Bemutatkozott a Black Shark 4 és 4 Pro

A két verzióban lényegében csak a lapkakészlet és a RAM-kezelés tér el, illetve a főkamera felbontása.

A Xiaomi gamer szériájának negyedik generációja is bemutatkozott Black Shark 4 és 4 Pro néven; úgy tűnik, nekik nem okoz gondot a négyes szám. A két készülék tulajdonképpen csak a lapkakészlet tekintetében más, plusz a Pro modell 64 megapixeles főkamerával dolgozik 48 helyett. Egyébként csak apróságok térnek el. Mindkét modell 163,83 x 76,35 x 9,9 milliméteres és 220 gramm, a gamer mobiloknál megszokotthoz képest kisebb akkumulátorért (4500 mAh) cserébe viszont 120 wattos vezetékes gyorstöltés jár.

Hirdetés

[+]

A HDR10+ kijelzőt mindkét verzióhoz a Samsung szállította az E4-es gamer szériából 6,67 hüvelykes méretben. A képfrissítés 144 Hz, az érintési mintavételezés maximuma pedig 720 Hz. Már csak az a kérdés, hogy a gyakorlatban mennyire zavaró a 20 megapixeles előlapi kamera, ami a kijelzőbe lyukad. Ott sajna nem nagyon fog látszani az ellenség, viszont nincsenek kávák. Ettől függetlenül meg tudták oldani a szimmetrikus, nagy méretű sztereó hangszórókat Hi-Res Audio és DTS Ultra X hitelesítéssel.

Az 5.2-es Bluetooth támogatja az aptX, aptX HD, aptX Adaptive, LDAC és LHDC kodekeket, van NFC, WiFi 6, nyilván 5G támogatás is, és az egyik kép alapján úgy tűnik, 3,5 milliméteres jack is van, viszont sehol nem tesznek róla említést. Az egészen visszafogott dizájn mellett azért nem kell lemondani a kötelező RGB világításról sem, a Black Shark 4 Pro esetében a hátlapi Black Shark logó biztosítja a hangulatot. Az ujjlenyomat-olvasó mindkét modellnél a bekapcsológombba került.


[+]

A dedikált játékvezérlők mechanikusan kiemelkedő, mágnesesen vezérelt fizikai gombok, amelyek mellett egy-egy kétállású kapcsoló is található. A gyors, finom vagy erős nyomásra is érzékeny vezérlőket játékon kívül bármilyen egyéb gyrosfunkcióra lehet programozni, így nem csak csatában vesszük hasznát.


[+]

Fotózni a Black Shark 4 esetében 48 megapixeles főkamerával lehet, a Pro pedig 64 megapixeles egységet kapott. Közös viszont a 8 megapixeles ultraszéles és az 5 megapixeles makró, ami kivételesen autofókusszal dolgozik, tehát az is elképzelhető, hogy használható lesz.

A lényegi eltérés a lapkakészlet és a memóriakezelés. A Blak Shark 4 a tavalyi Snapdragon 865 tuningolt verzióját használja. A Snapdragon 870 mellett 6, 8 vagy 12 GB LPDDR5-ös rendszermemória lehet maximum 256 GB UFS 3.1-es belső tárhellyel.


[+]

A Black Shark 4 Pro ezzel szemben az idei csúcsszettet kapta (Snapdragon 888) és egyedi RAM kezelését. Az "UFS 3.1 +  SSD Raid" szövegrésznek egyelőre nem sok értelmét látjuk, feltehetően a sima kétcsatornás elérésnek adtak egy jobban csengő nevet, a ramdisk viszont valid megoldás a rendszer gyorsítására a rendszermemória egy részének háttértárként való használatával. Ezt csak a Pro verzió tudja, amihez szintén 8 vagy 12 GB RAM érhető el 256 GB tárhellyel, de lesz egy 16 GB/512 GB-os verzió is.

Az alapmodell 118 ezer forintnak megfelelő jüanon nyit 6/128 GB-tal, a 8/128 GB-os verzió 127 ezer forintnyi jüanba kerül, a 12/128 GB-os modellért 144 ezernyi jüant kell fizetni, a legkomolyabb kiszerelés pedig 12/256 GB-tal 156 ezer forintra jön ki átszámolva. A Pro 8/256 GB-ról indul 189 ezerért, a plusz RAM-mal szerelt változta pedig 212 ezer pénzbe kerül. A 16/512 GB-os csúcskiadás egyelőre nem érhető el, de 250 ezer forintnak megfelelő jüanért lehet majd a kosárba helyezni.

Azóta történt

Hirdetés