Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    Topikgazda

    válasz Ferenc. #47479 üzenetére

    "Azt meg tudnád mondani, hogy melyik openwrt-t raktátok fel rá, amivel még most is szuperál a rendszer?"

    Oszinten szolva nem emlekszem. Vagy BB (14.07) vagy egy CC release candidate volt. (A gyari PharOS meg 1.2-nel tartott, de a TP-link letoltooldalon a legregebbi elerheto jelenleg a TP_PharOS_1.3.3_151215.zip

    Viszont ahogy latom, mar kijott a CEP210 v2, amire meg nincs Custom FirmWare (CFW) tamogatas.

    "elég volt ez a 2,4 Ghz-es rendszer is, na meg a mobilok, tabletek amik csatlakoznak a cliensre nem tudják az 5Ghz-et így ezért gondoltam a 2,4 -es cpe210 -et telepíteni."

    Zavart erzek az eroben. :)
    Egy kulteri link ehhez hasonlo:

    Esetedben AP1 es AP2 lenne CPE210, de a tavoli kliensek AP3-ra kellene csatlakozni. Igy a klienseknek semmi koze ahhoz, hogy AP1 es AP2 milyen frekvenciatartomanyt hasznal.

    "Meg azt hallottam, hogy az 5Ghz érzékenyebb a fák, épületek árnyékolására, így ezért is döntöttem még a 2,4 -es mellett."

    Kulteri link-et ugy kell epiteni, hogy tisza ralatas + tiszta fresnel zona legyen. Ha van kozben akadaly, akkor megette a fene az egeszet. Jon egy kis eso es megszakad a kapcsolat.

    "A beállítások amúgy alap beállítások, pl channel with 20/40mhz, a transmitt power pedig a legnagyobb, 11 -es értéken. Csatorna a 13 -as ahol nincs semmi. Nagyjából ennyi."

    Ha 20/40 MHz a beallitas, akkor 40 MHz-es savszelesseggel a 13-as es 9-es csatornat hasznalja, amibol az utobbi oldalsavja eler egeszen a 7-es csatornaig, azaz a 2.4 GHz-es spektrumnak a felet befedi es nagy valoszinuseggel utkozni fog egyeb halozatokkal. Tobbek kozott ezet is erdemes inkabb 5 GHz-et hasznalni kulteri link-kent.

Új hozzászólás Aktív témák