2019. február 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Bemutatkozott az iPad Air 2 és az iPad mini 3

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Az almás vállalat a szeptemberi esemény után most újabb bejelentést tett, melyen az iPad táblagép család frissített modelljei, az Air 2 és a mini 3 debütáltak.

Hirdetés

Apple iPad Air 2, mini 3

Tim Cook újra a porondra lépett, majd az iPadekről kezdett beszélni. Eddig 225 millió táblagépet értékesített az Apple, a Retina kijelzős iPad mini pedig a cupertinóiak szerint százszálalékos megelégedettséget eredményezett a felhasználók körében. Cook számos véleményt felhozott a bevetezés alatt, külföldi honlapokat idézve pedig arra a következtetésre jutott, hogy az iPad Air az egyik, ha nem a legjobb tablet a piacon, hisz játékra, filmezésre, olvasásra, de még az oktatásban is használható. A kicsi hazabeszélés után pedig feltett egy kérdés, melyre önmaga adott azonnal választ:

Mit lehet tenni, ha a legjobb táblagép a tiéd? Hát bejelenteni az utódját. Az iPad Air 2 mindössze 6,1 milliméter vékony, ami 18 százalékkal karcsúbb elődjénél, ha kettőt egymásra teszünk, akkor is vékonyabb lesz az első generációs iPadnél. Az új eljárásnak köszönhetően már nincsenek levegőrések a kijelző és az egyéb komponensek között (laminált megjelenítő), plusz a tükröződés elleni bevonatnak köszönhetően még jobban látható lett a tartalom, így az Apple szerint ez egyedülállóan jó megoldásnak számít most a piacon.

A motorháztető alatt már egy A8X chipset kapott helyet, 3 milliárd tranzisztor, 40 százalékkal jobb processzor és 2,5-ször gyorsabb grafikus teljesítmény, ami összességében 180-szor nagyobb teljesítményt nyújt az iPad 1-nél. A kijelző 9,7 hüvelykes, felbontása pedig 1536 x 2048 pixel (264 ppi).

Az A8X mellett továbbra is segítséget nyújt az M8 processzor, ami a többirányú mozgást és a magasságot is mérni tudja. A cupertinóiak ráfeküdtek a kamerára is, a hátlapon egy 8 megapixeles iSight fényképezőgép kapott helyet, további jellemző az 1,12 mikronos pixelméret, az f/2.4 apertúra, valamint a Full HD videofelvételi képesség. Az iPhone után már az új iPad is képes 43 megapixeles képek alkotására panoráma módban, nem maradt el a Timelapse sem, és a 240 képkocka / másodperc sebességgel felvett lassított felvételek rögzítésének lehetősége. Az előlapi, FaceTime kamera is fejlődött, immár f/2.2 apertúrás, így több fényt képes beereszteni. Adatkommunikáció szempontjából a 802.11a/b/n/ac WiFi-ről, és a maximum 150 Mbps letöltési sebességet garantáló 4G/LTE támogatásról esett szó.

A felhasználók kérését meghallgatták, így már a legújabb iPad home gombjába is beépítették a Touch ID ujjlenyomat-olvasót, mely sokkal biztonságosabb képernyőlezárást eredményez, plusz számos alkalmazás fel tudja már használni mintáinkat, hogy jelszó helyett tudjuk azonosítani magunkat. Az Air 2 már az iOS 8.1-gyel érkezik a boltok polcaira. Szó esett az új képszerkesztésről, az első fontos újítás, hogy ki lehet satírozni oda nem illő tárgyakat, plusz nem maradtak el a manapság olyannyira kedvelt filterek (témák) sem. Jeff Boudier következett, aki a Replay-ről kezdett el beszélni. ami a felvett videóinkból készít egy újabbat, hogy könnyebben össze lehessen vágni családi vagy más rövidfilmeket. A program szintén hónapokon belül elérhetővé válik, és teljesen ingyenes lesz.

Az iPad Air 2 arany, szürke és fekete színben lesz megvásárolható, 16, 64 és 128 GB-os változatban, méghozzá 164 990, 199 990 és 234 990 forintos áron. Az árcímkék után a semmiből került elő a szintén a mai napon napvilágot látó iPad mini 3, szinte semmit nem mondott róla az Apple, ami annak köszönhető, hogy alig változott a gépezet az elődhöz képest, inkább csak ráncfelvarrást kapott (Touch ID, arany szín és ennyi), mindenesetre az iPad Air 2-höz képest azért olcsóbban lehet majd birtokba venni, ami magyar valutában kifejezve 129 990, 164 990 és 199 990 forintot jelent, háttértártól függően. Az új iPadeket október 17-től lehet előrendelni az Apple honlapján, az öröm pedig október végén lesz majd teljes, amikor valóban kézbe lehet majd venni az újdonságokat.

Előzmények

 • Apple iPhone 6 Plus - szükség törvényt bont

  Az Apple soha nem látott méretű iPhone-t dobott piacra, hogy saját pályáján verje meg a Samsungot. Megváltozott formavilág, új iOS, fejlesztett kamera... elég ez a sikerhez?

 • Retina kijelzős iPad mini - bár mindig így lenne

  A második generációs, retina kijelzővel szerelt iPad mini elődjével ellentétben a legkorszerűbb hardverre építkezik, aminek köszönhetően kategóriájának egyik legjobbja.

 • Apple iPad Air - szállj fel magasra

  Az amerikai vállalat frissítette táblagépes termékportfólióját, az elnevezés pedig igaznak bizonyul; az új készülék tényleg nagyon könnyű és rendkívül gyors lett.

 • Apple iPad mini - piaci igény

  A kisebb méretű iPad a piaci igények miatt születhetett meg. Az Apple így megmutathatta, hogy táblagépes fronton még mindig szuperek.

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.