Hirdetés

Huawei Band 7 - kirázzák csuklóból

A filléres karperecek között szép számmal van választék, a Huawei terméke végre egy érvényes ajánlat, ha sikerrel vesszük a beüzemelési akadályokat.

Hirdetés

Bevezető

Mit lehet még kihozni a karperec műfajából? Aki akarja, annak lehet benne NFC, lehet benne GPS, de egészen alapszintű bigyókat is össze lehet gereblyézni a kínálat aljáról pár ezer forintos áron — mondjuk azokban nincs is sok köszönet. Idén minden, a témán egy ideje már pörgő gyártó frissítette a szériát, a legnépszerűbb továbbra is a Xiaomi Smart Band 7, de lehet venni Amazfitet (ami eléggé hasonló), Fitbitet (kissé borsos áron), Garmint (még borsosabb áron, de komplex ökoszisztémával), most pedig itt a Huawei ajánlata, ami meglepően normális árfekvésben mozog. 20 lepedő körül van a kategóriabajnoknak tekintett Xiaomi cucc, ez meg itten 22-ért kelleti magát úgy, hogy tud néhány olyan extrát, amit amaz nem (és hiányzik belőle olyasmi, amit pedig a Smart Band 7 nyújt).


[+]

Tehát oda fogunk kilyukadni, hogy versenyképesnek tűnik a Huawei terméke (végre!), de a tudatos vásárlók nyilván át fogják nyálazni a tudáslistát pro és kontra, hogy aztán ennek mentén hozzanak egy döntést. És jó esetben itt jövünk mi a képbe, jelen teszt remélhetőleg segít elhelyezni a Band 7-et abban a koordináta-rendszerben, amiben az ár, a funkciók, a pontosság, az üzemidő, a kompatibilitás, a kényelem és egyéb aspektusok is szerepelnek, mert itt tényleg már apróságokon múlhat egy döntés.


[+]

Őszintén nem reméltem semmi jót, a Watch Fit 2 fiaskói és elszállt ára után nem nagyon bíztam abban, hogy egy Huawei karperec majd meglep, legalábbis nem pozitív értelemben. Viszont a műfaj sajátossága, hogy apróságokkal is sokat lehet dobni a felhasználói élményen, egy-két extra már elég lehet ahhoz, hogy kitűnjön a masina a mezőnyből, itt nem (annyira) jelentős ellenérv, hogy a Google cuccokkal van némi problémája a gyártónak, sokkal inkább kidomborodhat az összetevők minősége. És ebben a Huawei még mindig kompetens, nem felejtettek el ők terméket gyártani, ha nem tesz nekik keresztbe a szoftveres embargó, akkor megbízhatóan szállítják a megfelelő vasat, ami sok esetben elég. Ráadásul ebben a termékkategóriában az elvárások is alacsonyabbak, nincs igény ANT+ kommunikációra, navigációra, érintéses fizetésre és nyitott adatszinkronizációra, a karperec feladata az alapszintű fitnesz tevékenységek monitorozása és az értesítéskezelés. Minden más csak hab a tortán.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés