Hirdetés

CAT B30 - hagyományos munkagép

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

Valószínűleg a többség már találkozott CAT márkajelzéssel, ha nem is mobiltelefonos témakörben futott bele először ebbe névbe, de a mostanság oly divatos városfelújítások helyszínén találkozhatott már munkagépekkel, melyeken az amerikaiak logója díszeleg. A cég történelme 1904-re nyúlik vissza, ám huszonegy évvel később vették csak fel a ma is ismert CAT nevüket, ami egyébként magyarul hernyót jelent (mert a CAT jelen esetben a Caterpillar rövidítése). Ők bizony nem szeretnének a mai, általuk csak fancynek, vagyis divatosnak mondott, különleges formatervvel rendelkező okoskütyükkel felvenni a versenyt, hanem a strapabíróságra mennek rá, ami megalkotásakor minden CAT eszköznek, vagyis a monstrumoknak és a mobiloknak is az elsődleges jellemzője kell, hogy legyen.

CAT S30
[+]

A CAT 2012 óta fémjelzi nevével a telefonokat, a gyártásról és globális forgalomba helyezésről pedig a Bullitt Mobile gondoskodik. Mára már 30 országban, köztük Magyarországon hivatalosan is jelen vannak, és a nem meglepő módon kizárólag a strapatelefonos szegmenst célozzák, ami még mindig elég kevés készüléket ölel fel. Járt már nálunk az érintőkijelzővel szerelt S50 modell, valamint billentyűzettel szerelt készülék, a B100 is. Most a Speedshop bocsátotta rendelkezésünkre az B30-at, ami újfent egy hagyományos kialakítású szerkentyű, és amellett, hogy jól néz ki, két SIM-et kezel, jó az üzemideje, és szinte a végletekig lehet nyúzni, és bizony bőven van olyan felhasználó, akinek pont ilyen munkatársra lenne szüksége, más kérdés, hogy vannak azért komoly gyenge pontjai is.

CAT S30
[+]

A cégre jellemző sárga-fekete festésű csomagolásban tálalják a B30-at, a papírkarton összeállításakor sem a dizájn volt a leglényegesebb, teljesen minimalista, a tetején láthatjuk a logót, az oldalán pedig a készülékről lőtt termékfotó figyelhető meg. A szelence belsejében fekszik tesztünk alanya, külön kis zacskókban hever mellette az akkumulátor, a microUSB csatlakozó, az 500 mA-es töltőfej, a hátsó csavar kilazítására szolgáló eszköz, és a használati útmutató, sajnos a headsetet kispórolták a tartozékok közül.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Evolveo StrongPhone D2 Mini - bírja a kiképzést

  A csehek újdonsága igyekszik az "apró" méretű, ám ezzel együtt strapabíró telefonok szerelmeseit megcélozni, a készülék gyors és ellenálló, de hardveresen nem túl erős.

 • CAT S50 - alap, amelyre építhet

  Az amerikai vállalat újdonsága por-, víz- és ütésálló, katonai szabványoknak is megfelel, a Snapdragon 400 SoC miatt pedig hardveresen sem áll már gyenge lábakon.

 • Caterpillar B15Q - hasítófűrész

  A munkagépekkel foglalakozó amerikai vállalat most egy újabb strapatelefonnal jelentkezett, mely már négymagos processzort, Android KitKatet, és vakus kamerát kapott.

 • Caterpillar B100 - meg lehet markolni

  A strapabíró telefonok még mindig rétegtermékek, ahol más funkciók a fontosak, mint a hagyományos készülékeknél. A B100 viszont nem csak masszív, de egész csinos is.

Hirdetés