Hirdetés

2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-07-30 17:06:48

Mobilarena

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47001) Gubek-Einste válasza Newyorker (#47000) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Nem, másodlagos eszköznek N12 D1 vagy elsődlegesnek N18U és a jelenlegi lenne a másodlagos CFW-vel.

Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47002) Newyorker válasza Gubek-Einste (#47001) üzenetére


Newyorker
(PH! addikt)

Esetleg lecserélni a jelenlegi routerem erősebbre?

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#47003) Gubek-Einste válasza Newyorker (#47002) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Pont erre mondtam az N18U beszerzését és a jelenlegi beállítást másodlagos eszköznek CFW-vel.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47004) Newyorker válasza Gubek-Einste (#47003) üzenetére


Newyorker
(PH! addikt)

Másodlagos eszköz nélkül valami erősebb elsődleges? :) mert akkor ezt eladnám

★ 🎮 ★ PS4 PSN ID.: HUN_Zoocsemege ---> ONLINE BFV

(#47005) Gubek-Einste válasza Newyorker (#47004) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Olyan nincsen, a vályog a wifi nagy ellensége.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47006) Killerlaca


Killerlaca
(őstag)

Sziasztok!

Szeretnék wifit a kertünkbe.
De mivel alig vagyunk ott így egy előfizetés nem nagyon éri meg.
A szomszédnak van wifije és az övét tudnánk használni.
Szóval milyen eszközt kellene vennem ahhoz, h a tőle jövő jelet fogjam felerősítsem és azt sugározzam szét a mi házunkban?(úgy tudom vannak ilyen repeaterek)
A telek határnál laptoppal kb 2-3 csík erős a wifi jel.
Milyen megoldást tudnátok javasolni?
Köszönöm.

Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W

(#47007) Ferenc.


Ferenc.
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Ma megcsináltam a 300 méteres nem teljes rálátásos (1-2 fa felső ágai lógnak csak bele ha a magasban csinálom) kapcsolatot a tp-link cpe210 -es eszközökkel, és sajnos nagyot csalódtam. Az A pontban felraktam AP módba az egyik cpe210 -et a háztetőre a lehető legmagasabbra az antenna csőre, majd még itt a helyszínen beüzemeltem a másik cpe210 -et Client módba, majd abba bedugtam egy beltéri ap/range extendert (tp-link wa855re), s ment is a net wifin így hogy az egész rendszer beüzemelt még az A pontban, (hogy csak áramot kelljen adni a B pontban, ott már ne kelljen álligatni.) Itt még ment is 20mega net a 30 -ból itt a padláson, a két cpe egymás alatt volt.

Na ezután jött a fekete leves, hiszen átmentem a B pontba, 300 méterrel odébb a telekre a Kliens módba állított cpe210 -el és a wa855re beltérivel s már csak áram alá kellett tenni őket, s mennie kell a netnek, gondoltam én.. Na áram alá tettem őket még lent a talajon, s abba az irányba fordítottam a cpe210 -et amerre a másik van. Persze itt lent semmi rálátás nincs, házak, fák vannak, így itt még nem lepődtem meg, mert semmi kapcsolat nem alakult ki, nem lehetett netezni(pedig már ebben is reménykedtem). Mondom semmi baj, gyerünk akkor a magasba itt is!

Felmásztam a nagy diófára amilyen magasba csak lehet s vittem magammal a cpe210 -et, már olyan magasban voltam mint egy családi ház teteje, láttam is a szememmel az A pontban felállított cpe210 -et az A ponti tetőn, ott virított a fehér színével.., tehát rálátás van, középtávon csak 1-2 fa felső ágai lógtak csak bele ebbe a teljesen szabad rálátásba. Na mondom itt már mennie kell, rögzítettem irányba a cpe210 -et az egyik vastag faágra, s jöhetett a teszt. Létrejött egy gyenge kapcsolat a két cpe210 között, és ment a net 0,2 megabittel, 0,05 mb feltöltéssel... Azthittem a hajam kihullik. Még egyszer felmásztam, próbáltam úgy igazítani hogy full egymásra nézzen a két cpe210 (de már elsőnek is úgyvolt) , sokszori speedtest, de 1 megánál nem tudtam sehogy se nagyobb sebességet elérni s mindvégig gyenge jelkapcsolat volt csak az Ap-Kliens között. Hát nem erre számítottam..

Beleöltem 40 ezret összesen a rendszerbe: 2db külső tp-link cpe210 , egy beltéri tp-link wa855re, kábelek, és nagy semmi az egész, pedig a magasban már tényleg rálátás van 1-2faágat leszámítva, nem értem miért nem megy nyomorult 300 méteren. Mit ronthattam el? Hogy csináljam másként? A két cpe210-en még a maxtreamot is bepipáltam a konfigurálásnál, amit csak ők tudnak egymás között, maximalizálva a dolgot..,egymásra néztek, beállítások jók. Nagyot csalódtam eddig. S elvileg 5km-t is tudnia kéne. Bármilyen ötletet elfogadok.

(#47008) And válasza Ferenc. (#47007) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Annyit nézz meg a CPE210 státuszoldalán, a Wireless Signal Quality alatt, hogy mekkora a jelszint és a jel / zaj viszony (signal strength és SNR). Valamint a Wireless fülön próbáld a lehető legnagyobb adóteljesítményt (transmit power) és valamivel kisebb analóg sávszélességet beállítani (channel width). Ahogy az utóbbit csökkented, úgy növekszik az eszköz érzékenysége - igaz az átvihető bitráta csökkenése árán.

(#47009) mezis válasza Ferenc. (#47007) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Vertkálisan 35 Fokban sugároznak. Eléggé függőlegesre állítottad őket ?
(Beállítást egyébként a jelszint, SNR folyamatos kontrolljával érdemes csinálni.)

A közvetlen rálátás mellett szerencsés, ha abba a bizonyos Fresnel zónába sem lóg be semmi....

mezis

(#47010) mezis válasza Killerlaca (#47006) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Üdv.!

Olvasgasd visszafelé (és előre) Ferenc. HSZ-eit és a válaszokat.

Esetleg az egyik CPE210 megspórolható.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#47011) Killerlaca válasza mezis (#47010) üzenetére


Killerlaca
(őstag)

Köszi, csak gondoltam nem kellene ilyen bonyolult rendszer.
Nincs olyan kütyü ami fogja a wifit(elég érzékeny antennával) majd felerősíti és újra sugározza?
kb 20m-ről van szó.

Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W

(#47012) mezis válasza Killerlaca (#47011) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Van. Repeater.

mezis

(#47013) Killerlaca válasza mezis (#47012) üzenetére


Killerlaca
(őstag)

És abból tudnál/tudnátok valami jobb félét ajánlani?
Esetleg kültérit is.

Köszönöm

Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W

(#47014) csabyka666


csabyka666
(PH! kedvence)

Üdv mindenki!

Furcsa hibába futottam, légyszi segítsetek!

Adott egy céges noti, frissen telepített Win7 x64 rendszerrel, melyet én telepítettem. Változó időnként (1-2-3 óra) eldobja a WiFi-t, majd pár perc múlva visszajön a net magától. Gondoltam rossz a WiFi adapter, hát kicseréltem másik típusra, de a hiba megmaradt. Gondoltam biztos elszakadt az antenna, hát kiváltottam egy USB-s TP-Link TL-WN722N típusú antennás adapterrel a belsőt. No itt jön az érdekesség! Feltelepítem a drivert, minden ok, működik az adapter, viszont ha újraindítom a rendszert, vagy ki- majd bekapcsolom, akkor nem lát egyetlen hálózatot sem, piros X van a tálcán. Az USB-s adaptert ugyanekkor látja az eszközkezelőben. (Másik gépben persze minden problémamentes.) És ami a legfurcsább, a Windows hibaelhárítója mindig megoldja a "Vezeték nélküli hálózati szolgáltatás" újraindításával a problémát, és már láthatók is a hálózatok. De csak a külső (USB-s) adapternél, a belső kártyák mindegyike látja indítás után.
A gépet tehát én telepítettem, nálam kb 3 órát ment, nem dobálta a netet, viszont arra gyanakszom, hogy a cégnél a helyi informatikus beállított egy hálózati meghajtót, és valamit az kavarhat be a dologba. Annál is inkább, mert barátnőm is ott dolgozik, és az ő laptopja is random eldobálja a netet, csak újraindítás után áll helyre. Ezt nem csak a céges környezetben, hanem itthon is produkálja, gondolom a csatlakoztatott meghajtó miatt, mert én ezeket nem állítottam be, és nem is volt gond a WiFi-vel soha.

Szerintetek? Mi lehet a dolog hátterében? Miért van ez a vacakolás a "Vezeték nélküli hálózati szolgáltatás" körül? Megnéztem a services.msc alatt a WLAN AutoConfig szekciót, automatikusra van állítva, illetve a WiFi adapter energiagazdálkodása is ki van kapcsolva.

Köszi a segítséget előre is! :R

Kaszálást, gazvágást, fűnyírást vállalok profi gépekkel! Nagyobb terület sem akadály! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#47015) Gubek-Einste válasza Killerlaca (#47013) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Asus N12 D1 az ajánlott alap repeater eszköz.
Kültérre épített eszköz használnálatos erre a célra.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47016) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#47014) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Kérdezzél rá a cégnél az informatikusnál erre.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47017) csabyka666 válasza Gubek-Einste (#47016) üzenetére


csabyka666
(PH! kedvence)

Igen, sajnos mást én sem tudok...

Köszi!

Kaszálást, gazvágást, fűnyírást vállalok profi gépekkel! Nagyobb terület sem akadály! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#47018) Mikeee89


Mikeee89
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello! Pár napja vettünk tesómnak egy Acer E5-373g-36PD laptopot, aminek ráírva a dobozára az van "ac wifi". Atheros QCA9377 típusú wifi hálózati kártya van benne. Ami rákerestem, hogy ac és n wifit is tud. Windows 10-es rendszer alatt (8.1, 7 alatt is próbáltam), az acer által kínált wifi driver van a gépen. Ilyen routerünk van, ha minden igaz. Helyileg nem vagyok most ott, képek alapján erre hasonlít a legjobban, az tuti, hogy 150 mbites, n-es tp-link.

Van pár okosteló a házban (samsung a3 2016, galaxy ace 4, huawei p8 lite) ők látják a router n-es wifijét, a laptop nem. Mixeg b/g/n-re van állítva a router, elég magas csatornán, talán 12-esen van. A környékbeli wifiket behozza, de a miénket nem. Mit csinálok rosszul? Létezik, hogy spórolás miatt egy laptop csak ac-s wifit tudjon? Átneveztem az ssidjét a wifinek, újraindítottam a routert, nem jó. Rákötve kábellel működik. Esetleg a jelszótitkosítást állítsam másra? Valami ötlet?

Előre is köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#47019) legelek válasza Mikeee89 (#47018) üzenetére


legelek
(őstag)

Olyan nincs, hogy csak az ac-t tudja valami. Ezt már máshol is kérdezted. Az n-eset is biztos, hogy tudja.
Próbáld meg alacsonyabb csatornán, mert:
"Vannak olyan vezeték nélküli eszközök, melyek csak az USA szabvány szerinti 1-11 közti csatornákat kezelik korrekten, tehát érdemes törekedni arra, hogy ebből a tartományból próbáljunk magunknak lefoglalni egy részt."
(az összefoglalóból a link)

[ Szerkesztve ]

Lovaskocsimat protézisre cserélném. Jelige: fogat fogért.

(#47020) Multibit válasza Mikeee89 (#47018) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

Létezik, hogy spórolás miatt egy laptop csak ac-s wifit tudjon?
Nem. De min tudnának spórolni? A QCA9377 chip egymaga tudja a abgn+ac üzemmódot. Nézd meg ITT a QCA9377 sor PHY modes oszlopát!
Tedd be ide a routered és a wlan kártya beállításait! Akkor talán okosabbak leszünk.

(#47021) Troy.


Troy.
(PH! addikt)

Sziasztok!

ide irányítottak a kérdésemmel:

"

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni. Alsó szinten van egy TP-link 1043ND V3 router. Felső szinten van egy D-link dgs 1008d, ami kábellel csatlakozik a 1043 ND-hez. A D-link-re rá van dugva egy TP-link TL-WA701ND Access point.
Viszont a problémám, hogy fent nem a legstabilabb a wifi. Sokat "telefonálok" viberen keresztül, ami gyakran megszakad, vagy újracsatlakozik. Az AP egy szobával arrébb van, de úgy is kipróbáltam, hogy itt volt a fejem mellett. Arra gondoltam, hogy veszek az Access point helyett egy Asus RT-N12 D1-t, hátha megoldja a gondomat.

Szerintetek?
"

.

(#47022) legelek válasza Multibit (#46917) üzenetére


legelek
(őstag)

Szia, a régi témára visszatérve.
Visszafele van e kompatibilitás a foglalatnál? (az ac8265 belemegy-e a foglalatba)?
ac8265 (m.2)
ac7260 (pcie)

Lovaskocsimat protézisre cserélném. Jelige: fogat fogért.

(#47023) mezis válasza Troy. (#47021) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Biztos, hogy a WA701ND-re csatlakozol ?
Lássuk a csatorna kiosztásodat !

mezis

(#47024) Mikeee89 válasza legelek (#47019) üzenetére


Mikeee89
(senior tag)
LOGOUT blog

Hello! Köszönöm erre nem gondoltam volna. Távsegítséggel megcsináltam, átraktam 8-asra a csatornát és működik. :R :R :R

(#47025) Multibit válasza legelek (#47022) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

Szia!
Szerintem nem, de erre ne vegyél mérget. Keress inkább egy kompatibilis kártyát!

(#47026) Multibit válasza legelek (#47022) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

Az AzureWave kártyáról lemondtál?

(#47027) Troy. válasza mezis (#47023) üzenetére


Troy.
(PH! addikt)

Hello!

Igazsághoz hozzátartozik, hogy telefonnal csatlakozom wifihez, mással nem. Biztos, hogy hozzá, mert azt TPLINK2-nek hívom, a 1043-at pedig TPLINK-nek. Mindkettő automatikus csatornán volt egészen ma délután, de miután hazajöttem átraktam az AC-t 10-es csatornára.
[kép]

[ Szerkesztve ]

.

(#47028) legelek válasza Multibit (#47026) üzenetére


legelek
(őstag)

Igazából nem bízom az azurewave-ben, mivel nincs rendes hivatalos honlapja, ahonnan legalább a driverek-et le tudnám tölteni.
Másrészt a milyen routert topikban gubek írta, hogy az ac 900-as eszközök nem ajánlottak (és gondolom a 867 Mbps-os ac900-nak számít) és ez alapján próbálnék keresni. Bár laptopba nagyon nincs olyan kártya, ami 867-nél többet tudna, az ideiek gigabitesek talán.
Szóval fogalmam sincs, mi lenne a tökéletes megoldás.
De most talán rábeszélhető vagyok a az azurewave-re, ha stabil, és megbízható (olyan, amilyennek az ac7260-at elképzeltem)

Lovaskocsimat protézisre cserélném. Jelige: fogat fogért.

(#47029) Gubek-Einste válasza legelek (#47028) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Amikor nem ajánlottak:
AC450 - 433 Mbps @ 5 GHz
AC600 - 150 Mbps @ 2,4 GHz, 433 Mbps @ 5 GHz
AC750 - 300 Mbps @ 2,4 GHz, 433 Mbps @ 5 GHz
AC900 - 450 Mbps @ 2,4 GHz, 433 Mbps @ 5 GHz

Ami már ajánlott:
AC1200 - 300 Mbps @ 2,4 GHz, 867 Mbps @ 5 GHz
és minden ami magasabb számmal rendelkezik.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47030) mezis válasza Troy. (#47027) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Egy ilyen képen sokkal több információ van.

mezis

(#47031) Multibit válasza legelek (#47028) üzenetére


Multibit
(PH! kedvence)

Azurewave kártyával nincsenek olyan durva (és rendszeres) kilengések pingeléskor, mint AC7260 esetén.
A routerek dobozán olvasható AC750, AC1200, stb marketing bullshit abból ered, hogy összevonják a router 2.4 GHz-es és 5 GHz-es sebességét. Csak azt tudnám, hogy miért! A mai dual band routerek valóban szimultán dolgoznak a két frekvencián, de hány olyan kliens van, ami szimultán tud kommunikálni a routerrel? Igen kevés! Na ezért hülyeség az összevonás. Egyébként az Azurewave 867 Mbps linksebessége csak az 5 GHz-es maximum, tehát az elérhető AC linksebességet jelöli. Emiatt tehát nem kell aggódnod.

(#47032) Troy. válasza mezis (#47030) üzenetére


Troy.
(PH! addikt)

Oké, ez egy másik Wifi Analyzer.

Samsung S2

LG G4

.

(#47033) Toncsiii93


Toncsiii93
(tag)

Sziasztok! Kis vállalkozáshoz szeretnék a lentebbi elvárásoknak megfelelő wifi routelt vásárolni. Tudnátok megfelelő terméket ajánlani?
- megbízhatóság
- 5- gép lenne UTP kábellel csatlakoztatva hozzá
- kábelen jó lenne ha min 100 mbit-et tudna, wifin min. 50 mbit
- nyomtatót szeretnék hálózaton használni
- usb foglalat ( szeretnénk külső HDD t hozzá csatlakoztatni, a heti biztonsági mentésekhez, és jó lenne ha minden gépről elérhető lenne)
- tűzfal
- 120k alatt

Előre is köszönöm az ajánlásokat :)

(#47034) mezis válasza Troy. (#47032) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Próbáld meg a TPLink-et az 1-es csatornán, a TPLINK2-t meg magasabb csatornára tenni (addig, amíg bírja követni az okosod).

mezis

(#47035) richfuel


richfuel
(lelkes újonc)

Sziasztok,
Van egy Archer T4U adapterem. A kérdésem, hogy softap módban, hogyan lehet AC hálózat típust beállítani, csatornát megadni stb?
Nem látok ilyen beállítási módot a utility-ben.
Alapból egy 2 csatornás 300-as N-es AP-t generál.
Kösz,

(#47037) Gubek-Einste válasza Toncsiii93 (#47033) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

A nyomtató USB-n vagy LAN/wifi-n keresztül lenne csatlakoztatva?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva az eszközök?
Mekkora net sebesség mellé kellene?
Mennyi és milyen kliens eszközzel lenne használva?

A nyomtató megosztást és a mentést inkább egy kisebb NAS-ra lenne érdemes bízni, a router legyen csak router.
Az 5 vezetékes kliens miatt lehetséges, hogy szükség lesz egy switch-re is mert a legtöbb router csak 4 LAN porttal rendelkezik.
A wifi sebességre nincsen garancia így biztosat nem lehet mondani.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47038) kecz válasza Gubek-Einste (#46989) üzenetére


kecz
(fanatikus tag)

Egész hétvégén nem volt semmi probléma a hálózattal és az internettel sem. Szombaton csak én voltam itthon. Szinte non-stop youtube-oztam, facebookoztam, online játszottam, filmet néztem hálózaton keresztül, párhuzamosan több készülékkel, de csak a sajátjaimmal (pc, laptopom, androidos teló). Vasárnap még 2 eszköz bent volt a képben, itt sem volt fennakadás. Tegnap már az összes eszköz be volt kapcsolva, a DHCP az összesnek osztott IP-t és nem volt szakadás. Mondjuk itt hozzá tartozik a történethez, hogy a laptopomba nem jelentkeztem be, csak bekapcsoltam, aztán úgy hagytam. Így semmi nem futott rajta. Nem volt szakadás sem a repeateren, sem a wifis modemen. Ma viszont eleve kevesebb eszköz volt délután bekapcsolva (pc, 2 droidos teló, meg barátnőm laptopja) plusz még a repeater ugye non-stop. Addig nem volt semmi gond, amíg lakótárs haza nem jött és csatlakozott a hálózatra. Pontosabban egy darabig rendben volt, aztán eszméletlenül belassult a netezés minden eszközön. Az IP címeket ki tudta osztani a wifi modem, minden eszközt aktívnak lát. A lakótárs a repeaterre kapcsolódik, de ő is kapott IP-ket. Speedtesten viszont tökéletes a net sebességmérése. A facebook pl a pc-n (ethernettel csatlakozik a modemhez) évekig tölti, ha görgetek lefelé és a chat is megszakadozik.
Elnézést a szöveg tördeletlenségéért, de telefonról írok.
Mit javasoltok, mivel teszteljem az eszközöket, hogy mi lehet a gond ilyenkor?
(Sajnos nem vagyok nagy hálózati szakember, de egy kis segítséggel és google-özéssel remélem sikerül a végére járni az esetnek.)
A segítségeket előre is köszönöm. :)

(#47039) Gubek-Einste válasza kecz (#47038) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Ki kellene váltani a szolgáltatói eszközt egy rendes router-rel, mást nem nagyon tudok javasolni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47040) kecz válasza Gubek-Einste (#47039) üzenetére


kecz
(fanatikus tag)

Helló! Ezt egy kicsit bővebben ki tudnád fejteni? Miből gondolod, hogy a szolgálratói routerrel van gond? Nem lehet, hogy csak nálam van valami félrekonfigolva?

(#47041) Gubek-Einste válasza kecz (#47040) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

A szolgáltatói eszközök nem a legstabilabbak, sok gond tud lenni velük.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47042) csabyka666


csabyka666
(PH! kedvence)

Üdv mindenki!

Egyszerűen nem jövök rá egy jelenség okára, légyszi mondjatok valamit, mert nálam már teljes a tanácstalanság.

Adott a már korábban említett hálózat: T-Home-os ZTE modem-router kombó (FŐ), innen indul minden. 50Mbps internetkapcsolat. 192.168.1.x FŐ alhálója (DHCP pool: 1.1 - 1.250, a router címe 192.168.1.254), én pedig törekedtem arra, hogy minden további eszköz ebben legyen, de lehet pont ezzel szívatom magam már hetek óta.
A lényeg, hogy FŐ WiFi-je nagyon gyenge, ezért egy 3 antennás TP-Link routert (R1) kötöttem hozzá. R1-en DHCP kikapcsolva, IP-je 192.168.1.251, tehát FŐ pool-ján kívül van. Eddig minden rendben, R1-re csatlakozik mindenki gond nélkül, 50Mbit/s-mal jön a net.

R1-re csatlakozik egy AirLive WL-5460AP eszköz kliens módban - eddig rendben van, a kliensre vezetékkel csatlakozva 15-20Mbit/s-ot hoz stabilan, és mivel az eszköz maga 54Mbps-t tud, ez reális is. A gond ott van, hogy nekem erre az AirLive kliensre is kell tennem egy routert (R2), hogy legyen WiFi, ne csak a vezetéken tudjanak netezni. Már 3 routerrel próbálkoztam, de mindig ugyanaz az eredmény: androidos eszközök nem tudnak csatlakozni (connecting..., majd nem sikerült lekérni az IP címet szöveggel elköszön), ugyanakkor asztali gép és laptop simán tud kapcsolódni R2-re WiFi-n, de a sebességgel már nem vagyunk megelégedve - a router közelében is csak 5-10Mbit/s, pedig N-es routerekkel próbálkoztunk, és a bejövő 15-20Mbps-t azért jó volna látni. R2-n DHCP szintén kikapcsolva, 192.168.1.252 a címe, mégis szórakozik itt velem.

No ez a dolog szerintem vagy jó, vagy nem jó, olyan nincs, hogy ez az eszköz csatlakozik, amaz meg nem, és nagyon idegesít, hogy nem tudom az okát.

Én arra gyanítok, hogy ennyi eszköz nem fér el egy alhálózatban - mármint nem a számuk miatt, inkább valami szabványértelmezés lehet talán a háttérben...passz.

Nem értem, hogy egy ilyen AP-kliens kapcsolat után miért bolondul meg a rendszer, ha routert teszek rá?! Vagy csináljam azt, hogy ahány router, annyi alhálózat? Mert ismereteim szerint ha nem feltétlen szükséges (és itt egyáltalán nem az), akkor mellőzni kell ezeket az alhálóból alhálóba ugrálgatásokat...

Légyszi mondjatok valami okosságot, én kiégtem...

Köszi!

Kaszálást, gazvágást, fűnyírást vállalok profi gépekkel! Nagyobb terület sem akadály! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#47043) Joker88


Joker88
(őstag)

keresnék :

Windows 10 kompatibilis , lehetőleg PCI foglalatos WiFI hálózati kártyát.

Ami van, TP-Link TL-WN851ND ver1.2 , sajnos nem tudom működésre bírni Windows 10 alatt..
( a gyártó terméktámogatása szerint nem támogatják már Windows7-től felfele a terméket )

szerk1.: van egy USB-s ( TL-WN722N ) , szintén TPlink, de állandóan megszakad a net alatta... a PCI-s cuccnál ez nem volt..

[ Szerkesztve ]

(#47044) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#47042) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Az AirLive milyen admin IP címen érhető el.
Nem kellene gondnak lennie ennyi eszköztől sem.
Az SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A használt wifi csatorna fixen 1 és 11 közötti?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47045) Gubek-Einste válasza Joker88 (#47043) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

W10 driver
PCI csatlakozós kártyát már nem nagyon lehet kapni így a W10-es inkompatibilitás könnyen fent állhat más típusokkal is, emiatt érdemesebb lenne USB portos típust venni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47046) csabyka666 válasza Gubek-Einste (#47044) üzenetére


csabyka666
(PH! kedvence)

192.168.100.252-n érhető el az AirLive, ez a gyárija, nem módosítottam rajta.
Csak angol ABC, nincsenek benne számok sem, 14 karakter, kisbetű mind.
Csatornákkal próbáltam variálni, de nem hozott eredményt. Igen, 1 és 11 között.

Az a fura, hogy laptoppal felmegy egyből, telefonnal szinte sohasem, de ha mégis, akkor viszont megkapom a 15-20Mbps-t.

Más ötlet esetleg?

Kaszálást, gazvágást, fűnyírást vállalok profi gépekkel! Nagyobb terület sem akadály! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091

(#47047) Gubek-Einste válasza csabyka666 (#47046) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Mindenképpen tedd az AirLive-ot is ugyan abba az alhálózatba amiben a többiek is vannak.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#47048) richfuel


richfuel
(lelkes újonc)

Tudtok olyan virtual router programról, amiben a hálózat típusát és a csatornát be lehet állítani?

(#47049) richfuel válasza csabyka666 (#47042) üzenetére


richfuel
(lelkes újonc)

Csak megerősíteni tudom a sebesség csökkenés jelenséget.
wifi Router - AP-kliens - wifi Router kapcsolatból még sohasem sikerült visszakapnom az AP-kliens-ből kábelen jövő sebességet. Feleződik, harmadolódik az utolsó Routeren wifin. Nem tudom az okát.

(#47050) dmad


dmad
(fanatikus tag)

Sziasztok.
Olyan gondom lenne, hogy van egy öregecske laptop (Fujitsu M1450G) XP SP3-al telepítve, benne egy Lite-on wn2302a-f4 wifi kártyával.
Itthon egy Linksys E3000 routerem van, ezzel tökéletesen működik.
Mobilról megosztott nettel szintén.
Odaadtam egy barátomnak neki UPC netje van TC7200-as modem/routerrel.
A laptop látja a wifit, bekéri a jelszót, de nem csatlakozik rá.
Sokáig teker, de képtelen felcsatlakozni rá.
Próbáltam kikapcsolni a titkosítást, de ugyanez a helyzet..
Kipróbáltuk egy Intel 2200Bg kártyával is, ugyanezt csinálja...
Van valakinek ötlete mi lehet a gond? :R
Köszi.
Üdv.

[ Szerkesztve ]

Élj úgy, hogy.......

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.