2018. január 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Okostelefon rovat

Alcatel OT-993D - édeskettes

Az Alcatel előállt a piac legjobb ár/érték arányú kétkártyás készülékével: 1 GHz órajelű processzor, Ice Cream Sandwich és WVGA kijelző a fedélzeten.

Bevezető, tartozékok

Az elmúlt hónapokban viszonylag sok kétkártyás okostelefon érkezett a Mobilarena szerkesztőségébe, úgy tűnik, a gyártók smartphone-fronton is kezdik felfedezni a kategóriát. Öröm az ürömben, hogy a jelenleg menő platformok közül egyedül az Android rugalmas annyira, hogy egyszerre két SIM-mel is megbirkózzon, így jelenleg egyedül a Google rendszerével lehet számítani. A repertoár egyébként igen színes volt: a teljes kiosztású fizikai billentyűzetes modelltől kezdve az óriási kijelzővel szerelt készüléken át az alapmodellig mindenféle típus előfordult itt. Sajnos a telefonok minősége nem volt ennyire rózsás, egyedül a Sony Xperia tipo és a HTC Desire V tudott kiemelkedni a mezőnyből.

Alcatel OT-993D
[+]

A többi versenyzőt jellemzően ódivatú hardver, régi rendszer és a tudáshoz képest indokolatlanul magas ár jellemezte; a helyzet a szerkesztőségben is komoly fejtörést okozott. Mert az egy teljesen normális élethelyzet, hogy az embernek két SIM-kártyája van, mint ahogy az is, hogy egy átlag felhasználó nem szeret egyszerre több mobiltelefont őrizni a zsebében. Elviekben erre jelentene megoldást a kétkártyás kategória, ám az ember rendesen meg van lőve, ha a két kis kártyácskát egy vállalható vassal szerelt mobilba szeretné bepréselni. Azzal mindenki tisztában van, hogy az Android képes kezelni a helyzetet, ám a gyártók hardver szinten valamiért a két évvel ezelőtti világban élnek. Itt látta meg a rést az Alcatel, a gyártó újdonságai esetében a specifikációs oldal sem volt elhanyagolva, korrekt hardver és viszonylag friss rendszer jellemzi a One Touch széria legújabb tagjait. Mindezek mellett az ár is baráti, a mai tesztalany például jóval kevesebbe fáj, mint a Samsung Galaxy Ace Duos, pedig, mint az hamarosan ki is fog derülni, oda-vissza veri az említett készüléket.

Alcatel OT-993D
[+]

Bár a szerkesztőségbe még egy fehér kartondobozban érkezett a készülék, a tartozékok szerencsére nem maradtak ki a csomagból. Egy microUSB-kábelt, egy töltőt és egy sztereó headsetet rejt a pakk, melyek mellett bizonyára néhány kézikönyv is lapul majd. A füles nem az igazi: a tömör műanyag kivitelezés nem túl kényelmes, a hangminőség szintén hagy némi kivetnivalót maga után, a mély és magas hangok visszafogottan képviseltetik magukat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​e​t​és​

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.