Hirdetés

2017. november 18., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

ConCorde Tab 9.7 IPS - meglepetés az alsóházból

Fém házba csomagolt táblagépet szállított a ConCorde: a kedvező ár mellé 4.0-s Android verzió, IPS kijelző és visszafogott adatkommunikációs képességek társulnak.

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy az okostelefonok, táblagépek piaca nem pusztán a nagy gyártók játszótere. A kisebb cégeknek is nagy létjogosultsága van, a kedvező ár pedig nem feltétlenül jelent egyet a gagyi kivitelezéssel. Ezt illusztrálja a Huawei, a ZTE és az Alcatel felfelé ívelő androidos karrierje is, a kezdetben androidos körökben viszonylag tapasztalatlan gyártók hamar lerakták a névjegyüket a piacon.

ConCorde Tab 9.7 IPS
[+]

Természetesen ehhez a mérsékelt ár mellett az is szükséges volt, hogy az említett cégek termékei megüssenek egy bizonyos mércét, azaz az olcsóság ne menjen a használhatóság rovására. Hasonló cipőben jár a ConCorde is, a tartozékok gyártásával is foglalkozó cég már nem zöldfülű, ha a zöld robotos operációs rendszerről van szó. A táblagépek piacán legalábbis egyáltalán nem, hiszen már jó néhány ConCorde tablet került piacra; mi legutoljára a Tab 7020 művésznévvel illetett modellel foglalkoztunk. Az említett készülék a kedvező ára mellett elfogadható hardveres és szoftveres paraméterekkel rendelkezett, ám az adatkommunikációs képességei rendkívül fapadosak voltak. Tesztalanyunk esetében is hasonló a helyzet, az olcsóságért cserébe a Bluetooth- és GPS-modulokról is le kell mondanunk. Viszont, mint azt a gép neve is mutatja, az előlapon egy IPS-kijelző feszít, a táblagépen pedig 4.0.3 verziószámú Android fut. A teszt elején azért érdemes leszögezni, hogy a kipróbálásra kapott példány még egy nem végleges prototípus, azaz a tényleges megjelenésre néhány dolog még változhat.

A Speedshoptól kapott táblagép hozzánk még nem a végleges csomagolásban érkezett, így a masinát és a tartozékokat egy díszítéstől mentes fehér kartondoboz rejtette. A táblagépen kívül egy kézikönyvet, egy microUSB-kábelt, egy USB-hoszt kábelt, egy töltőt és egy fülhallgatót is kapunk, azaz viszonylag korrekt a kínálat. A füles minőségéről jelenleg sajnos nem tudunk nyilatkozni, lévén még nem a végleges példányt kaptuk meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.