2017. november 24., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Tesztek » Tablet rovat

Alcatel One Touch Evo7 - keretcsere

Az Alcatel táblagépe cserélhető kerettel és utólagos 3G-bővítéssel hívja fel magára a figyelmet, nem mellesleg az egyik legolcsóbb a piacon.

Hirde​tés

Adatkommunikáció, kamera, üzemidő

Adatkommunikációs szempontból több kivitel is piacra kerül a One Touch Evo7-ből. A WiFi-egység (802.11b/g/n) és a Bluetooth-modem (2.1-es verzió) mellett egy a-GPS chip lapul a motorháztető alatt, a pozicionálás sebessége és pontossága megfelelő. Extraként WiFi Directet kapunk, opcionálisan DLNA is lapulhat a csomagban, a SIM-modullal rendelkező változat legfeljebb 21 Mbps letöltési és 5,76 Mbps feltöltési sebességet kínál. A modult egyébként a Qualcomm gyártja (a pontos típusszáma MDM8200A), tartalmaz egy négynormás GSM-egységet (850 / 900 / 1800 / 1900 MHz) és egy négysávos UMTS-chipet (850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 MHz), normál méretű SIM-et fogad. Jó hír, hogy utóbbi külön is megvásárolható, így később is bővíthető az eszköz, az árról azonban nincs információnk.

A hátlap alatt egy 4160 mAh kapacitású lítiumos akkumulátor lapul, mely a hivatalos specifikációk szerint akár 7 óráig is bírja a nyüstölést egy töltéssel, a készenléti idő 200 óra. Ezen a téren az átlag szintjét hozza az Alcatel üdvöskéje, visszafogott használat mellett akár két napig is jól érzi magát töltő nélkül.


[+]

Értékelés: Alcatel One Touch Evo7
Külső
Ergonómia 8 pont
Anyaghasználat 7 pont
Összeszerelés minősége 8 pont
Kijelző mérete, minősége 5 pont
Belső
Kezelhetőség 8 pont
Sebesség 5 pont
Szoftver rugalmassága, bővíthetősége 10 pont
Felhasználói felület élménye 8 pont
Alapfunkciók
Hangminőség, vételi stabilitás - pont
PIM funkciók 10 pont
Adatkommunikációs képességek 7 pont
Multimédia
Vizuális 1 pont
Audio 7 pont
Egyebek
Üzemidő 4 pont
Ár/érték aránya 8 pont
Hogyan értékelünk?

Ezt tudja tehát a One Touch Evo7: adott egy kellemes külsővel és néhány, a fiatalokat megcélzó jó ötlettel rendelkező táblagép, ám a felhasználói élmény szempontjából fontosabb kijelző több sebből vérzik. A megjelenítő az igen kicsi betekintési szögek miatt kevésbé szimpatikus, plusz problémás továbbá a hátlap erősebb szorítására jelentkező elszíneződés is. Ilyesmit egy Alcatel méretű gyártó nem engedhet meg magának, az elmúlt évek termékeinél nem ezt szoktuk meg. A hardver teljesítménye hektikus: volt, hogy elképesztően lelassult a rendszer, egy újraindítás után viszont már nagyjából rendben volt a dolog. Az viszont biztos, hogy meg kell tanulni együtt élni az akadásokkal, ha az ember a One Touch Evo7 mellé teszi le a voksát. A másik, a hardverből fakadó probléma a melegedés: a készülékház hőfoka erőteljesen megemelkedik használat közben.

Persze pozitívumok is vannak, a legfontosabb talán az adatkommunikációs képességekből fakad. A belépő szintű táblagépek esetén gyakran kispórolják a Bluetooth-egységet és a GPS-chipet, esetünkben azonban mindkettő adott. Mint ahogy az akár utólag beépíthető hálózati modul is elérhető, a 21 Mbps sebességű HSDPA böngészésre, játékra és közösségi alkalmazásokra több, mint elegendő.

A a 3G-modul nélküli One Touch Evo7 végleges áráról még nem tudunk, információink szerint 30 ezer forint között lesz kapható, a hálózati egységgel szerelt változat előfizetés nélkül 53 ezer forinton nyit majd. Így a WiFi-only változat nem a legjobb ajánlat, hiszen pár ezressel többért mérik a kétmagos processzorral, Jelly Beannel és IPS kijelzővel szerelt WayteQ xTAB-70dci-t, esetleg a hamarosan érkező ConCorde Tab Speed is érdekes lehet. A SIM-foglalattal is rendelkező konstrukció viszont a legolcsóbb a piacon, ennyi pénzért tehát nem tűnik rossznak az ár-érték arány, ám a hardveres és a kijelzővel kapcsolatos kompromisszumok miatt tiszta szívvel nem tudom ajánlani az Alcatel újdonságát, a kezdő androidosokat és a kevésbé tech-orientált felhasználókat könnyen elidegenítheti az Androidtól. Egy tetszett plecsnit viszont az Evo7 is megérdemel a kellemes formatervért és a moduláris kialakításért.

Alcatel One Touch Evo7

dr. Kind

A cikk elkészítésében a T-Mobile 4G mobilinternet volt segítségünkre.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

H​ir​d​etés​

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.