Fossibot DT2 - a munka neheze

Ütésálló, masszív, elpusztíthatatlanságot sugalló táblagépet kaptunk tesztre, ahol a tudás inkább középkategóriás, a körítés viszont brutális.

Bevezető

Az ütésálló, strapabíró tabletek piaca nem üres, csak az átlagfelhasználóval ritkán jönnek szembe ilyen gépek. A kínálat komolyabban vehető részét olyan, elsősorban B2B értékesítési modellel foglalkozó márkák uralják, mint a Zebra és a Samsung, de ezek árfekvése általában elég magas. Kínálkozott tehát egy piaci rés (akárcsak a stapatelefonoknál), ahová ugyanazok a jellemzően kínai eredetű márkák nyomultak be, akik az utóbbi években az ellenálló okostelefonos piacot is megpróbálják uralni. Egyébként sikerrel, a patinás CAT mögött álló Bullit már be is dobta a törölközőt.


[+]

Szóval ezen a piacon ott van az AGM, az Oukitel, a Doogee, a Blackview és az UleFone is, mi viszont a Geekbuyingtól egy eddig ismeretlen márkájú masinát kaptunk, aminek az itthon nem annyira jól csengő Fossibot nevet adták. Ez csak eggyel jobb a TP-Link által életre hívott Neffos márkanévtől, a prímet pedig az itthon egyébként relatív ismert Foscam viszi, ami pont ennek ellenére sikeres, tehát a Fossibotot sem írnánk le kapásból és persze nem is okvetlenül lehet elvárni, hogy egy márkanév kiötlése során olyan egzotikus nyelveken is megfuttassák az áthallásokat, mint a magyar. A KuKirin rollereknél sem jött össze, ugye.


[+]

A nem csúcskategóriás vonalon mozgó gyártók jól mérték fel, hogy a piac felső szegmensét nem tudják uralni (pláne nem az ismertebb brandekkel szemben), ezért az összes felsorolt szereplő arra törekszik, hogy kínáljon egy használható, de nagyon ellenálló masinát, és mindenki próbál egy-két extrával kitűnni a mezőnyből, a Fossibot DT2 például a csomagolásával már nyert nálunk egy pirospontot. A jólláthatósági-mellény színvilágú dobozban ugyanis nem csak a több mint 1 kilogramm(!) tömegű termék lakik, hanem jár mellé 66 wattos PD töltőfej mindkét végén Type-C végződésű kábellel, valamint egy nyomokban bőrt is tartalmazó szíj, amit a dobozban szintén megtalálható fém kampók felcsavarozása után tudunk ráhurkolni a tablet hátára, hogy egy kézzel meg tudjuk azt terepen tartani, miközben a másik kezünkkel matatunk a kijelzőn.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés