Hirdetés

Dension Car Dock for Smartphone 2 - tágabbra nyit

Hirdetés

Bevezető

Gyanítom, hogy sok olvasónk emlékszik az első Dension Car Dock for Smartphone tesztjére, amit a Mobilarena TV-ben is bemutattunk. Saját ismeretségi körömben is sokan használnak azóta is ilyen eszközt, magam is aktívan nyüstölöm a terméket, amivel meg vagyok ugyan elégedve, de számomra elég nagy probléma volt eddig, hogy a méretesebb telefonok nem fértek bele, egyes készülékek pedig nem kaptak elegendő áramot, ezért néha fogták magukat és bontották a Bluetooth kapcsolatot. Egy univerzális terméknél ez bizony benne van a pakliban, ráadásul ahogyan fejlődik a mobilos ipar, úgy bukkannak fel újabb és újabb igények.

Dension Car Dock for Smartphone 2
[+]

A Dension megoldásának lényege annyi, hogy a szélvédőre, vagy a műszerfalra rögzített tartó nem csak egy passzív kar, hanem van benne egy komoly kis elektronika, illetve egy DAC is. A telefon a tartóhoz Bluetooth segítségével kapcsolódik, az ide érkező audio adatokat a kütyü feldolgozza, majd kétféle módon tudja az autó hangrendszere felé továbbítani. Van a szabványos jack, amihez az kell, hogy a kocsi fejegysége erre fel legyen készítve, vagy az FM-transmitter, amiben az a trükk, hogy az FM jelet a kütyü a szivargyújtó csatlakozón juttatja vissza az autó elektromos rendszerébe, így az a kocsin belül marad, ezért sokkal kevésbé zavarérzékeny. Magán a Dension tartón van egy mikrofon is, így aztán nem csak zenehallgatáshoz, illetve navigációhoz használható a berendezés, hanem autós kihangosítóként működve telefonálásra is alkalmas.

Dension Car Dock for Smartphone 2
[+]

Ez remekül hangzik, jól is működik, de szükség volt a vérfrissítésre, ezért pont egy hete én már a Car Dock for Smartphone 2-vel autókázom és az a sok-sok apró változás, ami a régi terméket az újtól megkülönbözteti most nálam pont bevált, hiszen legtöbbször egy kicsinek nem nevezhető Sony Xperia Z kerül a műszerfalra, ami nem mellesleg NFC képességekkel is rendelkezik, ezt pedig az új kütyü elég jól ki is tudja használni. A hamarosan piacra kerülő eszköz kissé drágább lesz, mint a korábbi verzió, de többit is tud, a Dension pedig a keletkező űrt két, funkcionalitásban kissé visszafogottabb termékkel próbálja majd betölteni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Rádióműsor blog: i'm Watch és Dension interjú

  Mai interjúalanyunk Orbán Szabolcs, a Dension és a TDK hazai vezetője. Amikor nem vele beszélünk, az i'm Watch furcsaságain fogunk csámcsogni.

 • Tartozékokkal erősít a Cooler Master

  Két prémium árfekvéső, okostelefonokhoz és táblagépekhez való tartóval rukkolt elő a formás számítógépházairól is ismert gyártó.

 • Sony RM-X7BT - némely autóba, akár

  Félig vezeték nélküli autós kihangosítót kínál a Sony, a kialakítása miatt nem minden autóban lesz meg a helye, de ahol igen, ott remek szolgálatot tehet, és ehhez mérten az ára sem vészes.

 • MPOW 3in1 autós kihangosító teszt

  A Dension Car Dock roppant életképes megoldás volt olyan, régebbi autókba, amelyekben nincs kihangosító. Az MPOW terméke ugyanezt a funkciót hivatott betölteni - olcsóbban.

Előzmények

 • Dension car dock for smartphone

  Egy okos és praktikus autós kiegészítőre tettünk szert, amely egyszerre több kütyüt is képes kiváltani és gyakorlatilag platformfüggetlen.

Hirdetés