Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kchryss

    addikt

    válasz Thrawn #202987 üzenetére

    (#202992) ooloo

    HEAT elakadt volna. Repesz nullát vagy nagyon kicsit sebzett volna robbanási sugár nagyságától függően.
    AP és APCR átmegy a csövön és a sebzés attól függ, hogy a cső után mit talál el és azt átüti-e.
    Mivel a cső rétegelt páncélként van lemodellezve így veszít az átütésből a lövedék miközben áthalad rajta.

    Általában pontosan a cső mögötti rész erős szokott lenni vagyis ha teljesen szemből pontosan úgy találják el hogy végigmegy a csőben az nem szokott sebző találat lenni. Viszont a cső körül körben egy kis részben vékonyabb szokott lenni a páncél. Azért mert a löveg egy lyukban mozog. Így ha egy picit szögben találják el és ott ér ki a lövedék a csőből az sebzés szokott lenni még nagyon páncélozott tankok esetében is.

    Tipikus gyakran felhozott példa az E3. Volt egy klántársam aki nem hitte el, hogy be lehet lőni a lövegpajzson keresztül a löveg mellett. Bementünk gyakorlóban és 5-ből 4x sikerült bevinnem. :)

    Az a sötétebb kék terület a cső körül 305 mm, az a lyuk amiben mozog a cső. Azt például a legtöbb 10-es tank HEAT-je beviszi persze HEAT esetében akkor ha a csövet nem találod el hanem direkt mellette lövöd.

    A legtöbb ilyen találat nem tudatos hanem mák. Emlékszem volt hogy malinovkán mentem hegyre super conq-kal, beálltam tornyozós pozícióba aztán megjelent egy chieftain aki mozgás közben kapásból rádurrantott a tornyomra én meg pislogtam, hogy hogyan vert be. Hát az sconq-nak is van egy vékony 279 mm-es gyűrű a cső körül és pont azt találta el. Érdekesség hogy a nyomorult chieftain-nek viszont nincs ilyen gyenge pont a csöve körül ...
    Itt is a sötétebb kék rész. Tanks.gg-n a live módban látszik jobban pontosan hol van.

    (#202993) jr1994
    Szép munka, grat!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák