Huawei Smart Scale - zsír!

A Huawei mérlege valami elképesztően szép, igen okos és még az ára is roppant kedvező. Bár egyes termékekkel ellentétben orvosi hitelesítéssel nem rendelkezik, viszonylag precíznek is tűnik. Pedig nagyon szerettük volna, ha téved.

Szoftver, funkciók, összegzés

A mérleg kizárólag Bluetooth kapcsolatra képes, amelyet 4.1-es modullal valósít meg. Belső memóriája nyilvánvalóan van, csak azt nem tudjuk, hogy mennyi. Offline mérés esetén viszont a testtömeget és a testzsír százalékot megjegyzi, amit az első adandó alkalommal szinkronizál, viszont akár egy online mérés után is felismeri a felhasználót aktív kapcsolat nélkül. Ki- és bekapcsolni fizikailag nem lehet, nyomásra aktiválódik, majd adott időtartamú készenléti üzemmód után kikapcsol.


[+]

A társalkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban minimum 4.4-es Androidot futtató eszközökre, illetve az App Store-ban iOS-re 8-as verziótól. Ez viszont nem a Huawei Health app lesz, hanem a Huawei Body Fat Scale, mivel a készülék, gondolom, egyelőre nem regisztrálható a gyártó Egészség nevű alkalmazásába. Mindenesetre a mérleg saját alkalmazása elég összeszedett és komplett, a felület értelemszerű, tökéletesen lokalizált és aránylag informatív is.


[+]

A párosítás hülyebiztos, egyszerűen meg kell nyitni az alkalmazást és legalább 3 másodpercre rálépni a mérlegre. Fiók, online profil, vagy akár adatkapcsolat sem szükséges hozzá. Összesen 10 felhasználót regisztrálhatunk mindössze egy név, nem, születési dátum és magasság megadásával. Egyébként kifejezetten családi használatra tervezték a dolgot, viszont két kilogrammnál kisebb eltérés esetén már nem tudja megkülönböztetni egymástól a júzereket.


[+]

Az alkalmazás egyszerű, minden érdemi infó a kezdőoldalon található, ahol a legutóbbi mérés pontos adatait látjuk, a korábbi mérések részleteit pedig alább görgetve szedhetjük elő. Beállítani nem sok mindent lehet, konkrétan nem is érezzük hiányát: nyilván mértékegységet választhatunk, illetve megadhatunk céltömeget, amelyhez viszonyított helyzetünket és a tennivalót, mármint, hogy mennyit adjunk le, vagy szedjünk fel, a főoldalon láthatjuk. A statisztikák nyilván huzamosabb használat, méghozzá lehetőleg koncepciózus használat után válnak relevánssá.


[+]

Van lehetőség beállítani emlékeztetőt, ami azért jó, mert az adatok érdemi összevethetőségét nagymértékben elősegíti, ha a lehetőségekhez képest nagyjából azonos körülmények között, de minimum azonos időpontban generáljuk őket.Tekintve, hogy a legtöbb, a mérleg által regisztrált értéket szignifikánsan befolyásolják külső tényezők, adott időpontokban nagyobb eséllyel lesznek hasonlóak a körülmények. Kivéve, amikor az ember a szokásostól eltérően mondjuk negyven deka steak és néhány pohár vörösbor után áll este a mérlegre. Azért akkor azt érdemes belekalkulálni.


[+]

A Huawei Body Fat Scale határozottan jó terméknek tűnik a kategóriában, noha a Nokia Body Cardio kvalitásaival és orvosi diagnosztikai alkalmasságával nem rendelkezik, de nagyjából ötödébe is kerül, a Nokia Body+ talán valamivel kevesebbet tud, de a háromszorosáért, így kábé a Yunmai mini árszintjén versenyez. Viszont 13 ezer forintért a Huawei Smart Scale esetében jár valóban prémium kivitel és megjelenés, a tökéletesen lokalizált, magyar nyelvű, mellesleg kompetens és egészen informatív szoftver; az egyes értékre tapicskolva némi magyarázat is előkerül az adott paraméterről. Azért nem ártana, ha idővel egy felületen, esetleg összefüggéseiben lenne megjeleníthető a mérleg funkcionalitása, mondjuk egy fitnesz karpereccel kombinálva, ha már mindkettőre van ötlete a gyártónak. A mérési eredmények tényleges pontossága nyilván hitelesített orvosi műszerekkel való összevetés alapján derülhetne ki, erre sajnos most nem volt módunk, nagyjából azért reálisnak tűnik az aktuális állapot. Viszont adott időtartamú rendszeres és lehetőleg koncepciózus használat után nyilvánvalóan alkalmas a trendek felmérésére, illetve a progresszió nyomon követésére. És még ránézni is kellemes. Úgyhogy határozottan ajánlott.

Huawei Smart Scale

AliceWake

A cikk elkészítését a Telenor Hipernet Blog támogatta, ahol további mobilos érdekességekről lehet olvasni.

Előzmények

  • Huawei Color Band A2 - színes monokróm

    A Huawei is folytatja a költséghatékony aktivitásfigyelő termékvonalat, amelyet a Color Band A1 immár OLED kijelzővel szerelt utódja képvisel. Mellesleg elég jól.

  • Yunmai mini okosmérleg teszt

    A gyártó alig három éve van jelen a piacon főleg változatos képességű, de minden esetben igen mutatós okos mérlegekkel. Ráálltuk egyre.

Hirdetés