Huawei Nova 9 SE - kiváló ügynök volt

Szép, formás, tud ezt-azt, össze van rakva, már-már kívánatos, de nem lett túl olcsó és továbbra is korlátok közé van szorítva.

Bevezető

Tényleg akartam szeretni. Mert tetszetős. Meg kezes. No, meg van egy kis nosztalgia faktor is a használat során egy olyan emberben, akinek volt sok és sokféle Huawei telefonja az évek során. Hogy helló, EMUI, de régen láttalak, jaj, már el is felejtettem, hogy ezt és ezt a funkciót mennyire kedveltem. És amióta beütött az embargós tragédia, azóta a Huawei mobilok száma a szerkesztőségi tesztasztalon is megcsappant, éppen ezért egy-egy ilyen mobilnál tudunk kicsit rácsodálkozni, hogy azért a HMS is fejlődget szépen, ám pótolni nem tudja azt, amit a kereskedelmi csetepaté kivont a képletből: vagyis a Google ökoszisztémát.


[+]

Ez pedig arrafelé löki a gyártót, hogy a telefonos fókusz helyett inkább az összes többi bigyóra összpontosítson. Óra, headset, hangfal, karperec, okosotthonos izék, meg aztán előbb-utóbb lesz szemüveg is, plusz ott van a PC-s vonal notebookkal, monitorral és egyéb bigyókkal. A telefonok pedig itt Európában azért vannak, mert hát mégiscsak ez emelte fel a Huawei lakossági üzletágát abba a magaslatba, ahonnan nagyon nagyot lehet zuhanni. De ez akkor is egy örökség, valami, amibe éveken át óriási fejlesztést öltek, kár lenne kihajítani a tudást, ami úgy egyébként olyan kellemes megjelenésű eszközt tud kisujjból kirázni, mint a Nova 9 SE.


[+]

Ám pont volt mostanság egy beszélgetésünk az európai vezetéssel, ahol megint előkerült, hogy nem lenne-e jobb stratégia betolni a mobilok árát egy olyan szintre, amely talán még veszteséges is, hogy a HMS alapú megoldások esetleg jobban elterjedjenek. Nem mi vagyunk a nagy céges tanácsadók, hogy ilyen remekbe szabott ötletek csak nekünk jussanak az eszünkbe, a Huawei-nél is morfondíroztak ezen, de az lett a mondás, hogy egyrészt nem akarják erodálni a márka értékét, másrészt így is iszonyú összegeket áldoznak nem csak a HMS-re, hanem saját bevallásuk szerint az ügyféltájékoztatásra és a technikai segítségre is, hogy aki mégis beruház egy Google nélküli világba, annak megkönnyítsék a dolgát. Szóval ennél jobban nem szeretnék letolni a gatyát. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi chipes-beszállítós hiányidőszakban talán pont nem is baj, hogy nem óriási a kereslet azokra az eszközökre (vagyis a telefonokra), amelyekhez oda kell tenni a masszív terméktámogatást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés