2019. február 17., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Autó+mobil rovat

Becker Z100 - krokodil a műszerfalon

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Strapabíró külső, remek magyar térkép, magas ár. Megéri?

Hirdetés

Bevezető

A Becker eddig nemigen tette be a lábát a magyar piacra. Ez egy nagyon okos döntés, s minden gyártónak ezt is ajánljuk egészen addig, amíg nem rendelkezik normális hazai térképpel. A Mio, a Tomtom, a Navigon, az Ndrive… sajnos ők bebátorkodtak ide, s bizony nem sok sikert tudnak felmutatni, s ez még csak a kisebbik rossz. A nagyobb baj az, hogy az egységsugarú júzer a térképekről és a szoftverekről mit sem tudva megveszi a TeleAtlas adatbázisból dolgozó navit, aztán a sokadik rossz útvonal után örökre meggyűlöli a gyártót.

Becker Z100 Crocodile
[+]

Lesz majd a TeleAtlasnak is egyszer normális térképe, de addigra az erre alapozó cégek respektje már a béka segge alatt lesz. A Becker jól közelítette meg a témát, külföldön általában Navteq, itthon viszont Topmap adatbázist használ, amelynél jobbat Magyarország tekintetében még senki sem tudott csinálni.

Becker Z100 Crocodile
[+]

Hogy még ütősebb legyen a piacra való belépés, rögtön egy igen egyedi cuccal lepett meg minket a forgalmazó LCP Systems, méghozzá a Crocodile becenevű félkatonai szerkentyűvel (gyári név: Z100), amely csepp, por és ütésálló. Csak autós használatra felesleges kidobni több mint 100 lepedőt, de motorosoknak már alternatíva, s elvileg túrázáshoz is jól jöhetne, de az emberi testen nincsen szivargyújtó bemenet (hiába fér be ide-oda esetleg a csatlakozó), így aztán az energia véges. Biciklire ugyanezen ok miatt nem javasolt (egy dinamó nem lesz elég), quadok esetleg még szóba jöhetnek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.