Huawei MatePad 10.4 - dalok nélküli zenekar

Korrektül árazott, középkategóriás, sokat tudó masina az új MatePad, ami simán a saját szegmensének legjobb ajánlata lehetne. De van egy de.

Hirdetés

Bevezető

Kicsit talán nem is baj, hogy most már nem gyárt tabletet boldog-boldogtalan. A nagyon himihumi gyártók kihullottak, persze vannak a piacon még filléres ajtókitámasztók, de akinek egyszer volt egy valamilyen gyengébb táblagépe, az utána már nem akart még egy ilyet. Tudom, nekem is volt. Ez viszont azt eredményezte, hogy alapvetően a tabletek a középkategóriától felfelé piacképesek, ráadásul az utóbbi időkben meg is találták a helyüket munkában, tartalomfogyasztásban, utazós társként és játékos gépként (főleg a nagyon fiataloknál). Ilyen szempontból pedig a friss Huawei MatePad 10.4 egy remekül eltalált masina.


[+]

A Huawei-nél a jelek szerint érzik, hogy mi kell(ene) a népnek: egy megbízhatóan működő, relatív nagy, szélesvásznú, az általános feladatokhoz elég erős, jó audió képességekkel megáldott gép korrekt árfekvésben. És ezt a MatePad 10.4 kapcsán meg is csinálták böcsülettel, nem a termék hibája, hogy szoftveresen komoly hátrányból indul, hiszen értelemszerűen ezen sem nagyon működnek a Google szolgáltatásai, noha a cég nagyon igyekszik, hogy alternatívát teremtsen.


[+]

Ha az olvasó nem tudja elképzelni a digitális jelenlétét a Google nélkül, akkor már lapozhat is egy másik cikkre, van ebben az árfekvésben más alternatíva, mondjuk a Tab S6 Lite, hogy csak egyet linkeljek ide. Ha azonban valakinek olyan tablet kell, amin filmezni szeretne, netet böngészne, közösségi oldalakon tevékenykedne, akkor nem biztos, hogy olyan sok a kompromisszum, bár ez tipikusan egyénfüggő, ráadásul nem nagyon lehet tudni előre, bármikor szembesülhet a júzer azzal, hogy ez vagy az pont nem fut el Google nélkül. Munkára való felhasználás esetén már kevésbé problémamentes a helyzet, nem csak a KKV szegmens az, amely a Drive-ra és a GMail-re (meg még mennyi minden másra) támaszkodik sokszor, multi környezetben is okozhat problémát a HMS, már csak azért is, mert sok nagyobb cégnél élből tiltják. Szóval kissé szűk az a piaci réteg, amely a Mate Pad 10.4-ben megtalálhatja a számítását, de ez a teszt nekik szól, mert bár ez egy jól eltalált valami ezen az áron, azért nem hibamentes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés