ASUS VivoTab RT - a fejem felett a kérdőjel

Bevezető, tartozékok

Komolyan mondom, fogalmam sincs, hogy mikor született meg ennyire nehezen egy cikk a Mobilarena hasábjain. Az ASUS ugyanis elküldte nekünk a VivoTab RT névre hallgató, billentyűzetes dokkolóval rendelkező táblagépét, ami idáig még nagyon jól hangzik, hiszen a tajvani gyártó ebben a kategóriában már letett pár maradandó alkotást az asztalra. Viszont ott van az a két nagybetű, amiről a felhasználók többsége nem tudja, hogy mit jelent, de aki foglalkozott a Microsoft új operációs rendszerével, az pontosan tudja, hogy ez bizony egy operációs rendszer, méghozzá teljesen új megközelítésben. A Windows RT-ről van szó, mely a Windows 8 és a Windows Phone 8 között helyezkedik el, tulajdonképpen a redmondiak táblagépes vonala, ami a két említett rendszer ismerete fényében igazából izgalmasan hangzik, de mint az a teszt közben kiderült, talán túlságosan is az. A gépet először Bog próbálta meg tesztelni, de viszonylag hamar továbbadta dr. Kindnak, akitől két nap után hozzám került. Mit nekem Windows RT, gondoltam még akkor. Hogy mi lett a történet vége, azt viszont nem fogjuk előre elmondani. A cikk elolvasásával kiderül majd minden.

ASUS VivoTab RT
[+]

A teszt megszületését az sem könnyítette meg, hogy a Prohardveren már született egy írás a nálunk járt gép WiFi-only, azaz SIM-foglalattal nem rendelkező verziójáról, mely ide kattintva olvasható el. Testvérlapunk nevéhez hűen jó mélyen belemászott a gép hardverének lelkivilágába, sőt, magával az RT rendszerrel is foglalkoztak egy mélyreható írásban. Azonban a Mobilarenát és a Prohardvert jellemzően nem ugyanazok az emberek olvassák, úgyhogy nekünk is foglalkoznunk kell a kérdéssel, már csak azért is, mert mi a 3G-s verzióját kaptuk a VivoTab RT-nek.

ASUS VivoTab RT
[+]

A táblagép és a billentyűzetes dokkoló külön dobozban érkezett hozzánk, a csomagolás nagyban hasonlít a Transformer szériánál látottakhoz. Az egyik pakk kizárólag magát a klaviatúrát tartalmazta, a másik a táblagép mellett egy speciális csatlakozóval rendelkező adatkábelt, egy töltőfejet, egy kézikönyvet és egy USB-hoszt átalakítót rejt.

Fent megcsodálható a készülék hivatalos reklámfilmje, mely igazából abszolút szimpatikus és vállalható, egy jó értelemben vett művészember beszél arról, hogy milyen jó társa is a VivoTab RT, mely vékony, elegáns és tömegében is megfelelő. Szárnyalnak a gondolatok, két billentyűleütés között egy kis Rubik-kockázásra is jut idő. Viszont furcsa, hogy a Windows RT rendszerről és annak milyenségéről egy szó sem hangzik el a videóban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Ilyen lesz a Memo Pad 10

  Valószínűleg Barcelonában mutatja be az Asus a Memo Pad 7 megnövelt változatát, mely valójában egy régi-új ismerős.

 • Padfone 2 – közel a millióhoz

  A gyenge elérhetőség ellenére is sikeresnek mondható a speciális dokkolók segítségével táblagéppé és noteszgéppé alakítható ASUS modell.

 • MeMo Pad – 149 dollárért?

  A Nexus 7 stílusjegyeiből építkező rendkívül alacsony árfekvésű héthüvelykes táblagéppel rukkolt elő az ASUS.

 • Atom meghajtású lesz a FonePad

  Intel processzor köré épülhet az ASUS hanghívások lebonyolítására is alkalmas táblagépe.

Előzmények

Hirdetés