Foreo UFO mini - szuper és szónikus

A svéd Foreo UFO mini készüléke egy okos arcápolási eszköz, ami a professzionális technológiát és a mindennapi használhatóságot kombinálja. Elképesztő hatásfokkal.

Működési elv, technológia

Egy fizikus, egy mérnök és egy ipari formatervező elég sok mindent ki tud hozni a dolgokból, speciel akár professzionális, okos szépségápolási eszközöket is. A 2013-ban alapított svéd Foreo FoR EveryOne biztosít csúcstechnológiát integráló szépészeti bigyókat, izéket és micsodákat. Konkrétan arctisztító készüléket, okos (nem simán elektromos) fogkefét, vagy okosfogkefét, fene tudja, hogy kell írni, nem is biztos, hogy van ilyen szó, illetve komplex arckezeléseket. Ezek közül most egy UFO mini nevű okos maszk kezelést próbáltunk ki.


[+]

Joggal merülhet fel a kérdés: jó, de hogy jön ez ide? Hát, nem csak úgy, hogy van hozzá USB töltőkábel, mobilapplikáció és eredetileg az MIT fejlesztette a technológiát. Egyrészt miután kiderült, hogy – spoiler – elképesztően hatékony a készülék, ajándékötletnek sem utolsó, főleg hölgyek részére. Másrészt, ha már felkapcsoltuk az okosizzóinkat az applikációból előre kellemesen felfűtött lakásunkban, ahova NFC matricával jutottunk be és megkértük kedvenc otthoni asszisztensünket, hogy vázolja a holnapi teendőket, rendeljen vacsorát, majd tegyen be valami kellemes zenét, akkor pont nem látjuk okát, hogy egy okos szépségápolási készülékről e helyütt miért lenne indokolatlan értekezni. Plusz, van pasis verzió is fekete kivitelben, speciálisan férfiak adottságainak és igényeinek megfelelő kozmetikumokkal.

Nem csak a nők vágynak tiszta és egészséges bőrre. És fogakra.
Nem csak a nők vágynak tiszta és egészséges bőrre. És fogakra. [+]

A kérdés alapvetően nem az (volt), hogy a Foreo által alkalmazott technológia működik-e. Személy szerint, és valószínűleg minden felhasználó és/vagy hölgy, aki valaha kipróbálta már ezt fajta, mellesleg fájdalmatlan, ráadásul roppant kellemes és pihentető kozmetikai kezelést, azt tudja, hogy működik. Hidratál, feszesít, kisimítja az apróbb és feltölti a mélyebb ráncokat, a különböző hullámhosszú fényterápia pedig gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és anyagcserefokozó. Ez tény. Az érdekes az volt, hogy a Foreo ezt tényleg képes-e, közel megegyező hatékonysággal, tenyérnyi méretben a kezünkbe adni. Hát, képes rá. Persze egy fél órás masszázst és egy 20 perces arc-simit azért nem fog pótolni. Pusztán csak a rituálé és a pihenés miatt. De napi 3 percben ennél sokkal többet már nem nagyon tehetünk a szépségünkért.


[+]

Az UFO mini, ahogy egyébként a Foreo többi eszköze is hagyományos ultrahang technológiával dolgozik. Ez a kozmetikában egyáltalán nem újdonság, hacsak az nem, hogy mindezt egy tenyérnyi korongba foglalva is meg lehet oldani. A váltakozó frekvenciájú ultrahang átviteli hatékonyságát először a Journal of Controlled Release-ben publikálták, a technológia alapvető rendeltetése, hogy non-invazív módon, konkrétan transzdermálisan nagyobb mennyiségű hatóanyagot juttassanak a szervezetbe. Értsd: tűszúrás nélkül. Ez különösen eszközhiányos vagy kedvezőtlen higiénés körülmények között nem, hogy hasznos, de életmentő is lehet.


[+]

Az erősen hangsúlyozott, elsőre akár marketing-baromságnak is nézhető T-Sonic technológia lényegében a transzdermális ultrahang fogalmát teszi fogyaszthatóvá: a váltakozó alacsony és magas frekvenciájú ultrahang valamilyen közvetítő közegen keresztül nagyban megnöveli a bőr permeabilitását, így a hatóanyag közvetlenül és nagy mennyiségben a szervezetbe juttatható. És teljesen mindegy, hogy az inzulin, szteroid, antigén vakcina vagy hyaluron és vörös alga kivonat a hidratált és feszes bőrért.


[+]

A köztes közegen, vagy kontaktgélen áthaladó váltott alacsony és magas frekvenciájú ultrahang-hullámok kaotikusan mozgó buborékokat képeznek, amelyek egy idő után kipukkadnak, a létrejövő térbe pedig irtó gyorsan, sugárszerűen áramlik az anyag, ami fókuszált nanosérüléseket okoz a bőrön. Így jut be a hatóanyag. Egyébként termikus, biokémiai és fizikai hatásokkal is jár, ami kifejezetten áldásos, ha a tükröt megkérdezve mi óhajtunk lenni a legszebbek a vidéken. Még úgy is, hogy Hófehérke sokkal fiatalabb és neki még önerőből is megy a kollagénszintézis. A fonoforézis mellesleg bevett eljárás a fizikoterápiában is.


[+]

A lényeg a Foreo feliratú fémlap. Ez a közvetítő közeg, ami a piezoelektromos sugárzó (általában bárium-titanát) által átalakított elektromos áramot mechanikai rezgésként továbbítja. Az ultrahang alapvetően is hőmérsékletnövekedést generál, ami fokozza a véráramlást, a sejtanyagcserét és a nyirokkeringést, de a Foreo UFO mini pluszban rádob az élményre és melegíti is a fémlapot, ami a pórusok tágításával segíti a hatóanyag beimádkozását a bőr dermis és hypodermis rétegeibe. A mechanikus hatások és a rezgés fokozza a membrán-áteresztőképességet, a molekula-transzportot és például a kollagén-szintézist. A pH csökken, a biológiai és sejtenergia-termelésért felelős adenozin-trifoszfát (ATP) szintézis pedig beindul. Többek között. Plusz teljes spektrumú fényterápia. Ez pedig tök jó nekünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • FOREO

Azóta történt

 • Foreo ISSA Play - fogas kérdés

  A svédek ultrahang alapú fogkefét is gyártanak okos és kevésbé okos, eszközökkel nem társalkodó kivitelben.

 • Foreo Luna fofo - instant Insta megjelenés

  A svédek nagyon okos okosarctisztítója nem okozott csalódást, praktikus és hatékony szépségápolási kütyü. Nem csak csajoknak.

 • Okosabb lett a Foreo Luna

  A svéd tech-beauty cég arctisztítójának új generációja mutatkozott be, amit már teljes mértékben az applikáció vezérel.

 • A Foreo Luna mini is megújult

  A gyártó legnépszerűbb arctisztítójának új generációja is okosabb lett, a Luna mini 3-at már alkalmazással vezérelhetjük.

Hirdetés