Hirdetés

Lenovo K10 Note - erős visszatérő

Az idei év egyik mobilos visszatérője a Lenovo, aki egy versenyképes árú, jó hardverrel szerelt phablettel tér vissza a középkategória 80 000 forint körüli mezőnyébe.

Hirdetés

Adatkommunikáció, akkumulátor, összegzés

A K10 Note legfeljebb két nanoSIM-et fogad be a hazai 4G LTE sávok támogatásával (B1/B2/B3/B4/B5/B7/B8/B20). Ha már internetezés, a kétcsatornás WiFi közepes érzékenységű (802.11a/b/g/n/ac, direct, hotspot). A Bluetooth 5.0-s (A2DP, LE), az USB 2.0-s (Type-C, MTP, OTG). A navigáláshoz a földi antennák és routerek mellett a készülék GPS, a GLONASS, a BeiDou és a Galileo műholdakat is beveti, villámgyors pozicionálással. Akad giroszkóp, iránytű, gyorsulásmérő és hall szenzor, viszont az NFC, a barométer és az infra kimaradt. Kellemes hangminőség érhető el telefonhívások alkalmával.


[+]

Értékelés: Lenovo K10 Note
Külső
Ergonómia 7 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 9 pont
Kijelző mérete, minősége 8 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 8 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 8 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás 9 pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 8 pont
Multimédia
Vizuális 7 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 7 pont
Ár/érték aránya 7 pont
Hogyan értékelünk?

4050 mAh-nyi kapacitás nagyon sok és nagyon kevés is tud lenni attól függően, hogy épp milyen mobilba kerül, illetve milyen optimalizálási szinttel és milyen felhasználási mód mellett kell bizonyítania. A Lenovo K10 Note ilyen téren abszolút átlagosnak mondható, az esetek túlnyomó többségében aligha kell attól tartani, hogy teljes töltöttségű napkezdettel estére lemerülne, könnyedén benne van 4-5 órányi kijelzőidő a normál használat során, szintetikus teszten pedig 8-9 órát is könnyedén kiprésel magából videózással. A készenléti fogyasztása ugyanakkor aránylag magas, tehát aki keveset nyomkodja a mobilját, arányaiban valószínűleg gyengébbnek fogja érezni az üzemidőt a vártnál, annak ellenére, hogy egyébként a két nap így könnyedén kihozható. 10W-os töltőfejjel körülbelül 3-4 óra alatt töltött fel nálunk, de egyébként 18W-os gyorstöltést is támogat a megfelelő adapter beszerzése után.

Összességében a Lenovo K10 Note azoknak ajánlható, akik a 80 000 forintos keretüket a lehető legjobb hardverre szeretnék elkölteni, hiszen a Snapdragon 710 lassan két év elteltével is bizonyít, és a legtöbb árkonkurensénél jobb teljesítményt kínál. A kategória átlagából felfelé lóg ki a kijelző fényereje és kontrasztja, decens a műanyag ház összeszerelése, viszont a kamerától többet vártunk, az üzemidő legfeljebb átlagosnak mondható, félkésznek érződik a ZUI rendszer testreszabhatósága és magyar szövegezése, továbbá le van maradva az Android főverzió, illetve a biztonsági frissítés is.

Aki erre az árkategóriára bök rá vásárlás előtt, az az alternatívák közt rengeteg Kirin 710-es Huawei és Honor mobilt fog találni: ezek közt van a K10 Note-énál jobb kamerarendszer és üzemidő, viszont processzoros és grafikai teljesítmény terén sem ütik meg a Snapdragon 710 szintjét ezek a mobilok. Felbukkan még a Galaxy A50 és A51, előbbi már premierjekor is egy jó ár/érték arányú átlagmobil volt, utóbbi pedig főleg a külsejével és a kiemelkedő fényerejű AMOLED paneljével nyűgözi le az érdeklődőt. Érdemes átnézni a Xiaomi kínálatát is, a Mi 9 Lite-on kívül a Redmi Note 8 Pro és Note 8T kerülhet képbe, illetve nagy kihívó még a Realme 5 Pro. A Lenovo okostelefonok egyik magyarországi visszatérője kiérdemelt egy Tetszett plecsnit - az ár nagyon jól eltalált, de van még mit reszelni a szoftveres oldalon és a kamerarendszereken.

Lenovo K10 Note

szentkuti11

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés