Apple iPad Air (2020) - fém testben szép gépet

Friss stílussal és hardverrel, remek kijelzővel, egyre inkább fejlődő iPad OS-szel és korrekt üzemidővel érkezik az új Air, de persze olcsóbb nem lett.

Bevezető, külső, kijelző

A 2020-ban frissült, belépő szintű iPad egészen jó választás lehet annak, aki egy megfizethető tabletet keres átlagos felhasználásra, viszont a méregdrága iPad Pro-vonal alatti arany középutat továbbra is az iPad Air-széria képviseli. Ha az előlapi főgombos, vastag kávás, régi design kicsit csípi a szemünket, szívesen látnánk Lightning-port helyett USB-C-t alul, ha kell a legfrissebb Apple Pencil-támogatás, örülnénk a combos hardvernek és a minimálisan szükségesnél több memóriának, akkor bizony hamar ennél a modellnél fogunk kikötni, ám itt már mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk, hiszen sima Wi-Fi változatban, 64 GB-os tárolóval is 239 990 forintról indul a móka, ha pedig kell a 256 GB-os tároló és az LTE-támogatás, akkor 350 ezer forintot költünk el, mindenféle AppleCare, Pencil vagy billentyűzetes kiegészítő megvásárlása előtt.

iPad Air 8th és iPad Air 4 (2020)
iPad Air 8th és iPad Air 4 (2020) [+]

Szokásos fehér dobozban lapul a termék, ami hozzánk az iStyle-tól érkezett. Szerencsére a táblagépek esetén még alapvető tartozékként találjuk az adaptert is, 20W-os, Type-C-s töltő, mindkét végén Type-C-s, 1 méteres kábel és maga a gép adja a lényeget. Ami a külsőt illeti, nem nagyon lehet belekötni az esztétikába, az anyaghasználatba és az összeszerelésbe sem, ha álló kijelzővel nézzük a gépet, akkor alul-felül hangszórórácsokkal lehet találkozni, és fent van a bekapcsológomb, ami egyben a Touch ID ujjlenyomat-olvasó érzékelője is. Jobb oldalon a hangerőszabályzók kaptak helyet, egészen magasan vannak, ami bizonyos helyzetekben kényelmetlen tud lenni. Szintén itt jobb oldalon van a mágneses csatlakozó a kiegészítőkhöz, illetve az LTE-s gépeken a SIM-tálca is ide került. Nem lesz ismeretlen az sem, hogy alul van a csatlakozó, egy szem USB-C-vel egészen sok mindent meg lehet csinálni, egy ideje már külső tárolókat is kezel az iPad.


[+]

10,9 hüvelyken terül el az a Liquid Retina kijelző, ami az előlap jelentős részét (kb. 81%-át) kitölti. Tabletes értelemben szűknek, összességében inkább átlagosnak nevezhetők a kávák, épp annyira vaskosak, hogy bármelyik végénél meg tudjuk fogni anélkül a gépet, hogy mindenképpen véletlen érintéseket vinnénk be. 1640 x 2360 pixel felbontás, 264 ppi-s képpontsűrűséggel abszolút rendben van ebben a termékosztályban, és az elméleti 500 nites fényerővel sincs semmi gond: ez egy IPS panel, tehát nincsenek azok a tökéletes feketék azzal a végtelen kontraszttal, amit egy OLED tudna adott esetben, de az biztos, hogy ettől függetlenül nagyon jó a megjelenítési minőség.

Kijelző-teszt
Mérés Apple iPad Air (2020) Samsung Galaxy Tab S7+ Huawei MatePad Pro Apple iPad Pro 12.9(2020)
Képátló 10,9 hüvelyk 12,4 hüvelyk 10,8 hüvelyk 12,9 hüvelyk
Felbontás 1640 x 2360 1752 x 2800 1600 x 2560 2048 x 2732
Technológia IPS (60 Hz, Liquid Retina) Super AMOLED (120 Hz, HRD10+) IPS IPS (120 Hz, Liquid Retina)
Fehér fényerő (max.) 385 / 490 nit 393 / 595 nit 420 / 510 nit 495 / 600 nit
Fekete fényerő 0,24 nit 0 nit 0,33 nit 0,25 nit
Kontrasztarány 1604:1 végtelen 1271:1 1980:1
Színhőmérséklet 7025 K + kézi 7242 / 6696 K + kézi 8448 K + kézi 7072 K + kézi

Hogyan mérjük a kijelzőt?

Oleofób réteg véd a tükröződésekkel szemben, és elvileg karcálló is az egység, de hogy pontosan milyen technológiával munkálták meg az üveget, arról nem esik szó. Sok Apple eszközhöz hasonlóan itt is bekapcsolható funkció a True Tone, ami a környezethez igazítja a színvilágot, és P3-féle széles színtartomány áll rendelkezésünkre, ami a kép- és videószerkesztők használatakor mindenképpen előny. Értelemszerűen pöpec az érintésérzékelés is.


[+]

Összesen ötféle színből választhatnak a vevők, az alapnak számító ezüst és asztroszürke mellett rozéarany, zöld és égkék színek érhetők el. A 247,6 x 178,5 x 6,1 milliméteres dimenziókból elsősorban a vékonyság tűnik fel kézbe véve is, viszont ezt csak kamerapúpos kialakítással tudták megoldani, ami az elöljáróban legfeljebb középszerű egység ismeretében kissé fájó pont, és míg a kamerás képességek miatt kevesen vesznek tabletetet, az asztalra letámasztott használat annál reálisabb egy ilyen kétkezes méretű, közel félkilós gépnél.


[+]

Az iPad Air (2020) háza 100%-ban újrahasznosított alumíniumból készül, sőt, még a hangszórók mágnesében lévő ritkaföldfémek is újrahasznosítottak, ahogy az alaplap gyártásához használt forraszanyag is újrahasznosított ónt tartalmaz. IP-védettség viszont nincs, ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni, és távol tartani a nedvességtől.

Apple A14, iPad OS 14, szoftverek

A professzionális munkára kitalált, Pro-szériás iPadek nyolcmagos grafikai egységgel szerelt, Z-jelölésű hardvert kapnak bőséges RAM-mal, az Air viszont a legfrissebb mobilos chippel fut, ami esetünkben az iPhone 12-vonalról is ismerhető, 5 nanométeres Apple A14 Bionic. A hatmagos processzor (2 x 3,0 GHz Firestorm + 4 x 1,8 GHz Icestorm) mellé négymagos Apple GPU tartozik, egyáltalán nem egy túlhajtott chipről beszélünk, inkább az energiahatékonyságra mentek rá a finomhangolásakor, viszont bőven megadja a mindennapokhoz szükséges teljesítményt, szó sincs akadozásokról, hosszú várakozásokról, és gördülékeny is az egész rendszer, már amennyire a 60 Hz keretei ezt lehetővé teszik.

[+]

Teljesítmény-teszt (a táblázat szétnyitható)
Benchmark Apple iPad Air (2020) Apple iPad Pro (12.9, 2020) Apple iPad 8th (10.2, 2020) Samsung Galaxy Tab S6
Hardver Apple A14 Bionic Apple A12Z Bionic Apple A12 Bionic Snapdragon 855
AnTuTu 8 622284 pont 728253 pont 425310 pont ? pont
Geekbench 5 (single/multi) 1581 / 4179 pont 1114 / 4597 pont 1112 / 2827 pont 749 / 2540 pont
GFXBench Car Chase onscreen 40 fps 38 fps 36 fps 24 fps
GFXBench Car Chase offscreen 87 fps 100 fps 55 fps 42 fps
GFXBench Man. onscreen 60 fps 93 fps 58 fps 57 fps
GFXBench Man. offscreen 177 fps 228 fps 132 fps 101 fps

Sem melegedési, sem drasztikus merülési, sem pedig teljesítménybeli problémák nem merültek fel, a közepesnél komolyabb játékok is teljesen rendben futottak. 4 GB RAM manapság nem hangzik túl soknak még táblagépes fronton sem, viszont jó memóriakezeléssel egyáltalán nem feltűnő, hogy ez kevés lenne, viszont a 64 GB-os tárolóból nem nehéz kifutni, a nagyobb változat 60 ezer forintos felára pedig nagyon erős, köztudott, hogy az Apple-nél semmi nem olcsó, ami extra memória vagy tárhely. Úgyhogy maradhat többek közt az iCloud, ingyenes 5 GB-tal, vagy leginkább középáras havidíjú komolyabb csomagokkal, esetleg a gyakori mentés külső eszközökre Type-C-n keresztül.

[+]

Nem véletlen, hogy nevében is különválasztották az iPad OS-t a sima iOS-től, hiszen bár tényleg teljesen azonosak az alapok, a verziószámok, és a szoftverkínálat jelentős része, a tableteken mégis összetettebb, a Mac-vonalhoz közelebb álló kezelőfelülettel, számos külső periféria támogatásával, és az iOS-nél jóval szabadabb fájlkezelési rendszerrel találkozik a felhasználó. Jelenleg a 14-es verziónál tartunk, a rendszer pedig továbbra is a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb, amit tényleg bárki elkezelget. A home gomb hiánya miatt elsősorban gesztusvezérléssel lehet operálni, de egér, trackpad és Apple Pencil támogatás is van. Szubjektív vélemény, de mindenképp ide tartozik, hogy az iPad Air megjelenítése 10,9 hüvelyken nagyjából azt a méretet jelenti, amire a tableteit jellemzően fejleszti a cég, mi a 13 hüvelykes iPad Pro felületét már túl szellősnek, itt-ott kihasználhatlannak éreztük, a kisebb gépek esetén pedig kissé tömörített a hatás, ebben a méretben pont nagyon kellemes a szemnek.

[+]

A kezelőfelület profi, az androidos tabletek ligájában is nehéz ehhez mérhető komplexitású megoldással találkozni, viszont a megrögzött Apple-felhasználók számára nyilván nem is jöhetne szóba alternatíva, hiszen az ökoszisztéma magával ragadja az embert, kezdve az Apple ID-hez kötődő felhőtárolóval, de említhetjük az eszközök közt folyamatos szinkronban lévő üzenetkezelést, naptárat, galériát, emlékezetőket, jegyzeteket, vagy épp a podcastokat, Apple TV-t, Musicot, vagy épp az AirDropot. Jó érzés az, hogy egy folyamatban lévő böngészés egy pillanat alatt átvihető iPhone-ról iPadre, vagy éppen tovább a MacBookra, hogy minden jegyzet, böngészési előzmény, Wi-Fi jelszó és naptárbejegyzés biztos egységben van, vagy hogy a bejövő mobilhívást minden rendszerben lévő eszköz jelez, és persze az iMessage-re is bárhonnan, bármikor lehet válaszolni.

[+]

A 14-es iPad OS a korábbi generációhoz képest áttervezett widgeteket kapott, a paklit a szokásos balra húzással hívhatjuk elő, és mindenféle módon szerkeszthetjük. A widgetek nem is foglalnak el egy egész képernyőt, a felület csupán tömöríti az első oldal tartalmát, és mellette kényelmesen elfér a sáv. Az alsó dokkban láthatjuk a kedvenc, illetve a jelenleg futó/utoljára megnyitott alkalmazásainkat egyaránt, megújult a kereső, minden szövegmezőbe lehet írni a ceruzával, a jegyzetek is több funkciót kaptak és ide-oda másolgatható a tartalmuk, az Apple Térkép pedig kerékpáros interfészt is kapott. A Touch ID működése pontos és gyors volt minden alkalommal, persze új helyét kissé szokni kell, de semmilyen hátrányát nem éreztük.

[+]

Van pár adatvédelmi extra (például lehet olyat is kérni, hogy egy alkalmazás csak a készülék körülbelüli lokációját kapja meg), frissült a Fotók alkalmazás, most már tükrözhetők a szelfik, meg persze lett vagy 20 új emoji, és egyéb, ehhez hasonlóan fontos apróságokat talál még a rendszerben, aki alaposan keres az előző verzió után. Remekül használható a Sidecar, aminek segítségével az iPad egy külső kijelző lehet a Machez, ezt mi próbálgattuk és meggyőzőnek találtuk. Ezúttal nem próbálgattunk semmilyen külső kiegészítőt, de ha valaki elszánt, markáns összegért ugyan, de bevásárolhat Apple Pencilből, Magic Trackpadből, és még magyar kiosztású billentyűzet is van, amivel az iPad Air tényleg a levegőben lóghat, ez utóbbi ugyanakkor közel annyiba kerül, mint egy alapszintű iPad önmagában, igaz, van egy kis beépített trackpadje is, és igen menő megjelenést kölcsönöz a gépnek.

Kamera, multimédia

Néhány éve még elvétve lehetett látni tablettel fotózó külföldi turistákat a városban, mostanra azonban nem csak eltűntek ezek a turisták a vírushelyzet miatt, hanem jellemzően rá is jöttek arra, hogy egy mobillal nem csak kényelmesebb a képalkotás, de a végeredmény is jelentősen jobb tud lenni. A tabletek kameráját az említett kényelmetlenség miatt kevesen használják élményfotózásra, legfeljebb egy-két, gyorsan megörökítendő információt jegyzünk fel velük, arra meg bőven elég bármilyen sokéves mobilkamera a gép hátuljára, így itt sem gondolták túl a feladatot: szimpla kamerát látunk, 12 megapixeles felbontás, f/1,8-as öttagú lencse, 1/3"-es szenzorral, 1,22 mikronos szenzorpixellel, dual pixel autofókusszal: specifikációk terén tehát az iPad Pro főkameráját kapjuk, optikai képstabilizálásra, egyéb látószögekre nem kell számítani. Éppen ezért nekem kissé fáj, hogy mindezért mégis megkapjuk azt a kamerapúpot hátra, amivel az asztali felhasználás eggyel nehezebb lesz, de ennyi baj legyen.


[+]

Teljesen átlagos a kameraszoftver is, lehet digitálisan zoomolni, ha valakinek nem fájnak a végeredmények, van live funkció a fotókhoz rögzíthető mozgóképekért, tudunk időzített fotót csinálni, van panoráma, HDR, a fotók pedig átlagosak, ahogy azt a lenti csokorban is lehet látni. Ennél jóval fontosabb lehet egy tablet esetén az előlapi kamera a videókonferenciákhoz, ebben is egy erős átlagot hoz az iPad, a 7 megapixeles felbontáshoz az elődnél kicsit jobb fényérték (f/2) tartozik, és 1080p felbontás mellett már nem csak 30, hanem 60 fps-ben is videózhatunk. A teszthez készült szelfi ide kattintva nézhető meg.

Az alapértelmezett mentési mód továbbra is a HEIF, ami a JPG-nél szűkösebb kompatiblitást, viszont hatékonyabb tömörítést ígér, de ez persze át lehet állítani a beállításokon belül. A fotók minősége mobilos szinten gyengének, de tabletes szinten is inkább csak átlagosnak mondható, kissé szűkös a dinamikatartomány, közepes a vonalélesség, és itt-ott, erős algoritmusmunka után is felbukkan a zaj, illetve rendszeres vendég a kromatikus aberráció is. Vaku nincs, ez korlátozza a lehetőségeket a gyenge fényviszonyok közötti, közeli fotózásnál, ellenben a fókuszálás nem csak gyors, de igen pontos is. A szokásos megbízhatóság persze itt is adott, nem nagyon kell váltani a módok között, és szinte minden alkalommal elég csak az exponálógombot megnyomni, hogy éles fotó szülessen, kevés az elhibázott, bemozdult kép, viszont magasak az ISO-értékek is.

A hátlapi kamera akár 4K videót is tud rögzíteni, de Full HD-ben kapjuk a legjobb minőséget, leginkább a dinamika és a bárminemű képstabilizálás hiánya fáj, nyilván nem az iPad lesz a videósok új kedvenc rögzítőeszköze. Multimédiás tartalmakat felvenni tehát nem, lejátszani viszont annál jobb élmény, a kijelző remek, a sztereó hangszórópár élénk, erőteljes és nem torzít feltűnően, akár külső eszköz nélküli, rendszeres filmnézésre is alkalmas lehet a gép, ha jellemzően nincs túl nagy zaj körülöttünk. A szoftveres oldal persze adott, Apple TV, zenei szolgáltatás és minden további lehetőség adott, akár nagyfelbontásban is.

Adatkommunikáció, üzemidő, végszó

Ahogy az összes jelenleg elérhető iPad-verzióból, úgy ebből is van sima Wi-Fi-s és SIM kártyás verzió egyaránt, ez utóbbi sem kínál azonban 5G-t, tabletes vonalon ez még meglehetősen ritka (Tab S7+), helyette van gigabites LTE, világszintű hálózati támogatással, fizikai nanoSIM-mel vagy szolgáltató által aktiválható eSIM-mel. A Wi-Fi modellekben az iBeacon mikroléptékű helymeghatározás segít, így aztán internet nélkül is rá tudnak kerülni a helyadatok a géppel készült fotókra. Nem maradt ki a WiFi 6, tehát a kétcsatornás modul esetén teljes a lista, 802.11 a/b/g/n/ac/ax routerekkel az elérhető legjobb szabványon tud kommunikálni, akár WPA3-as védelemmel. Természetesen hotspotként is tud működni az eszköz.

[+]

A Bluetooth 5.0-s, ám az iPhone 11-ekkel bejött ultra szélessávú (U1) chipet nem kapta meg, így aztán nem érdemes meglepődni, hogy beltéri helymeghatározásban, kiterjesztett valóság használata közben jobbak lesznek az új iPhone-ok, mint bármelyik iPad. Az LTE-s változatban GPS/GNSS műholdakkal dolgozó vevő is van. Van háromtengelyes giroszkóp, gyorsulásmérő, barométer és fényérzékelő, és bár NFC nyilván nincs, a Touch ID-t használhatjuk Apple Pay-fizetésre a weben vagy az alkalmazásokon belül.

iPad Air 4 a 2020-as MacBook Pro mellett
iPad Air 4 a 2020-as MacBook Pro mellett [+]

Apple iPad Air (2020)
Pro
Nagyon jó design
Modern, erős hardver
Kiforrott operációs rendszer, egyre jobb fájlkezeléssel
Type-C csatlakozó
Kontra
A kamera minősége nem indokolja a hátlapi púpot
Illene bele több memória, illetve 64 GB-nál több alaptárhely
Továbbra sem olcsó
Pontozás
Kialakítás, védelem 8 pont
Kijelző 9 pont
Sebesség 9 pont
Szoftverfelület 9 pont
Fotózás, videózás 6 pont
Hangminőség 8 pont
Adatkommunikáció 6 pont
Üzemidő 8 pont
Ár/érték arány 6 pont
Indulóár (4/64 GB, Wi-Fi, HUF) 239 900
Indulóár (4/256 GB, Wi-Fi + 4G, HUF) 349 900

Az elődhöz nagyon hasonló kiterjedésű és tömegű gép akkumulátorán valamelyest csökkentettek, 7600 mAh kapacitású beépített telepről beszélünk az új iPad Air kapcsán, ami az elméletben akár 10 órás aktív használatra vonatkozó üzemidejét nagyjából hozza is. Ha offline videót nézünk alacsony fényerővel, akkor ennél kicsit több is elképzelhető, ha aktívabban használjuk, akkor nyilván 6-8 óra lesz a gyakorlati maximum, minél többet használjuk a multitasking előnyeit, annál kevesebbre lehet számítani, és persze nem meglepő módon a hardverigényes programok is gyorsan szívják a százalékokat. Kellemes ugyanakkor a készenléti fogyasztás, folyamatos szinkronizálással, állandó internetkapcsolattal sem merül túlzottan a gép használaton kívül, tehát ha valaki csak napi 1-1,5 órára veszi elő a gépet, akár egy munkahetet is kibírhat töltés nélkül. Valódi realitása nyilván inkább a 2-3 napos ciklusoknak van aktív használatban.

Összegzés

Az olcsó, a stílusos és a profi. Nagyjából így néz most ki az iPad-trió, ha a minden valószínűség nélkül utód nélkül kifutót, a Minit nem számoljuk. Belépő szinten az Apple iPad 8th egy kifejezetten kellemes alapárú gép, amit minden túlzás nélkül nevezhetünk jó ár/érték arányúnak, viszont mind design, mind kijelző, mind hardveres képességek terén kissé múltidéző, és az iPad OS egyre szélesedő külső fájlkezelésével együtt a Lightning-csatlakozóját is kissé méltatlannak érezhetjük. A másik véglet a Pro, ami 13 colos méretben akár egy laptop kiváltására, komolyabb munkára is alkalmas, ha valakinek nem kell ragaszkodnia az asztali operációs rendszerhez, gyors, egyszerűen működik, végtelen mennyiségű kiegészítő van hozzá, mobilos szinten remekül kiszolgálja az oprendszer, és még a legkönnyebb laptopoknál is jelentősen könnyebb, nem kilókban, hanem grammokban mérhetjük a tömegét. Cserébe persze döbbenetesen drága. Az iPad Air 4 viszont egy nagyon jó átmenet a kettő közt, kapott Type-C-t, friss külsőt, remek Liquid Retina kijelzőt, friss hardvert, és egy korrekt üzemidőre elegendő akkumulátort.


[+]

Persze van egy-két hátrány is, a 4 GB RAM, és főleg a 64 GB-os belső tároló igen szerény, főleg a gép árát is nézve, és sajnos a 256 GB-os változathoz sem jár több memória. A hátlapi kamerát gyenge közepesnek lehet mondani, ami tabletes szinten nem megbocsáthatatlan, viszont emellé még egy vaskos kamerapúp is jutott, ami már kissé fájóbb lehet a termékkategóriában. A videotelefonálásra használt előlapi egység minősége is lehetne jobb. 240 ezer forintról indulnak a lehetőségek a vásárlásra, összesen ötféle színben érhető el a kütyü, nagyobb tárolóval, 4G-képességgel könnyen el lehet vinni 350 ezerig, és akkor még bizonyos felhasználóknak ott lebeg költségként a ceruza és a méregdrága billentyűzet, amikkel együtt már egy igen combos összegnél járunk, viszont szinte biztos, hogy a felhasználók többségének, az időtállósággal is számolva most az Air az egyik legoptimálisabb iPad.

Apple iPad Air (2020)

szentkuti11

A tesztkészüléket az iStyle bocsátotta rendelkezésünkre, a termékoldalt megtekinteni ide kattintva lehet!

Specifikáció

Apple iPad Air (2020)
Apple iPad Air (2020) Külső
Méretek 247,6 x 178,5 x 6,1 milliméter
Tömeg 458 gramm (WiFi) / 460 gramm (WiFi + 4G)
Színvariációk ezüst, asztroszürke, rozéarany, égkék, zöld
SIM-foglalat (LTE-s változatban) nanoSIM vagy eSIM
Kijelző
Kijelző átlója 10,9 hüvelyk
Kijelző felbontása 1640 x 2360 pixel (264 ppi)
Kijelző típusa kapacitív, IPS érintőkijelző
Színárnyalatok száma 16 millió
Hardver
SoC típusa, csíkszélessége Apple A14 Bionic, 5 nm
Processzor típusa Hatmagos (2x3.1 GHz Firestorm + 4x1.8 GHz Icestorm)
Processzor utasításkészlete ARMv8
Grafikus chip Apple GPU (négymagos)
RAM mérete 4 GB
Memória
Belső tárhely 64 / 256 GB
Memória bővíthetősége nem bővíthető
Adatátvitel
Frekvenciasávok (LTE-s változat) GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
UMTS 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 MHz
LTE 700c, 700b, 800, 800 DD, 850, 900, 1800, 1900, 2100, TD 2300, TD 2500, TD 2600 MHz
GPRS / EDGE van / van
IrDA / Bluetooth nincs / 5.0 (A2DP, LE, EDR)
WiFi 802.11a/b/g/n/ac/ax, dual band, hotspot, AirDrop, 2x2 MIMO
USB 2.0 (Type-C)
Push-to-talk / RSS nincs / van
GPS vevő van (csak a 4G-s modellben)
GLONASS van (csak a 4G-s modellben)
NFC nincs
Alapfunkciók
Profilok néma/rezgő
Vibra funkció van
Kihangosítás van
Hangtárcsázás / hangvezérlés nincs / van
Hangrögzítés van
Ébresztés van
Prediktív szövegbevitel van
Szoftverek
Platform iPad OS 14
WAP / HTML böngésző nincs / van
E-mail kliens van
Játékok telepíthetők
Valutakonverter telepíthető
Extra szoftverek FaceTime, Térképek, iTunes Store, App Store, iBooks, Game Center, News, Photo Booth, Podcastok, SketchBook, Fájlkezelő
Multimédia
Fő kamera 12 megapixeles, autofókuszos, f/1,8
Másodlagos kamera 7 megapixeles, f/2
Videófelvétel 4K @ 30/60 fps
Zenelejátszó szoftver van, háttérben is fut
Hangszínszabályzó van
FM-rádió nincs
Üzemidő
Alap akkumulátor 7606 mAh lítium-polimer
Böngészési idő 10 óra
Egyebek
giroszenzor, Touch ID (fenti bekapcsológombban, touchpad, Pencil 2 és billentyűzet támogatás
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

  • Apple iPad 8th (2020) - az alapmodell vonzereje

    A legolcsóbb iPad szeptemberben frissült, hozza az elvárásokat, de az izgalmasabb dolgokat az Air és a Pro modellek számára tartogatta a gyártó.

  • Apple iPad Pro 12.9 (2020) - laptop helyett?

    Cupertinóban egyre inkább be akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a mindennapokban asztali operációs rendszerre: Magic Trackpaddel és egyéb asztali kiegészítőkkel próbáltuk ki a legnagyobb új iPadet!

Hirdetés