1More ComfoBuds Pro - basszust bírod?

Jó megjelenésű, remek üzemidejű és zajszűrésű fülest rakott össze az egykor Xiaomi-kötődésű 1More, de a hosszú távú közös élethez szükség lesz a mélyhangok szeretetére.

A 1More kinőtte magát. Elsőként a korai, vezetékes Xiaomi-fülhallgatók beszállítójaként ismerhette meg nagyobb közönség a céget, de már több évvel ezelőtt is megvolt a saját portfóliójuk, mi többek között a 2018-as MWC-n találkoztunk velük, mostanra pedig tucatnyi termékkel, teljes önállósággal állják meg helyüket az egyre telítettebb fülhallgatós piacon. Ha felnézünk a gyártói oldalra, elsőként a ComfoBuds Pro nevű kütyüjüket találjuk meg, ami a TWS-ek között nem csak jó ár/érték arányt, de valamelyest egyedi megjelenést is fel tud mutatni: érdekes kék színe eleve vonzza a tekintetet, de a fülesek végeibe épített színes, a készülékházon átsejlő led is erősen feltűnővé teszi.


[+]

Mi a Goboo webáruháztól kaptuk meg a terméket, ahol jelenleg 60 eurós, azaz 22 ezer forintos áron érhető el a kütyü, ami aktív zajszűrős, vezeték nélküli fülesek körében egyáltalán nem sok, ráadásul a tartozékok listája is bőséges, adottak a fülesek a töltőtokban (80 x 37,5 x 30 milliméter), ezen kívül USB-C-s kábel, négyféle méretű illeszték, egy apró szütyő és egy gyártói matrica is van hozzá.


[+]

Ami a külsejét illeti, nem számolhatunk be nagy hibákról, jó a zsanér, feszesek a mágnesek, egyedül a párosítógomb, ami kicsit kattogósra és furcsa érzetűre sikerült, de mivel ezt a termék élete alatt alig néhány alkalommal fogjuk megnyomni, így igazán nem lesz zavaró. Mivel a füles mindenhol lekerekített, így kivenni úgy tudjuk a tokból, hogy a töltőtok nagyjából középénél lefelé benyomjuk a fülest, majd a libikókaként kipattanó másik felénél rámarkolunk és kivesszük, ez megszokást igényel, de nem bonyolult. A kapcsolódás azonnal megtörténik AAC és SBC kodeken egyaránt, a fülesek 5,2 grammos tömege pedig egyáltalán nem okoz hosszabb távon sem kényelmetlenséget, az átlagnál nagyobbak a fülesek is (42 x 23,95 x 20,93 mm), de kialakításuk ergonomikus, súlypontjuk is optimális, így nekem több órányi viselettel is kényelmes maradt a szett.

[+]

Ha teljesen hagyományos Bluetooth-párosítással kapcsolódunk a mobilhoz, minden jól működik, de létezik iOS-re és Androidra külön alkalmazás is, amivel egészen sok dolgot tudunk csinálni: egyrészt, teljesen pontosan nyomon lehet követni a töltöttségeket, meg persze van külön hangszínszabályzó 22 móddal, beállíthatjuk, hogy a viselésérzékelő a médiatartalom elindításához és leállításához is közreműködjön-e, ami pedig talán ezeknél is fontosabb, hogy a zajszűrés fokozatait nagyon alaposan lehet állítani. Van egy erős, egy közepes zajszűrési mód, egy dedikáltan szélzajt szűrő mód, ami szintén nagyon jó, és persze zajbeengedő, biztonságos aktivitáshoz tartozó üzemmód egyaránt.


[+]

Ami a maximális zajszűrést illeti, elméletileg akár -41,7 dB szintű tompításra képes az eszköz, ami papíron nagyon jól hangzik, és a gyakorlatban sem rossz, de nyilván a kategóriáján belül kell értelmezni szintjét, nem tud mindent kiszűrni, itt-ott kissé hibázik az algoritmus, de ennyi pénzért nem nagyon tudnék olyan, általam is kipróbált alternatívát mondani, ami ennél jobb zajszűrést produkálni, pedig néhány tucat megfordult ilyenekből nálam az elmúlt pár hónapban is.


[+]

Ugyanezt már nem tudom elmondani a zenei hangminőségről: a 13,4 milliméteres titán kompozit dinamikus meghajtó bőven átlagon felüli méretű, a hangolás viszont nagyon erősen V-karakterű lett: mélyből rengeteg van, itt adott a dinamika, az erőnlét, így tényleg nagyon ütős és részletes basszusok érkeznek füleink felé, ha jó gumiharang-mérettel és jól a fülbe illesztve használjuk a kütyüt. Hasonló a helyzet a magasakkal is: kiemelten, élénken, hallhatóan mutatják meg magukat, próbálják a hallgató feltűnését kelteni, ami viszont szomorú, hogy a közepek kissé elhalnak ebben a játékban, kicsit nyomott, zárt érzetű hallgatás közben, néhány részlet odaveszik a fájl és a fülünk közti rögös úton. Ami viszont nagyon jó, hogy a kapcsolat stabilitása abszolút rendben van és a késedelem sem fájó videózáskor vagy vérre nem menő játékkor.

Nagyon kellemes az üzemidő. Akár 6 óráig mennek az 50-50 mAh kapacitású akkumulátorral rendelkező fülesek egy töltéssel, ezt pedig további 2-2,5 alkalommal tölti fel a 450 mAh kapacitású tok, mire lemerül, így összesen 20 órával számolhatunk, ami erős ráhagyás után is 15-16-ot jelent. A tok gyorsan tölti a füleseket, 10 perc alatt további 2 órányi zenehallgatás válik elérhetővé, viszont ha egyszer lemerül, akkor csak USB-C kábellel tölthetjük fel, vezeték nélküli opciója nincs. TWS-szinten értelmezve elég jó a beszélgetési hangminőség is, kicsit digitálisan erősített hangot hallanak a másik oldalon, némi alapzajjal, cserébe zajosabb környezetben is érthető marad, amit mondunk, hallani pedig nyilván remekül fogjuk a másik felet.


[+]

A 1More ComfoBuds Pro pontosan azt hozta, amire számítottunk: komoly hibával nem rendelkező, potens zajszűrést kínáló, stílusos, jól kinéző, minőségi hatást keltő TWS fülhallgató, amit elsősorban azoknak tudok ajánlani, akik sokat utaznak és tisztességes, hatmikrofonos zajszűrésre vágynak zenehallgatáskor és telefonáláskor is, mellette pedig mindennél jobban szeretik a basszust, és mélyekkel teli audio-élményre vágynak.

1More ComfoBuds Pro

szentkuti11

Azóta történt

Hirdetés