5G-s táblagépet mutatott be a Huawei

A MatePad 5G tudásban és árazásban a MatePad Pro és a MatePad 10.4 közé ékelődik be.

Bemutatkozott a Huawei MatePad 10.4 alapjaira épülő, de itt-ott kissé feljavított specifikációval. A külsőn nem változtattak, viszont a Kirin 810-es szettet 5G modemmel és WiFi 6 modullal ellátott, szintén 7 nanométeres Kirin 820-ra cserélték, amihez egyetlen memóriakiosztás, 6 GB RAM és 128 GB, microSD kártyával bővíthető belső tárhely tartozik.

Hirdetés

[+]

A kijelző és a kamerakiosztás megegyezik, a 10,4 hüvelykes, 1200 x 2000 pixel felbontású IPS panelt körülvevő kereten középen helyezkedik el a 8 megapixeles előlapi kamera, és a hátlapi 8 megapixeles is a megszokott helyen keresendő. A négy mikrofon és harman/kardon hangszóró sem maradt le, a 3,5 milliméteres jack viszont igen, így a Type-C csatalakozó és a mellékelt átalakító veszi át a szerepet. Az akkumulátor továbbra is 7250 mAh, a töltésteljesítményt viszont felnyomták 22,5 wattra, amivel 2 és fél óra alatt tele lehet pakolni a telepet.


[+]

Google természetesen nincs, az Android 10 alapú EMUI a Huawei saját szolgáltatáskínálatával dolgozik. A táblagép rendelkezik M Pen támogatással és billentyűzetes tok is elérhető hozzá, de az alapcsomag ezeket ezúttal sem tartalmazza. A készülék Kínában már előrendelhető 3200 jüanos áron, ami körülbelül 143 ezer forintnak felel meg. Nemzetközi forgalmazásról egyelőre nem esett szó.

Előzmények

  • Huawei MatePad 10.4 - dalok nélküli zenekar

    Korrektül árazott, középkategóriás, sokat tudó masina az új MatePad, ami simán a saját szegmensének legjobb ajánlata lehetne. De van egy de.

  • Huawei MatePad Pro - méretes HMS

    Billentyűzettel és mágneses tollal is kedvező nyitóár társul a Huawei új csúcstabletjéhez, de vajon megéri a spórolás a szűkös alkalmazáskínálatért, és a kevéssé tabletes EMUI-ért cserébe?

Hirdetés