Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • rambo4ésfél

    aktív tag

    Sziasztok!

    A minap szereztem egy ilyen radiátort és az lenne a kérdésem hogy szerintetek mennyi hővel tudna ez a radi megbirkózni passzívan?

    A tervem az, hogy a későbbiekben a tápot is bevizezem a teljes csend érdekében.
    egy kis matek: 450W-os táp, 80+os elméletileg maximum kihasználtság mellett sem termel több hőt mint 112,5W, persze a valóságban ezt soha nem érem el, főleg nem a jelenlegi gépemmel ( h67+i3 2100+2gb ram+1SSD+1pumpa ) :U tehát számoljunk a táp 50%-os kihasználtságával ami kb 56W+a gép ami szerintem nem éri el a 100W-ot ez így kb 150-160W hőtermelést jelent, később még lehet, hogy rakok bele egy vga-t, ami szintén 100Wkörüli fogyasztású lesz (nem csúcskategóriára kell gondolni) így számolva a hőtermelés megközelítheti a 300W-ot. A lényeg hogy a fent említett radiátor szerintetek képes lenne e majd megbirkózni ezzel a 300W-al?

    A radiátorról annyit kell tudni hogy 24x24cm-es és 6,5cm vastag a csövezése 10-es rézcső aminek a hossza kb 9m és mivel nincs párhuzamosítva ebben szépen végig gyalogol a víz, a lamellák alumínium 0,1mm vastagságúak és 4mm-es távolságra vannak egymástól és kb 60db van belőlük.

    Érdemes e ezt eloxálni? ami miatt igen hogy növekedne a hőátadó felület, ami miatt viszont félek hogy a lamellák vékonysága miatt nem bírná ki az eloxálás folyamatát, esetleg valaki csinált már ilyesmit? használ még valaki rajtam kívül ilyen barkács cuccokat?

    Bocsi a képek minőségéért, illetve tudom a radiátorral is kell még dolgozni hogy szép legyen

Új hozzászólás Aktív témák