Hirdetés

2018. július 18., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Elephone G2 - mikor az elvárás csak egy szlogen

Újabb Elephone mobil bukkant fel nálunk. Vajon a kompakt méretű, 64 bites SoC-vel felszerelt G2 jobban szerepel elődjeinél, avagy még várni kell a csodára?

Hirdetés

Bevezető

Olvasóinknak feltűnhetett, hogy számos kis, feltörekvő vagy éppen befutott fiatal márka termékei is megfordulnak nálunk, és bizony, a nagyoknak nem árt az egymás elleni pofozkodás mellett néha hátra is tekinteniük, mert egy Meizu m1 note vagy Gionee E8 tud olyat szólni, hogy a felhasználók is elégedetten csettintsenek. Egy kis gyártó sikere a marketingen túl függ a forgalmazói partnerek érdeklődésétől, készülékek összeszerelési minőségétől, illetve a hardveres komponensek és a szoftveres felület ügyes összeállításától.

Középkategóriás Elephone futott be hozzánk, a G2 64 bites SoC-t kapott
[+]

A Kínai Népköztársaságban a feltörekvők különösen előnyös helyzetben vannak, hiszen adott az olcsó munkaerő, a tucatnyi összeszerelő üzem, a helyben gyártott komponensek és a világ legnagyobb mobilpiaca, egymilliárd potenciális vásárlóval. A 2006-ban alapított shenzheni vagy sencseni Elephone is ezt a helyzeti előnyt használta ki az elmúlt években, és holnapjuk tanúsága szerint túl vannak tízmillió készülék leszállításán, amelyek közül a P2000 és a P6000 szerkesztőségünkben is megfordultak, bár akadt bőven hibájuk.

Az Elephone G2 fényes műanyag hátlapja nem túl elegáns
[+]

A gyermekbetegségeken és a tapasztalatlanságokból adódó hibákon persze túl lehet emelkedni, érdemes megnézni, hogy a Xiaomi hova jutott az első Mi telefontól a Mi Note Próig, és az Elephone P8000 is ígéretesnek tűnik. Ezúttal azonban egy alsó-középkategóriás elefántos eszközt veszünk górcső alá, amely FWVGA megjelenítővel, Android 5.0 Lollipoppal és 64 bites MediaTek SoC-vel látogatott el hozzánk a PingDigital jóvoltából.

Az Elephone G2 doboza jobban néz ki, mint az Elephone G2
[+]

Érdekes az a helyzet, amikor a csomagolás jobban néz ki a fedél alatt található készüléknél. A kellemes tapintású, matt fekete doboz ezüstös márkafelirata és vörös sávjai szemre igen kellemesek, és a doboz alján olvasható „keep expecting and be surprised” felirat is ígéretes, ám a fényes felületű plasztikba burkolt G2-t megpillantva maximum negatív értelemben lepődik meg az ember. Nem lehetne a doboz tervezőjét előléptetni? Az ajándék előlapi fólia azért feljavította kedélyállapotunkat, amelyen felül még egy microUSB kábelt és egy 1 amperes töltőfejet találtunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.