Huawei Nova 9 SE - kiváló ügynök volt

Szép, formás, tud ezt-azt, össze van rakva, már-már kívánatos, de nem lett túl olcsó és továbbra is korlátok közé van szorítva.

Hirdetés

Bevezető

Tényleg akartam szeretni. Mert tetszetős. Meg kezes. No, meg van egy kis nosztalgia faktor is a használat során egy olyan emberben, akinek volt sok és sokféle Huawei telefonja az évek során. Hogy helló, EMUI, de régen láttalak, jaj, már el is felejtettem, hogy ezt és ezt a funkciót mennyire kedveltem. És amióta beütött az embargós tragédia, azóta a Huawei mobilok száma a szerkesztőségi tesztasztalon is megcsappant, éppen ezért egy-egy ilyen mobilnál tudunk kicsit rácsodálkozni, hogy azért a HMS is fejlődget szépen, ám pótolni nem tudja azt, amit a kereskedelmi csetepaté kivont a képletből: vagyis a Google ökoszisztémát.


[+]

Ez pedig arrafelé löki a gyártót, hogy a telefonos fókusz helyett inkább az összes többi bigyóra összpontosítson. Óra, headset, hangfal, karperec, okosotthonos izék, meg aztán előbb-utóbb lesz szemüveg is, plusz ott van a PC-s vonal notebookkal, monitorral és egyéb bigyókkal. A telefonok pedig itt Európában azért vannak, mert hát mégiscsak ez emelte fel a Huawei lakossági üzletágát abba a magaslatba, ahonnan nagyon nagyot lehet zuhanni. De ez akkor is egy örökség, valami, amibe éveken át óriási fejlesztést öltek, kár lenne kihajítani a tudást, ami úgy egyébként olyan kellemes megjelenésű eszközt tud kisujjból kirázni, mint a Nova 9 SE.


[+]

Ám pont volt mostanság egy beszélgetésünk az európai vezetéssel, ahol megint előkerült, hogy nem lenne-e jobb stratégia betolni a mobilok árát egy olyan szintre, amely talán még veszteséges is, hogy a HMS alapú megoldások esetleg jobban elterjedjenek. Nem mi vagyunk a nagy céges tanácsadók, hogy ilyen remekbe szabott ötletek csak nekünk jussanak az eszünkbe, a Huawei-nél is morfondíroztak ezen, de az lett a mondás, hogy egyrészt nem akarják erodálni a márka értékét, másrészt így is iszonyú összegeket áldoznak nem csak a HMS-re, hanem saját bevallásuk szerint az ügyféltájékoztatásra és a technikai segítségre is, hogy aki mégis beruház egy Google nélküli világba, annak megkönnyítsék a dolgát. Szóval ennél jobban nem szeretnék letolni a gatyát. Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi chipes-beszállítós hiányidőszakban talán pont nem is baj, hogy nem óriási a kereslet azokra az eszközökre (vagyis a telefonokra), amelyekhez oda kell tenni a masszív terméktámogatást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés