Hirdetés

A Toyota Aygo fedélzeti rendszere

Teljesen a véletlen műve, hogy be tudjuk mutatni a kis Toyota rendszerét. Nem vártunk ebben a kategóriában sokat, pedig infotainment szempontból tudott meglepetést is okozni.

Hirdetés

Bevezető

Egy ideje már foglalkozunk ezzel a témával, de persze minden kezdet nehéz, eleinte nekünk kellett győzködnünk gyártókat, hogy igenis egyre fontosabb ez a terület. De volt, ahol találtunk olyan illetékest, aki ebben egyetértett (először az Opelnél), utána pedig már sokkal könnyebb volt a dolgokat másokkal is intézni, járt nálunk Seat, Volvo, Kia, Suzuki, BMW, Citroen, meg más kocsik is, de azokat úgy adtuk vissza, hogy leírtuk a hibalistát és majd szólnak, ha javították. Toyota viszont nem volt még és ha a hazai képviseleten múlt volna, akkor egy ideig ez így is maradt volna, épp csak nem lettünk ingyenélő senkiháziaknak titulálva, amikor autót merészeltünk kérni.


[+]

Nyilván ha nagyon akarjuk, akkor a fórumból is összevadászhattunk volna pár olvasót, akiknek az autójába be tudunk ülni két-három órára — egy infotainment teszthez ez jobbára elég, végig kell nyomkodni a menüt, oda kell vinni négy-öt különböző telefont, kábelt, kamerát, össze kell ezeket kötni, kipróbálni a beszélgetést, a navigációt, adott esetben a telefonos alkalmazást és az extra funckiókat. Egy közepesen összetett rendszernél sem tart túl sokáig, ha az ember tudja, hogy mit keressen, hogyan működik, mit kell csinálni a telefonnal.


[+]

Úgyhogy amikor Barcelonában egy napra béreltünk egy nagyon olcsó kocsit, hogy elmenjünk Gironába, akkor tökre megörültünk az Aygónak, mivel a mi autónk a jobban felszerelt darabok közé tartozott és ott virított a középkonzolon egy érintőkijelző. Ez az X-Play felszereltségtől érhető el, aminek a belépő ára 3 290 000 forint (ez a háromajtós változat), a két legolcsóbb Aygo (X és X-Cool) nem rendelkezik ilyennel. Ha pedig már így alakult, akkor megálltunk egy idilli helyen Tossa de Mar felett és megvizslattuk alaposan, hogy mire képes.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés