Hirdetés

Black Shark 4 - cápák között

A Xiaomi gamer telefonjai hivatalosan is elérhetők lesznek nálunk, de a játékosságnak van némi felára, ami nehezítheti az elterjedést.

Hirdetés

Bevezető

A Xiaomi Black Shark szériájának immáron a negyedik kiadásánál tartunk, noha nekünk nem volt szerencsénk az előző három generációhoz, lévén ezek itthon eddig hivatalosan nem voltak kaphatók. Mostantól viszont más a helyzet, mert lett hazai forgalmazója a márkának, ami nem ugyanaz a cég, mint amelyik a Xiaomi többi termékét is kínálja, a kínai gyártó ugyanis igyekszik minél jobban elkülöníteni a gamer vonalat a portfólió zömétől, noha nem kell sokat túrni a kínálatban, hogy megtaláljuk a nem játékosoknak szánt donort, ami a Poco F3.


[+]

Természetes, hogy egy ekkora gyártó abból főz, ami egyébként is a konyhán van, nem csak a mobilgyártók csinálják, hogy kisebb változtatásokkal, de lényegében ugyanazokat a telefonokat dobják piacra eltérő márkajelzéssel (Huawei és Honor, Oppo, Vivo és Realme, Xiaomi, Redmi és Poco), a piac más területein is vannak hasonló trendek, legyen szó szerszámokról, háztartási gépekről, vagy éppen autókról. Aztán majd a vásárló eldönti, hogy neki érnek-e extra lóvét bizonyos apróságok és a márkajelzés, vagy megelégszik az alacsonyabbra árazott, innen nézve közönségesebb cuccokkal, de persze mindig az a kérdés, hogy a magasabb árfekvést meg lehet-e indokolni plusz funkciókkal.


[+]

A Black Shark 4 esetén is van néhány egyedi vonatkozás, ami természetesen a gamer identitásból fakad, ilyen a 144 Hz-es képfrissítésű kijelző, vagy mondjuk az oldalsó vezérlőgombok, de míg egy Poco F3 épp csak karcolgatja a 140 ezer forintos árat, addig a nagyon hasonló hardverrel érkező tesztcuccunk már a 200 ezer forintos szintet nyaldossa. És az egy dolog, hogy cégen belül is van alternatíva olcsóbban, de a Black Sharknak is vannak ellenfelei a saját területén, elég csak a Red Magic 6-ra gondolni. De nyilván úgy voltunk vele, hogy nézzük meg, hogy meg tud-e minket lepni a Xiaomi gamer vonalának legfrissebb tagja, mert nem zárkóztunk el attól, hogy az árazás dacára ez bizonyos pontokon lehet egy kiemelkedő termék.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Nubia Red Magic 6R - határeset

  A Nubia sajnos nem a megfelelő irányba halad, noha a készülékek hardveresen kifogástalanok, az összeszerelés- és anyagminőség is kitűnő, jó a dizájn, de ez egyre kevesebb a boldogsághoz.

 • Elindult a memóriabővítés a Xiaomi készülékein

  A legújabb frissítés lehetővé teszi, hogy a belső tároló is besegítsen pár gigabájttal, ha a rendszernek szüksége van egy kis pluszra.

 • Realme GT 5G - versenyképes

  Viszonylag sok mostanában az érvényes ajánlat ebben a kategóriában, amihez most a Realme GT 5G is magabiztosan csatlakozik.

 • Új modellt legózhat össze a Redmi

  A 6,67"-es és 120 Hz-es AMOLED panel, a Snapdragon 870 és az 50 megapixeles kamera máshol már megvolt, most viszont egy készülékre kerülhetnek fel.

Előzmények

Hirdetés