biztonsági vagy rendszerfrissítés nem érkezett a start óta, a HD felbontás ennyiért kevés, a kamerák meg gyengék. A Lenovo látszólag még arra se fordított figyelmet, hogy részletes specifikációhoz egykönnyen hozzájussunk.

Olvasóink darálhatják az ár/érték bajnok riválisokat: a HD felbontású Redmi 8 olcsóbb és sokrétűbb, a Note 7 Full HD panellel sem kerül többe, a Note 8T pedig megéri a pár ezer forintos felárat. Oké: a Lenovo veterán a számítástechnikai és kütyüpiacon, így az árazása nem a Xiaomi/Realme szintjét tükrözi, az pedig tény, hogy egy jófajta Galaxy A vagy P Smart márkája miatt feláras. Az utóbbiak viszont gyakrabban frissülnek és komplettebb szoftveres, kamerás csomagot kínálnak – tesztalanyunk ellenben olyan, mintha a jófajta K10 Note megalkotása után kifogyott volna a Lenovóból a szufla, és senki nem akarta magát túlórában megerőltetni.

Bone123

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Előzmények

 • Lenovo K10 Note - erős visszatérő

  Az idei év egyik mobilos visszatérője a Lenovo, aki egy versenyképes árú, jó hardverrel szerelt phablettel tér vissza a középkategória 80 000 forint körüli mezőnyébe.

 • Lenovo A6 Note - nem az igazi

  Abban az árkategóriában, ahol a Lenovo indul, nagyon nehéz a kompromisszumok optimális szintjét belőni. Nem is sikerül mindenkinek.

 • Bemutatkozott a Lenovo K10 Plus

  A középkategóriás, három hátlapi kamerás mobil Indiában bukkant fel, és persze azonnal kedvezményes áron dobták piacra.

 • Motorola Moto G6 - kérsz egy üveggel?

  Sosem volt még ennyire gyönyörű egy középkategóriás Motorola, mert igen, a patinás amerikai gyártó neve ismét rajta van a fém/üveg házon, a hátlapon pedig két kamera figyel.

Hirdetés