Dyson Purifier Hot+Cool HP07 teszt

Okos is, jól is néz ki, szívesen beengedem az otthonomba, csak kicsit sok pénzt kell érte fizetni. És annyira mégsem okos azért.

Kialakítás

Mi nem a gyári dobozban kaptuk meg a terméket, ez kifejezetten egy olyan minta, amit tesztelésre küldenek. De azt azért lehet tudni, hogy aki megveszi a HP07-et, az két HEPA szűrőt is kap, a távirányító viszont hozzánk is eljutott. Ez egész apró, de minden szükséges gomb megvan rajta, a külön jópofaság pedig az, hogy a nagy karima tetejére rakva mágnes tartja ott fixen, tehát ha remélhetőleg kevésbé kallódik el a lakásban. Mivel a Dyson terméke okostelefonnal is vezérelhető, ezért nincs kizárva, hogy a távirányítót amúgy sem fogjuk sokat nyomkodni, de ha mégis kéne, akkor jó eséllyel ott lesz a gép tetején.


[+]

Maga a gép meglehetősen méretes. Nyilván más formája van, mint egy álló ventilátornak, nem hasonlít egy hősugárzóra sem, végképp nem emlékeztet egy dobozszerű légtisztítóra, inkább olyan, mint egy irgalmatlan módon felnagyított sörnyitó, vagy valami absztrakt köztéri szobor. Nem használnám a “szép” kifejezést, de tagadhatatlanul egyedi, kifejezetten futurisztikus és megvan az a képessége, hogy egy csomó embernek fogalma sincs hogy mire való, hiszen semmire sem emlékeztet. Aki nem tudja, hogy a Dyson hűtő-fűtő termékei így néznek ki úgy általában, annak semmiféle támpontja nem lesz a funkcionalitás kapcsán.


[+]

Persze az egész miskulancia plasztik, ha fémből lenne, akkor kissé nehéz lenne mozgatni. A felső karima fényesebb és jobban polírozott felülete kifejezetten prémium érzetű, az alsó rész azonban inkább átlagos. Ennek az alsó hengernek az elülső fele lepattintható, így tudjuk cserélni a HEPA-szűrőt, fentebb pedig egy kör alakú, színes kijelző látszik, amin a legfontosabb információk leolvasható. És egészen a fenti gyűrűhöz közel van az az egyetlen gomb, amivel a terméket üzembe lehet helyezni.


[+]

Az alsó henger talpa annyiban különálló modul, hogy ezen forog a henger felső része 350 fokban (tehát nem pördül meg teljesen, valószínűleg a vezetékezés miatt), plusz valamennyire dönthető is az egész, de ettől még stabil marad. A kis kijelzőn látszik fixen az aktuális hőmérséklet és a ventilátor fokozatának értéke a felső részen, ami alatta van, az pedig a távirányítón található “i” gombbal változtatható. Van egy AQ érték, ez az átlagos levegőminőség skálája, amelynek meghatározásához az összes paramétert figyelembe veszi a termék, ez kérhető az elmúlt 24 órára vonatkoztatott grafikonként is. Ezen kívül külön megnézhető a PM 2,5-ös részecskék mennyisége (por), a PM 10-es részecskék számossága (pollen), a nitrogén-dioxid (autó károsanyag), a VOC (benzolok) és a formaldehidek is külön értéket képviselnek. Ezekből áll össze az AQ. Mindezeken túl kirakható nagy méretben a hőmérséklet és a ventilátor fokozata, valamint igény esetén egy gyors öndiagnosztika után arról is kapunk információt, hogy mennyire esedékes a HEPA-szűrő cseréje.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés