Hirdetés

Huawei MediaPad M2 10.0 - kvadrofon

Bevezető, tartozékok

A Huawei elképesztő mértékben erősödött az utóbbi években, még jól emlékszem, amikor a P-sorozat első üdvöskéjét kezembe vettem, és jó volt, jó volt, de a márkanév hallatán még nem emelte fel senki a fejét. Nem úgy a tavalyi év után, hiszen 2015-ben több mint százmillió készüléket szállított le a kínai cég, ami még akkor is óriási szám, hogy ez nem jelent ugyanennyi értékesítést. Szintén jelzi a vállalat komolyságát, hogy nagykövetként olyan hírességeket sikerült megkaparintaniuk, mint Lewandowski vagy éppen Messi, egyikőjük sem az a figura, aki csak úgy bárkivel és bármivel megjelenne. A komoly munka pedig kifizetődik, a CES előtt bemutatkozó, de sokak által először csak Las Vegasban látott Mate 8 jól sikerült, és azt a hír járja, hogy a hamarosan leleplezésre kerülő P9, amit már a vezérigazgató előszeretettel használ, minden eddiginél jobb Huawei telefon lehet.

Kényelmes, de azért hosszú távon már fárasztó kézben tartani
Kényelmes, de azért hosszú távon már fárasztó kézben tartani [+]

A táblagépekkel viszont nincs könnyű dolga a kínai cégnek, mondjuk más techóriások is küzdenek ebben a szegmensben. Az IDC legújabb kimutatásai szerint például az eladások tekintetében 5,9 százalékos visszaesés várható, ami éppen a Windows 10-nek és a 2 az 1-ben eszközöknek kedvezhet. A Huawei-nél sem kellett üveggömbbe nézni, hogy ezt az új trendet lássák, az MWC-n már be is mutattak egy ilyen eszközt, méghozzá MateBook néven, kissé borsos áron. A tablet kategóriában tavaly a MediaPad 8.0 lépett porondra, a CES-en pedig jött ennek egy nagytestvére, méghozzá MediaPad 10.0 néven (kissé érdekes, hogy a képernyő viszont 10,1 hüvelykes, ezt azért át lehetett volna gondolni). A készüléknek van sima és prémium verziója, hozzánk az egyszerűbb, ám LTE modemmel felszerelt modell került, ami gyors rendszersebességet, az átlagosnál jobb kamerát, kiváló hangszórókat, és a versenytársakhoz hasonló árcímkét kapott.

Minimalista doboz, csekély mennyiségű tartalommal
Minimalista doboz, csekély mennyiségű tartalommal [+]

Az elegáns, ám rendkívül minimalista doboz fekete színben pompázik, rajta arany feliratokkal tüntették fel a gyártó logóját, valamint a készülék nevét. A csomagolás fedelét kell leemelni ahhoz, hogy az átlátszó zacskóban lévő táblagépet megpillantsuk. A szelence alján hever a 2 amperes töltőfej, a microUSB kábel, valamint a használati útmutató. A masina fehér és arany színben került forgalomba, sötétebb variáns nem létezik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Sajtóképek a MediaPad T2 10.0 Próról

    Már hónapok óta lehet hallani a Huawei táblagépének létezéséről, most viszont már fotók láthatók róla, és más adatokat is megtudhatunk.

  • Debütált a Huawei MediaPad M2 7.0 is

    A kínaiak táblagép sorozatának immár három tagja van, a legkisebb modellről sem hiányzik az ujjlenyomat-olvasó, kijelzője 7 hüvelykes.

  • Huawei MediaPad M3 - a médiának bejön

    Szintet lépett a Huawei táblagépes szériája: a fémházon belül villámgyors, Kirin 950-es SoC dolgozik, kívül pedig QHD-s megjelenítő ékeskedik. A kevés új prémium táblagép egyikét elemezzük ki.

Előzmények

  • Mobilarena TV: Hallatja a hangját

    Mai műsorunkban a Huawei MediaPad M2 10.0-val foglalkozunk, melyet a jó öreg Kirin 930 lapka hajt meg, üzemideje kiváló, a hangzása szintén.

  • Huawei Mate 8 - kirinpáncél

    A kínaiak csúcsphabletjében már a bivalyerős Kirin 950 chipset dolgozik, kiváló az üzemidő, és két SIM-et kezel aktívan. Az ára sem rossz, a kamera viszont lehetne picit jobb.

  • Huawei MediaPad M2 8.0 - hangzatos ajánlat

    Komoly előrelépés az M2 a Huawei táblagépes felhozatalában, és nemcsak a kijelzőfelbontás nagyobb vagy a rendszersebesség fürgébb, a sztereó hangszórók is tisztábban szólnak.

Hirdetés