Hatalmasat nőtt a Honor az első negyedévben

Európában, Dél-Amerikában, Afrikában és a Közel-Keleten is jelentős növekedést tudott felmutatni a Honor a 2023-as Q1-ben.

Hirdetés

Bár a telefonpiac stagnál és szűkül, a Honornak sikerült összehoznia jelentősebb éves növekedést több piacon, köztük Európában is. Az agresszív terjeszkedés 400%-os növekedést jelentett az öreg kontinensen, 700%-ot Latin-Amerikában és 500%-ot Afrikában és a közel-keleti régióban a Counterpoint Research adatai és elemzése szerint.

A 2022-es Q1-hez viszonyított YoY növekedése a Honornak (balról: Európa, Afrika és Közel-Kelet, Latin-Amerika)
A 2022-es Q1-hez viszonyított YoY növekedése a Honornak (balról: Európa, Afrika és Közel-Kelet, Latin-Amerika) (forrás: Counterpoint Research)

A 2021-ben Európába önálló márkaként visszatérő Honor növekedésének húzómodelljei a számozott szériába tartoznak (Honor 50, Honor 70), viszont Olaszországban és Európa keleti részén az X-szériába tartozó olcsóbb készülékek (például a Honor X6, Honor X8) is jól fogynak. A kulcspiacokon — Franciaország, Németország, Egyesült Királyság — viszont sikerült jelentős számban eladni a Magic sorozathoz tartozó Pro modellekből is, a Magic4 Pro, a Honor első Európában is elérhető prémium csúcskészüléke kifejezetten jól teljesített.

A Honor portfóliójának húzómodelljei Európában
A Honor portfóliójának húzómodelljei Európában (forrás: Counterpoint Research)

Amellett, hogy a Honor portfóliója teljesen lefedi a belépőszintet, a középkategóriát és a csúcskategóriás szegmenst is, a márka mára megjelent a legtöbb európai operátornál is. Ez segíthet megtartani a lendületet, hisz a régióban vásárolt új telefonok 40%-a szolgáltatón keresztül talál gazdára. A Counterpoint elemzése szerint a Honor további növekedésre számíthat, viszont ez a 2023-as Q1-ben tapasztalható kirobbanó ugrás helyett stabilabb, lassabb ütemű lesz. Az várhatóan nem változik, hogy a számozott széria és az X-széria felel majd a piaci részesedés jelentős részéért, viszont a márkaismertség szempontjából a Magic5 Pro és a hamarosan érkező hajlítható kijelzős Magic Vs csúcskészülék is fontos pontjai lesznek a Honor idei évének.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés