Hirdetés

Honor Choice (TWS) - azt tudja, amit ígér

Nem csak 30 ezerért, hanem annak a feléért is tud nagyon jó TWS fülhallgatót adni a Honor, de hogy mennyire jót, azzal engem sikerült meglepniük.

Nagyon szeretem azokat az egyszerű termékeket, amiknél a féligazságokra építő marketinghadjárat és a félig működő extra funkciók nem viszik el a lényeget: manapság már tényleg ritka, hogy elmondhatjuk bármilyen teszt alatt lévő termékről, hogy maradéktalanul azt tudja, amit megígér. Mert persze mindig a kompetitorok fölé kell nőni funkcionalitásban, ha nekik öt séma van a hangszínszabályzóban, akkor nekünk legalább nyolc kell, ha náluk háromféle zajszűrési mód van, akkor nekünk alsó hangon öt lesz, az meg senkit ne zavarjon, hogy elfelejtettünk kezelőfelületet rajzolni az appnak, hogy lötyög a töltőtok fedlapja, vagy épp feleannyi üzemidőt sem tud a kütyü, mint amennyit éppen ráír a gyártó.


[+]

Ehhez képest itt van a Honor Choice, ahol az ígéretek kimerülnek a gyors és egyszerű kapcsolódásban, a kiváló hangminőségben, és a töltőtokkal együtt akár 24 órás üzemidőben, és láss csodát, ezen állítások közül egyiket sem nevezném komoly csúsztatásnak, miközben egy döbbenetesen jó, 14 990 forintos bruttó végfelhasználói árat találtak neki.


[+]

Nem véletlen, hogy a Honor Magic Earbuds is szinte minden TWS-tesztünk végén ott szerepel, mint potens alternatíva, hiszen jó áron, reális ígéreteit betartva kínálkozik, aminek semmilyen fájó vagy zavaró hibáját nem tudnám megemlíteni úgy, hogy közel fél éve használom aktívan. Ám, míg az többszöri árcsökkentés után is egy 30 ezer forintos termék, emez feleannyiért nagyon hasonló képességekkel bír, annyi kivétellel, hogy hiányzik az aktív zajszűrés és a vezeték nélküli töltés, illetve egy leheletnyivel gyengébben szól.

Hirdetés

A dobozban ugyanúgy a fülhallgatót, a töltőtokot, a Type-C-s végű kábelt és a három pár szilikon illesztéket találjuk, mint szinte bármelyik kategóriatársban, ami viszont nem egyezik meg az árkategória legtöbb tagjával, az az összeszerelési minőség: képzeljünk el egy tökéletesen csukódó, nyitott állapotban egyáltalán nem lötyögő, esztétikailag is teljesen rendben lévő töltőtokot, és két, hasonlóan jó minőségű, megvezetve a helyére ugró fülhallgatót. Ami kicsit fájó, hogy a tok magas kialakítása ellenére nem hátra került a töltőcsatlakozó, mint a márkatársán, hanem alulra, ami eggyel furcsább töltési pozíciót eredményez.

Balra a Choice, jobbra a Magic Earbuds
Balra a Choice, jobbra a Magic Earbuds [+]

Két dolog maradt le még a töltőtokról, az egyik a fizikai gomb, amivel párosítási módba kényszeríthetjük az eszközt, ehelyett a forrással kell lecsatlakoznunk a Bluetooth-ról, ha új eszközt akarunk hozzáadni, a másik pedig a belső led, ami a fülhallgatók aktuális töltöttségét mutatja, ehelyett csak kint jelzi kékkel vagy pirossal, hogy használhatjuk-e a terméket, vagy nem. Persze a kapcsolódás után a mobilunk már jó eséllyel fogja tudni mutatni a fülhallgatók hozzávetőleges töltöttségét az értesítési felületen, szóval ez a hiány is túlélhető.

A Magic Earbuds kicsit nyúlánkabb, a Choice valamivel tömzsibb, tehát egy leheletnyivel jobban kilóg fülből, viszont nem nyúlik a fülcimpa alá az akksis-antennás egység. Ugyanúgy kényelmesen a fülben marad, és nem akar kiesni, a vetőcsöve pedig szintén nagyjából 45 fokban van elforgatva, ahogy azt legtöbb hasonló terméktől megszoktuk. A szilikon illesztékek puhák, kényelmesek és jól izolálnak, az univerzális méretű, kerek vetőcső-kialakítás pedig könnyebb cserét vagy pótlást tesz lehetővé, mint a Magic Earbuds esetében, ami laposabb ovális kialakítást követ.


[+]

A kialakítás, a kényelem és az árazás ismeretében már az sem lenne kudarcra okot adó tény, ha nagyon középszerű lenne a zenei hangzás, de erről szó sincs: a Choice-ba került 7 milliméteres dinamikus meghajtó SBC vagy AAC kodeken keresztül abszolút élvezhető, dinamikus, kerek hangzásvilágot ad: nincs a középtartományban az a vágott, kellemetlen fátyolosság, ami jellemző szokott lenni az olcsóbb fülhallgatókra, megvannak az energikus mélyek és a csilingelő magasak is, nyilván helyiértéken kezelve. Persze nincs meg az a térélmény, nincs az az elképesztő, új zenei világokat nyitó részletezés, mint amihez egy-egy komolyabb in-ear esetén már egész jól közelítünk, de meg merem kockáztatni, hogy az árkategóriájában ez a fülhallgató minden további nélkül ajánlható azoknak, akik a legügyesebb hangzásvilágot keresik vezeték nélkül.


[+]

Szokásos beszélgetési hangminőségről kell beszámolnunk, hagyományos mikrofonokkal az elvárható közepes szintet viszi át a Honor Choice, partnerünk fogja tudni, hogy épp nem a fülünkhöz tapasztjuk a telefont, miközben beszélünk vele, de a szövegünk alapvetően érthető tud maradni utcai körülmények között is. A zenehallgatással akár 6, beszélgetéssel akár 4 órányi üzemidő nagyjából reálisnak tűnik, a töltőtok pedig tényleg nagyjából három extra töltöttséget ad a füleseknek, így a legoptimálisabb esetben kijöhet a 24 órás ciklus, a gyakorlatban pedig az aktív használat mellett is 2-3 naponta elegendő, körülbelül másfél órás töltés. Az elméleti, akár 130 milliszekundumos késlekedés azt jelenti, hogy otthoni körülmények között simán lehet vele YouTube-videót nézni majdnem úgy, mintha egy vezetékes fülessel tennénk ugyanezt, de nyilvános helyeken, sok zavaró jellel már észrevehető némi csúszás a szájmozgásban: ez egyébként sokkal inkább általános TWS-jelenség, mintsem ennek a terméknek a hibája, mindazonáltal érdemes itt is megemlíteni.

Nem csak fizikailag, hangzásban is az LG Tone Free mellé merem rakni a Choice-t
Nem csak fizikailag, hangzásban is az LG Tone Free mellé merem rakni a Choice-t [+]

A cikk végére még egy IP54-es por- és vízállósági védettséget, illetve a remekül működő érintésvezérlést említhetjük meg, hogy pontot tegyünk az egyértelműre: a Honor Choice ennyi pénzért minden további nélkül viszi haza az Ajánlott plecsninket.

Honor Choice (TWS)

szentkuti11

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés