Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-07-30 17:06:48

Mobilarena

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) ToBeY


ToBeY
(PH! nagyúr)

Hello

Mitől függ,hogy a telefonom 130mbit-et vagy 144mbit-et ír ki net sebességnek?Mert itthon 130mbit ír,de havernál 144mbit.ugyanolyan a netünk,de router más.(ja,s8 van szó ha ez számít)

[ Szerkesztve ]

(#52002) kali válasza ToBeY (#52001) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

Szia,

A router képességétől, kapcsolódó beállításaitól (sávszélesség és csatorna), valamint a környezeti tényezőktől.

(#52003) ToBeY válasza kali (#52002) üzenetére


ToBeY
(PH! nagyúr)

Szia
köszi az jó sok tényező,akkor ezért "drop-ol" nekem ennyire a wifi panelben.130mbit a max,de sokszor csak 65mbit hozza és ez már érezhetően lassú.(amúgy gigás digi net van)

(#52004) kali válasza ToBeY (#52003) üzenetére


kali
(Jómunkásember)

Igen, a wifi sajnos ilyen, hogy nagyon sok tényező befolyásolja, pláne a 2.4 GHz-et, ami paneles környezetben kimondottan problémás lehet a sok elérhető idegen hálózat miatt, sokszor már nem is található saját részre olyan csatorna, ami viszonylag jó.
Annyit érdemes lehet megtenned, hogy feltérképezed a környezetet - az összefoglalóban is írt inSSIDer és társaival -, aztán hátha találsz olyan csatornát, amin még jobb valamennyivel a helyzet.
Az 5 GHz adott tekintetben jobb, egyrészt gyorsabb átvitelre képes - pláne az AC -, és bár lakáson belül is kevésbé terjed, mint a 2.4 GHz, de cserébe a szomszédoktól sem zavar be annyira.

(#52005) Tothgera30


Tothgera30
(PH! kedvence)

Adott egy Speedport Entry 2i router, és reset után hozza a teljes sebességet wifi-n is, viszont ahogy telnek a napok, visszaesik a sebessége az eredeti kb. 15-20%-ra. Ami szerintem elég érdekes, mert kábelen akkor is stabil, azaz a teljes sebességet tartja. Előzőleg ugyan ilyen eszközöm volt, aminél ilyet nem tapasztaltam, és ugyan ezekkel a beállításokkal tudtam üzemeltetni.

"A pokol nem hely, hanem állapot"

(#52006) Gubek-Einste válasza expo (#52000) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router van használatban?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?

Ajánlottak:
Asus USB-N53/N66/AC53/AC54/AC55/AC56/AC68, TP-Link TL-WDN3200/4200/Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#52007) bghistvan


bghistvan
(senior tag)

Üdv,sziasztok!

Véleményetekre,és esetleg tanácsokra lenne szükségem(laikus vagyok,ezért ha valamit rosszul fogalmazok meg,kérlek ne kövezzetek meg).

Jó pár éve a hárombetűs szolgáltatónál vagyunk :U......C
Lakossági internet és tv szolgáltatásunk van (500Mb internet+a tv csatornák egy SetTopBox-on keresztül HD csomaggal),és az utóbbi 1-1,5 hónapban az internet vagy teljesen megszűnik random,vagy ha éppen működik,akkor is csak "csordogál" ,de alig-alig.
Ez érvényes a Lan kábellel és a wi-fi-vel való működtetésnél is.
(ma pl a letöltési sebesség 0,25-0,40Mb/s -al működik.
Többször tettem bejelentést a szolgáltatónál,és ahogy ez lenni szokott,a szokásos szöveg:türelem,nyugalom.
1 hete volt kinn egy technikus,és megállapították,hogy túl erős jel jön be a koax kábelen a connect box-ba,ezért csillapítókat raktak az elosztóhoz,majd miután szintén nem lett jó a jel,cserélték az elosztót is,majd elköszöntek .
Távozásuk után cirka 1,5 óráig működött rendesen a szolgáltatás,aztán újra elkezdte random produkálni a jelenséget,ezért újra jeleztem a hibát,és ma kijött egy technikus megint.
Rámért a le-fel töltési sebességekre,és miután ő is meggyőződött arról ,hogy ugyanúgy fennáll a probléma,lecserélte a connect box-ot,és visszaállt a "normális" sebesség.
Hozzátette,hogy szerinte valaki zavarja a a jelet egy frekvencia elnyomóval a társasházban :)

Az új connect box hibátlanul tette a dolgát,majd a technikus eltávozása után kb 2 óráig működött is rendesen,de azóta megint ugyanolyan xar.

Miután felhívtam,hogy eddig tartott a második próbálkozás (már a connect box cseréjével is),ismételten azt mondta,hogy valaki zavarja a jelet szándékosan,és kössem össze az egyik eszközt Lan kábellel a connect box-al,és állítsak a frekvenciákon belül csatornákat,majd állítsak be fix ip. címet.

Nekem ez már kínai.

Tudnátok segíteni abban,hogy vajon mi lehet a probléma,esetleg bármilyen vélemény,vagy hogy hova is fordulhatnék,mert kezd a tököm tele lenni .

(társasházban lakunk,minden normálisan be van kábelezve,2,4Ghz-5Ghz-en használjuk az eszközöket)

Köszönöm! :R

(#52008) Gubek-Einste válasza bghistvan (#52007) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Ha valóban zavar van a hálózatban akkor azt a szolgáltatónak kellene kimérnie, panaszt a NMHH-nál lehet tenni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#52009) bghistvan válasza Gubek-Einste (#52008) üzenetére


bghistvan
(senior tag)

De létezik olyan féle zavar a hálózatban,hogy valaki a technikus által elmondott frekvencia elnyomó eszközt használva ilyen jelenséget idézzen elő?
Eddig a lakásban lévő elosztó és a beépített csillapítók ,valamint a vadonatúj connect box cseréje óta ugyanaz a hiba,a technikus a mobil eszközével mérte a jelet már második alkalommal,és amíg itt volt,addig jó volt.
A telefonomon a képernyővideó funkcióval korábban és most is készítettem videót,hogy tudjam bizonyítani,nem a levegőbe beszélek,ezt a technikus meg is köszönte,és szólt ,hogy ne a központot értesítsem,hanem megadta a saját telefonszámát,hogy hívjam ha baj van.........vicc.

(#52010) Gyurka6 válasza bghistvan (#52009) üzenetére


Gyurka6
(senior tag)

Hali!
A használt sávok ISM, kb. bármilyen eszköz használhatja a mikrosütőtől a video-jel átjátszóig. Egy rossz árnyékolású (kifújó) mikro az egész sávot zavarhatja a maga (szemben a routerk 0,1w-jával) 800-1200w-os teljesítményével. Esetleg a 13 (14)-es csatorna v. kábel(!) használata javíthat a helyzeten (szerintem).

Gyurka

(#52011) woodworm válasza Gyurka6 (#52010) üzenetére


woodworm
(PH! addikt)

Kábelen sem működik normálisan.

(#52012) mezis válasza bghistvan (#52009) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Ha még nem lenne ilyen, akkor csavartass be egyet. Zavart ugyan nem szűr, de biztosan nem lesz földhurkod, ami azért tud kellemetlen búgást okozni hangrendstzerben. Nem kerül sokba, hátha jó lesz erre is.

Ha meg van a házban egy központi elosztó, akkor ott cserélni kellene a lecsatlakozást egy szomszéddal, aztán majd meglátjátok, hogy van-e változás.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#52013) bghistvan válasza Gyurka6 (#52010) üzenetére


bghistvan
(senior tag)

Hmmm,ez érdekes volt amit leírtál!
Próbálom kizárni az itthon a háztartásban lévő műszaki-háztartási eszközöket a sorból,de nincs mit igazán,mert minden ugyanúgy van használva,ahogyan ezelőtt is használtuk,tehát biztos vagyok abban,hogy nem innen fakad.
Az érdekes az,hogy (mivel társasház) napszaktól függetlenül,teljesen random időpontokban ismétlődik a hiba,teljesen tanácstalan vagyok.

(#52014) bghistvan válasza mezis (#52012) üzenetére


bghistvan
(senior tag)

Hát értem én,de kiviteleztetni már nem annyira egyszerű a szolgáltatóval az egészet,mert már így is hülyének néznek.......és végülis egy jó ideje akárhogyan is nézzük,egy minősíthetetlen szolgáltatásra fizetek elő,állóvíz van , legyek türelmes. :(

(#52015) mezis válasza bghistvan (#52014) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Bemész a boltba, veszel egy leválasztót meg két ilyen toldót és a legelső csatlakozásnál beiktatod.

Ha messze a bolt, ebay-ről talán még olcsóbb is lehet.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#52016) Dani8905 válasza mezis (#51999) üzenetére


Dani8905
(újonc)

A sima gyári antennákat leszedtem, a lakás két legtávolabbi pontján volt a két router, köztük falak.
Antennák nélkül nem is látták egymást.
Aztán mindkettőre rákötöttem a grid antennát így már tökéletesen látták egymást, és biztos hogy a 941 a 842-höz csatlakozott.
Viszont ha mindezt kb. 10km távolságból akarom megcsinálni akkor ugyanígy látják egymást, fut a wds, de net az nincs.

(#52017) gebro


gebro
(fanatikus tag)

Üdv.

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Egy Speedport Entry 2i készülék mögött van kábelen egy ASUS RT-N12 D1 router. Szeretnék még egy ilyen routert rákötni a Speedport-ra szintén kábellel.

A kérdésem az lenne, hogy működne-e, ha a már meglévő Asus lementett beállításait betölteném az újba? Lehet ebből probléma?

(#52018) bghistvan válasza mezis (#52015) üzenetére


bghistvan
(senior tag)

Okés,de ez a kütyü jó lesz az internet problémára is vajon?

(#52019) mezis válasza bghistvan (#52018) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Akkor még egyszer:
" Zavart ugyan nem szűr,......... Nem kerül sokba, hátha jó lesz erre is."

mezis

(#52020) mezis válasza Dani8905 (#52016) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Még egyszer a kérdés: BIZTOS VAGY ABBAN, HOGY A PC-vel, LAPOSSAL, OKOSSAL a 941-eshez csatlakoztál és nem a 842-eshez ? :Y

mezis

(#52021) Gyurka6 válasza mezis (#52020) üzenetére


Gyurka6
(senior tag)

Hali!

Ezelőtt itt:
[link]
volt egy kérdésem/kérésem...

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#52022) Dani8905 válasza mezis (#52020) üzenetére


Dani8905
(újonc)

Igen.

(#52023) Gubek-Einste válasza gebro (#52017) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Inkább állítsd be manuálisan.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#52024) Abonyirocker válasza Sukta 95 (#48301) üzenetére


Abonyirocker
(újonc)

Helló, én is hasonló dolgot szeretnék, eléggé gyenge a hp-m ben a hálózati kártya, agyaltam a cseréjén, ha esetleg azóta okosabb lettél, esetleg pm-ben tudnál segíteni?

(#52025) Viktor77


Viktor77
(Jómunkásember)

Nem igazán tudom hol kérdezzem meg, megteszem itt.

Van egy Huawei 5577C-m. Az a gondom, hogy USB-vel van a számítógépre kötve, így adja a netet. Viszont a gép nem akarja tölteni. Pontosabban úgy látszik, hogy tölti, de egy idő elteltével csak lekapcsol, mert elfogy az akku (miközben ugye gépre van kötve, nem is kéne az akkut használnia).
Próbáltam USB3-ra tenni, az nagyobb áramot biztosít.

Volt ebből nekem egy 3600-as akkus verzióm, az mindig fullon volt, mert mihelyst lement 99%-ra, egyből feltöltötte magát. Ez meg nem akarja.

Some people move on, but not us ... not us

(#52026) vizimento


vizimento
(senior tag)

Van egy gépem (legyen A) ami 0-24 megy, arra van kötve egy HDD, ami meg van osztva hálózati meghajtónak. A routerhez wifin csatlakozik, és a többi eszköz ami ugyanehhez a hálózathoz csatlakozik, gond nélkül látta.
Kivéve most egy win10es laptopot (legyen B), amivel hiába csatlakozok a routerhez, a net megy is, de a hálózati meghajtót nem látja.

Tuti valami banális dolgot nem veszek észre, de mi lehet az?

(Hálózatfelderités bekapcsolva "B" gépen, ugyanazon a wifin vannak, a meghajtó más gépről elérhető. Ezeket ellenőriztem eddig.)

Komplett bányafarm eladó: ETH = 1,25 GH/s!!!

(#52027) krealon válasza vizimento (#52026) üzenetére


krealon
(Topikgazda)

"Kivéve most egy win10es laptopot (legyen B), amivel hiába csatlakozok a routerhez, a net megy is, de a hálózati meghajtót nem látja."

Ennek semmi koze a wifi-hez, csupan az ujabban, frissen telepitett Win10-ekben alapertelmezetten tiltott SMB 1.0 mellekhatasa.

(#52028) gebro válasza Gubek-Einste (#52023) üzenetére


gebro
(fanatikus tag)

Köszi a választ.
Rendben, akkor így teszek majd.

(#52029) vizimento válasza krealon (#52027) üzenetére


vizimento
(senior tag)

És ezt hol tudom engedélyezi?

Mod: Megtaláltam, de be van kapcsolva...

[ Szerkesztve ]

Komplett bányafarm eladó: ETH = 1,25 GH/s!!!

(#52030) krealon válasza vizimento (#52029) üzenetére


krealon
(Topikgazda)

(#52031) Anaconda


Anaconda
(újonc)

Sziasztok!

3db wifi routerünk van:
- pince 2,4g
- fenti 2,4/5g
- lenti 2,4 g

A fenti 2,4ghz-es wifi csinál néha olyat, hogy 2-3 órára megbénul. Nagyon lassan vagy nem lehet hozzá csatlakozni, azt írja hibás a jelszó. A rácsatlakozott eszközöket nem dobja le de nem érik ez a hálózatot és internetet. Míg az összes többi 2,4/5ghz-es wifi jó. Kb 1-2-3 naponta van hogy pár napig nem is csinálja.
Konfig export/factory reset majd konfig import már volt.
Amikor a hiba előjött semmit sem állítgattam rajta.
Van ötletetek esetleg?

(#52032) viktorhu válasza Anaconda (#52031) üzenetére


viktorhu
(PH! addikt)

A routerek össze vannak madzagozva? Különböző SSID-kat használsz a különböző routereken? AP módban vannak a routerek? Amikor nem lehet a wifire csatlakozni 2,4 GHz-en, akkor 5GHz-en és madzagon működik minden (ugyanaz a router a fenti 5GHz és a fenti 2,4GHz)? Mit mond madzagon a hálózat állapotáról a router oldala olyankor, amikor nem éred el róla a netet (mondjuk ha ap módban van, akkor ez nem releváns)?

Amúgy két tipp lenne, ha rossz a hálózat felépítése (azonos sávok, azonos SSID-k, esetleg bridge módban is ütik egymást), akkor az bezavarhat a 2,4 GHz-en, esetleg egy többszörös nat is rájátszhat, hogy az átugráló készülékek más hálózatra kerülnek). A másik opció, amire viszont elsőként gondolnék, a meghibásodott router.

Szerk: ha jól van felépítve a hálózat, és tudod az 5GHz-et fent néhány napra nélkülözni, megcserélheted egy időre a routereket tesztelési céllal.

[ Szerkesztve ]

(#52033) Anaconda válasza viktorhu (#52032) üzenetére


Anaconda
(újonc)

A routerek LAN-on össze vannak kötve AP módban. Ez pont a fő router, ezen van a 2,4 és 5g. A többi router eszközeinek is ő adja az ipket, mert azokon a dhcpt kikapcsoltam.
Az ssid-k természetesen különbözőek, a channel-ek auto-n vannak, de ki is írja hogy a fő router 11-es csatorna, a lenti 1-es a pince meg nem releváns mert az emeleten nem látni.
A nat szerintem mindenhol ki van kapcsolva.
Egyébként én is hw hibára gyanakszom, de ki tudja...

(#52034) Gubek-Einste válasza Anaconda (#52033) üzenetére


Gubek-Einste
(Topikgazda)

Milyen típusúak az eszközök?

Reset után manuális újra beállítás kell mert a beállítások visszatöltéssel pont a reset-tel keletkező tiszta lap veszik el.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 & Asus RT-N18U

(#52035) viktorhu válasza Anaconda (#52033) üzenetére


viktorhu
(PH! addikt)

Esetleg még túlterhelés (pl. iptv)? A legújabb firmware fut rajta? Van egy 5 év körüli asusom, azon kellett vagy 5 update, mire használható lett, de más routerekkel is jártam hasonlóan.

(#52036) 0629 válasza vacs (#51436) üzenetére


0629
(újonc)

Szia!
Találtál már megoldást? Sajnos én is szenvedek már ideje. Csak a két Google(Fotók, Drive) vacakol a feltöltéssel.Én a PR-Telecomnál vagyok, más wifi hálózaton rendesen müködik.

(#52037) Anaconda


Anaconda
(újonc)

Sziasztok!

Pince: TP-Link WR1043ND v1 jó
Lenti: TP-Link WR1043ND v3 jó
Fenti: TP-Link AC1200 rossz

Lehet, hogy csinálok full reset-et és full beállítást, de szerintem nem beállításbeli probléma, mert teljesen magától jött elő. Megcsinálom majd, csak kell hozzá nekem egy kis idő, 1-2 óra mert nagyon sok rezerváció, stb. van benne.

Nincs IPTV és a legújabb firmware van rajta. (Érdekes módon épp olyan frissítést tartalmaz, hogy androidos eszköz megbénítja a wifit (más androidos eszközöm hála Istennek nincs, ez is egyel több, mint kellene :) ) - ezt tegnap olvastam. Pár hete vettem elő az ezeréves androidos tabletet, de nem rémlik, hogy azóta lenne rossz, a tablet ráadásul ki is van kapcsolva.)

Most van egy kis időm és nyomozgatom még.

(#52038) Anaconda válasza Anaconda (#52037) üzenetére


Anaconda
(újonc)

Lehet, hogy találtam valamit. Egy másik wifi is a 11-es csatornán van,
Kettő darab wifi is van a 11-es csatnornán, átraktam a miénkat az 5-ösre és megy a teszt. Ha gond van csinálom a factory reset-et és jelentkezem!

(#52039) expo válasza Gubek-Einste (#52006) üzenetére


expo
(újonc)

Köszi a segítséget!
Nincs sok fal és nincs nagy távolság sem, a többi (n-képes) eszköz elmuzsikál 2,4 ghz-en. Ez a laptop csak b/g, úgyhogy akadozik.
Az 5 ghz inkább extra fícsör, az ac is. TPlink felé indultam, eggyel butább modell lett, T2UH. Nyilván szopás a driver, aki kíváncsi, miért nem terjedt el jobban a linux, egyszer próbáljon telepíteni laikusként :)

(#52040) Anaconda válasza Anaconda (#52038) üzenetére


Anaconda
(újonc)

Sziasztok!

Sajnos a hiba még mindig megvan. A routert kireseteltem és 0-ról beállítottam. Most megy a teszt. Érdekes hogy általában esti-késő délutáni órákban szórakozik.

(#52041) tonyqa23


tonyqa23
(senior tag)

Sziasztok!

Van egy 841N-es routerem már évek óta hibátlanul megy, viszont pár napja gyenge rajta a wifi. A teló néha fel sem kapcsolódik, van hogy eldobja, vagy ha fel is kapcsolódik, akkor nagyon lassú. Nem a telóval van baj, mert máshol tudok vele wifizni. A számítógép is erről a routerről megy kábelen, az is jó. Routert már újraindítottam, reseteltem, mégis lassú a wifi.

(#52042) krealon válasza tonyqa23 (#52041) üzenetére


krealon
(Topikgazda)

"Van egy 841N-es routerem már évek óta hibátlanul megy, viszont pár napja gyenge rajta a wifi."

Ez tipikus jele a tapegyseg kondenzatorainak kiszaradasanak es ezzel egyutt a gyengulesenek elso jelei.
Altalaban egy uj tapegyseg megoldja a problemat.
Oreg router GYIK

[ Szerkesztve ]

(#52043) tonyqa23 válasza krealon (#52042) üzenetére


tonyqa23
(senior tag)

Bocsi, nem gyenge a wifi, hanem lassú. A jelerősség az oké. Beleástam magam a problémába és valami csatorna gond lesz. Valamelyik másik wifi hálózattal gabalyodik össze az enyém. Átraktam másikra, most jobb lett. Csak nem tudom, hogy melyik csatornára lenne a legjobb áttenni, mert most csak találomra kiválasztottam az 5-öst. De hogy mi alapján tudnám meg, hogy melyik a legjobb?

(#52044) krealon válasza tonyqa23 (#52043) üzenetére


krealon
(Topikgazda)

Wifi hibajavitas 1x1

2.4 GHz-es savban a fenti beallitasokkal 1 szalas atvitelnel 72 Mbps linksebesseg mellett max 35-40 Mbps erheto el.
Ha sok (8+) wifi halozat latszik, akkor a terheles miatt valoszinuleg meg lasabb lehet az atvitel.

[ Szerkesztve ]

(#52045) hobizoli válasza tonyqa23 (#52043) üzenetére


hobizoli
(PH! nagyúr)

a mobilon wifi analyzer-rel nezd meg a 2.4GHz-n melyik csatornak a telitettek....na azokat ne valaszd

powered by MegaSquirt2 v3.0 standalone EFI system, www.diyautotune.com

(#52046) Lasliegrand


Lasliegrand
(tag)

Sziasztok!

Egy viszonylag kültelken elhelyezkedő vállalkozásnál dolgozom és elég problémmás errefelé az internet elérés. Senki nem hajlandó vezetékes hálózatot kiépíteni ide, így marad a mobilnet, ami viszont a Telekomnál csak korlátozott adatforgalommal érhető el, amennyiben elérési pontba (esetünkben egy kiválóan működő, meglepően nagy hatótávú Huawei Mobile Wifi E5577C) rakható előfizetéssel rendelkező simet használunk.

Nem túl régóta, de van már korlátlan mobilnet elérésre is lehetőség céges előfizetések esetén, de ezek nem mobilnet előfizetések keretében érhetőek el, hanme csak hang-internet díjcsomaggal... Megkérdeztem a szolgáltatót, hogy mi történik ha egy hang-internet díjcsomagos simet teszek bele az elérési pontba, erre azt felelték hogy azzal nem fog működni... Mondom fasza. :((

Megoldás lehet tehát egy nyugdíjazott, hotspotként működtethető telefon beüzemelése, amibe már rakható sima telefon+net előfizetéses sim is, de amiket eddig próbáltam, azok labdába sem rúgnak a Telekomtól kapott Huawei Wifi megosztó kis csodaszerkentyűnk mellett...

Tud valaki esetleg olyan mobilinternet elérési pontot ajánlani, ami menne ilyen előfizetésre "programozott" simmel is? Vagy lehet valamit mókolni a már meglévővel, hogy fogadja...?

Előre köszi a válaszokat!

(#52047) Lasliegrand válasza Lasliegrand (#52046) üzenetére


Lasliegrand
(tag)

* Na azt hiszem ez meg is oldódott, ahogy leírtam a mobilnet előfizetés vs. hang-internet díjcsomagos dolgot, még nekem is gyanússág vált, így kirpóbáltam a hozzáférési pontot a saját (Vodafoneos) hagyományos előfizus simemmel és simán szétszórta a netet minden zokszó nélkül.

Magyarul a szolgáltató nem mondott igazat, amikor azt állították, hogy hang-internetes csomagot nem lehet ezzel a cuccal megosztani. :P

[ Szerkesztve ]

(#52048) tonyqa23 válasza hobizoli (#52045) üzenetére


tonyqa23
(senior tag)

Ezt latom, de en a grafikonosbol nem jutok semmire, a csillagozott kepen meg azt hittem, h ha a 8as csatornara valtok, akkor jo. De nem jo, csak az 5ösön megy vmivel jobban a wifi. Szerintetek melyik lenne a legjobb?

Ja és a telekom fon és az az alatti grafikon sokszor ugyanolyan magas, mint az en MyWifim a grafikonon. Na, ilyenkor volt az, h csak par kb-al jott a net.

[ Szerkesztve ]

(#52049) Gyurka6 válasza tonyqa23 (#52048) üzenetére


Gyurka6
(senior tag)

Hali!
Amennyiben a piros a tied, az 1 es, v. 11escsatornát nézném meg. Ugyan vannak rajtuk, de az azonos csatorna miatt egymást jobban figyelembe vehetik. A legjobb lenne 36 v. az fölöttit használni....

Gyurka

(#52050) tonyqa23 válasza Gyurka6 (#52049) üzenetére


tonyqa23
(senior tag)

Olyan nincs, h 36 vagy afölötti. En azt hittem, h ahol nincs egy csillag sem, az szabad. Nem vagom ezeket a dolgokat, de kiprobalom.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.