-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanglee001
addikt
válasz Snip3r_HUN #18946 üzenetére
Igen elvben ugyanaz, kinézetre tartozékai is hasonlítanak, de valóban adnak molex csatit is, és nagyobb támogatottsága van az EK-nak. Meg youtuben láttam vidiket, a phobya szemre gyengébb aramlása volt és hangosabb is. Innen több emberrel beszéltem privátban is, olvastam mindent mindenfelé. Forgalmazókkal felvettem a kapcsolatot. Ahány ember annyi vélemény a lényeg bármit veszel max 1-2 fok eltérés lesz, minden jóminőségű anyag, kinézetre kell vásárolni ami fontos az a radi kb ennyire jutottam. Vegül azért maradt az ek, mert lattam egy vidit full igényes vízhűtés valami extrem pc-ben, ezzel a szivattyúval volt, ha neki jó hát nekem is
Ami nemértek melegszik a szivattyú??? Mértnem kering át rajta a víz belül, és miértnem hűti le, látom külön hűtést árulnak lainghoz is 40-50 k pumpa, de még hűteni is kell Egy kis radifelfigató 2db kis lemez pár db kis csavarral 4000 ft picit lehúzás szaga van.
Azért a mechanikus áramlás mérő, mégis biztosabb mint egy épp "a program nem válaszol".
De ha nem találok akkor az lesz. Viszont több vélemény is van, ha lassabban folyik a víz tovább van a radiban jobban lehül, vagy gyorsan folyik a radiban több víz hül le de nem annyira hidegre. Ezt valaki letesztelné ha nincs rá válasz.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
törölt tag
válasz spanglee001 #18951 üzenetére
Az elektronika melegszik, mert 18W azért meleg. Nem vezetik bele a vizet, mert veszélyes. Inkább úgy tervezik meg hogy bírja a meleget. De aki nagyon parás vagy nagyon rosszak a körülmények az vehet rá külön hűtést.
A kis apró sallangnak tűnő tartozékok mindig is sokba kerültek.
A sima mezei áramlásmérőért is elkérnek 5-7-10 ezret, nem tudom egy lekapcsolós verzióért mi pénzt mernek elkérni, szerintem ne foglalkozz vele. Ha leáll a keringés akkor le fog kapcsolni a program, vagy a bios vagy a proci-vga fog lekapcsolni ha túlmelegszik, van bennük beépített védelem. Mai cuccokat nehéz kinyírni így.
A víz minél gyorsabban áramlik annál jobb. A ventivel ha fújatod a bordát ott is minél gyorsabban fúj annál jobb. Egy bizonyos határig, mert egyre kevesebb előny van belőle ahogy növeled a fordulatot.
-
spanglee001
addikt
válasz #90933760 #18952 üzenetére
De pl ha leesik egy cső, kilyukad, stb attól a pumpa megy, a progi nem kapcsol le, de egy áramlásmérő igen
Tudom a mai cuccok lekapcsolnak, vagy visszaveszik a teljesítményt ha melegszik a helyzet.
Arra gondoltam hogy a pumpa köré, nem szorosan hangszigetelő kúpos szivacsot tennék ha hangos lenne, esetleg rossz ötlet? Estetleg miféle vezérlőt vegyek a pumpához ha mégis elég lenne a kissebb áramlás, halakbb teljesítménnyel? Linket is ha lehet. Köszi[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
GerykO
aktív tag
Szerintem nem volt túlzás, pláne hogy a desztvízes átmosással együtt volt ennyi. Az elején talán 10-12 litert tudott áttolni óránként a blokkon, és a radin. Ha nyitható lenne a blokk, akkor úgy pucoltam volna. Ezt igazából egy palomino-s K7-es proci szántam, ami kegyetlenül fűt, de aztán az alaplap is döglődött, szóval nem lett házi szerver belőle...
Válaszolj a privátra!!! Elég annyi is, hogy szarok rá(d)...
-
törölt tag
-
Joshi
titán
válasz #15779328 #18955 üzenetére
Ha nem lenne ez a szűrő a rendszeredben akkor akár egy évig is elmenne gond nélkül a rendszer. Természetesen idővel lerakódna valahova ez a trutyi de pl én évente szétkapom a rendszert vagy fejlesztés vagy folyadék csere miatt. Nem tudom milyen folyadékot használsz de a fagyállósat célszerű néha lecserélni.
-
törölt tag
válasz spanglee001 #18953 üzenetére
Az igaz, de egy ilyen jellegű folyásnál a legkisebb gondod lesz az hogy volt-e áramlásmérő vagy nem. Minden tocsogni fog így is úgy is. De egyébként rohadt ritka a szivattyú megállásból eredő baj, legtöbbször pedig észre is van véve ami nem azt meg lelövi a program és még mindig ott a beépített védelem az alkatrészekbe. Annyira kicsi a valószínűsége hogy képtelenség egy rendesen összerakott rendszernél, kb akkora az esély rá mintha egy léghűtő esne le a helyéről. Előfordulhat de nem szokásuk.
Be lehet csomagolni a szivattyút csak tudni kéne nem-e melegszik túl. Vezérlőből van külön vizes szivattyú és ventivezérlő vezérlő de elég drágák, meg vannak a sima ventivezérlők, de azokból is csak olyan jöhet szóba ami elbírja a 18W-ot.
[link]
[link]
Pl ezek. Egyikre a szivattyút kötöd a másik háromra köthetsz ventit. -
törölt tag
válasz DigitXT #18959 üzenetére
Se az Eheim pl, mert az elektronika hátul van külön. Más téma, hogy az alapól 4W és a power modus is 6W.
De szerintem ebbe a Phobya, EK cuccban is külön van az elektronika. Márpedig akkor fel tud melegedni eléggé ráadásul 18W ahogy a nagyobbik DDC is. Úgyhogy át kell gondolni a becsomagolását.[ Szerkesztve ]
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az elektronikát egyik szivattyúban sem hűti a folyadék, azt le tudod égetni.
Nekem mondjuk hergelt a DDC-m, és van benne védelem, de ha IDLE feltekerem maxra, a vezérlőchip felmegy 60°C fölé. És akkor a víz még nincs is átmelegedve, csak a szivattyú pörög, mint állat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
őstag
válasz spanglee001 #18953 üzenetére
Az azért elég kemény ha le esik a cső Bár pont múlthéten áztattam el a nagyszobát,de akkor csak gépen kívül teszteltem a cuccokat.
Csavez Lehet tudni, hogy milyen fajta alienek vannak a szűrőn?
Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID
-
spanglee001
addikt
válasz #90933760 #18957 üzenetére
köszi.
Akkor ha egy ilyenre kötöm a pumpát akkor kiírja a fordulatszámát?
A noctuákhoz van Y kábel ha azzal kötném mehetne 1 szabályzóra a 2 db venti? akkor hogy írná a fordulatot?
Mert ugye 4db venti plusz pumpa lesz, és még a házban elől 1 hátul 2.
Tehát úgy kötném hogy a 3 párban lévő ventit 3 db szabályzóra plusz egyre a pumpát.
A kimaradt venti menne az alaplapra.
Ez jobban tetszik
, viszont gáz hogy szét kel szedni jumperolgatni kell, hogy váltsak voltage és thermal sensor közt, de ezt előre hoznám egy kapcsolóval. A háttészint csak 1x kell beállítani, de plusz 70foknál riasztást is tud. Viszont YT videók alapján a címben lévő cucc v2 ami fekete nyák harisnyázott kábel stb. A merlines képen a sima van
Másik csak 5 oldalról szivacsolnám körbe hangszigetelővel, úgy mond egy hosszú csőben lenne aminek egyik vége nyitott a gép hátulja felé.
De ha le szabályozom a szivattyút, nem lessz baja? és ugye akkor nem is fog melegedni annyira?
Bocs a sok kérdésért, de nem kevés pénzért vásárolok be.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz spanglee001 #18963 üzenetére
Kiírja a fordulatszámát a szivattyúnak is. Mehet rá kettő venti, 30W-ig terhelhető szóval egy csatira 10 ventit is köthetsz. Csak egy ventinek fogja írni a fordulatát, az Y elosztón is úgy van a vezeték hogy az egyik feléből hiányzik a fordulat visszajelző. Ha mind a kettő rá lenne kötve akkor hülyeségeket írna ki.
Igen a jumperolás az tényleg fos, sok ilyen vezérlőt nézegettem én is de valami heppje mindnek volt, ami elég tré ennyi pénzért cserébe.
A 70 fokos riasztást nem tudom mennyire lehet használni, mert a blokkra tudod max ragasztani a szenzort az meg sose lesz 70 fokos, lejjebb állítani meg gondolom nem lehet. Ez is egy másik tré ezekbe...
Azt Merlintől kell megkérdezni melyik verzió pontosan.
Nem lesz baja a szivattyúnak ha kisebb fordulaton megy és nagy eséllyel becsomagolnod se kell majd mert ha visszább veszed akkor halk lesz de lehet hogy csuton is néma amúgy is. Nem tudjuk hogy milyen az a szivattyú, senki se használ itt ilyent. -
spanglee001
addikt
válasz #90933760 #18964 üzenetére
No akkor beleválasztottam
De majd elmondom a tapasztalataimat legalább.
Nem mindnek van heppje a V3 már kijelez mindent, plusz a potik is nyomógombok, csak ennyit nem ér nekem, de ha lenne rajta még 2 db usb3, és memókártya olvasó akkor okés is lenne.
Köszi a hozzáértő válaszokat, furcsálltam is hogy az egyik vége 4 pin a másik 3 de gondoltam noctuáék jobban értik mint én. Ha jól emlékszem a 14 es pwm noctuáknak van 12es lyukasztásuk is, mert ha nem akkor vennem kell 4 ventit is a radira, és eladó lesz a mostani,(ami 1 hónapos sincs) mint ahogy az előlapi panelem [link]netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #18964 üzenetére
"de valami heppje mindnek volt" - Csak példákkal ér valamit ez a mondat...
"A 70 fokos riasztást nem tudom mennyire lehet használni, mert a blokkra tudod max ragasztani a szenzort az meg sose lesz 70 fokos, lejjebb állítani meg gondolom nem lehet. Ez is egy másik tré ezekbe..." - Lamptront nem ismerem, de Scythe-t biztosan lehet lejjebb is állítani, akár 30°-ra és akkor kezdjen húzni a venti, vagy sípoljan, akármi... A Bitfenix még e-mail-t is küld neked, neten bekapcsolhatod a ventiket, ha anyuka leszabályozta otthon a farmozáshoz
spanglee001: "le szabályozom" sírva kérlek, ha az igekötő az ige előtt áll... "lessz" ilyen nem lesz. Nem, semmi baja nem lesz. Itteni tanácsokra járatom az EK-DCP 4.0-t 5 V-on a 12 V helyett. Szépen elketyeg. Arra kell figyelni, hogy ventiknél van egy min. fesz. amin indulnak. Ezért is jók a Scythe vezérlők, van bennük boost: indulásnál minden 12 V-t kap, majd leveszi a beállított értékre. Mert van olyan venti, ami mondjuk 7 V-on indul, de ha forog, akkor 5-6 V-re is le lehet csippenteni a feszt és ezzel a fordulatot is. Ne kapkodd el a vételt, nézzél még vezérlőket, mit tudnak, mire van szükség. Scythe kaze master flat az egyik legjobb szerintem, ismerősnek van én másikra pályázok...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
spanglee001
addikt
válasz ViZion #18966 üzenetére
Nem kapkodom el, ma estig keresgélek.
Amiket linkeltél az egyik 12w a másik 10w-ot tud csatornánként. A pumpa 18w leírása szerint, tehát ezt veszem figyelembe, ámbár lehet rosszul. De ha kellene a maximális teljesítmény, akkor azokkal a panelokal nem érném el.
Eddig a lamptron fc5 v2 a nyerő. De ha tudtok ajánlani jobbat max 20k ért akkor jöhet.[ Szerkesztve ]
-
Drizzt01
őstag
válasz spanglee001 #18967 üzenetére
Esetleg ez ? Csatornánként 36W .
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #18967 üzenetére
...a pumpát minek rákötni? Kb. egy hét alatt kitapasztalod, hogy hány V elég neki és utána ennyi. Azt nem kell szabályozni.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mrbig25
őstag
válasz Snip3r_HUN #18970 üzenetére
Nem igazán. Az ilyen ellenállások nem a pumpa 1,5A-es áramerősségére vannak kitalálva.
...
-
ThodEE
őstag
válasz Snip3r_HUN #18970 üzenetére
Legrosszabb esetben rövid ideig ledként is funkcionálni fog, aztán ha elült az égett szag, akkor meg gondolod magad
http://picasaweb.google.com/116647084346941867867/1155?authuser=0&feat=directlink
-
törölt tag
válasz ViZion #18966 üzenetére
Scythe-ból a régebbiek nem tudnak még állítható riasztást, ami tud azok is csak 55-ig. Az újabbak tudnak lejjebb. Azt meg egyik se tudja hogy beállított hőmérsékletnél felpörgeti a ventit, a Server tudja ezt egyedül ezért is ezt vettem. A többi csak villog meg csipog.
Meg a régieknél volt bug, hogy ilyen 400-as fordulatnál már nem érzékelte és 0 RPM miatt csipogott miközben a venti vígan pörgött.Ezeken kívül még a többi gyártó termékének 10-13 ezres ársávban komoly baja hogy sok nem megy le 5-6V alá, sok kikapcsolni se tudja a ventit, sok nem tud fokozatmentesen szabályozni. Aztán az már csak apróság, hogy feszültséget se ír ki. Ugyanúgy megvan itt is a nem állítható riasztási érték, vagy nem eléggé vehető vissza, nem pörgeti fel a ventit riasztásnál. Ezeknek tök alap dolognak kéne lennie minden egyes szabályzóba/vezérlőbe, ha már a rohadt alaplapok ennyire le lettek butítva, az őskövület s478 Abit lapom meg tudta biosból....
De ettől függetlenül a Scythe cuccok a legjobbak, csak abból mind 12W-os, szóval őneki nem jó egyik se.Lamptront néztem én is, de végül a Scythe lett belőle, mert ez tud vezérelni és olcsóbb volt picivel.
A drágábbaknál más a helyzet azok nem ennyire buták, de én még azt a 11 ezret is nehezen adtam ki a Serverért.
Bár a drágáknál is volt érdekesség, valamelyik gombos digitális hulladék már nem emlékszem, az nem volt fokozatmentes hanem fordulat alapján szabályzott 100-as lépcsőben és 500 alá nem is ment le. -
Drizzt01
őstag
válasz spanglee001 #18973 üzenetére
Én ezen gondolkodok . Most az aquaero 4 van , valszeg lecserélem egy ilyenre .
https://www.facebook.com/Drizztmodding/ http://www.techpowerup.com/forums/threads/obsidian.219662/
-
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz spanglee001 #18978 üzenetére
Miért a többi holmi nincs 40k ?
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
spanglee001
addikt
Ha ezt megvenném [link], akkor mehetne 1 szabályzó pumpa, 2 radi, 3 házventik (gondolom 3-ventit elbír 1 szabályzó).
További kérdés molex csatira át tudom e alakítani a fan csatlakozókat? Ha igen arról mehetne e 3w 30cm molex csatis UV neon [link], mert akkor ugye ki is tudnám kapcsolni, vagy fényerőt csökkenteni a szabályzóval.
Ugyanez a kérdés sima molex csati UV ledre [link], amit a tartályba rakok.Sniper: Csak Merlinéknél van rendelésem 130 k , pcvizhűtés 10 k, ipon 6k, és még kell egy előlapi panel amit fent említettem.
[ Szerkesztve ]
-
MrPetya19
addikt
válasz spanglee001 #18978 üzenetére
1-2 fok a supreme és a supremacy között?
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
spanglee001
addikt
válasz MrPetya19 #18981 üzenetére
Én a spremacy és valami alphacool között vacilláltam, erre kaptam azt a választ, hogy azt vegyem amelyik jobban tetszik, mert max 1-2 fok különbség van a prociblokkok közt, amik árban közel állnak egymáshoz. Hogy igaz e vagy sem, azt nem tudom de több helyen is olvastam hasonlót.
-
ViZion
félisten
válasz MrPetya19 #18981 üzenetére
öööö... nagyjából igen. [link] voltmár linkelve, de van sok hasonló. A legjobb-leggagyibb között is max 10°C van. Sok-e? Háát, ez attól is függ, ki mennyire szeretné hajtani. Minden alkatrésznél van valahol kompromisszum szerintem.
-
Lacza_26
aktív tag
válasz F e Z o #18945 üzenetére
Én is használom az aidát erre, de valaki itt írta, hogy ha külön riasztást állítasz be akkor addig nem mér tovább amíg a a riasztást nem ignorálod. Vagy valami ilyesmit. Ha nem vagy gép előtt riasztáskor akkor nem fog leállni. Lehet, hogy azóta már javították ezt az aidán, de ezt nem tudom.
Meg is találtam Baltoafarkas írta.
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Azt szeretném megtudni,hogy ez a radi [link] elvinné e ezt a rendszert.
GTX480 KOOLANCE blokkal.2 db
CPU I54670K vízhűtéssel (a lefogató keretet ki kell cserélnem intel-re)
ASUS MAXIMUS IV formula alaplap vízhűtéssel
Memória vízhűtéssel.
3 vagy 6 venti kellene e rá ?
Tuning még beleférne ?
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz #15779328 #18984 üzenetére
Nem lehet, hogy pont a harisnya oldott állapotban?
Legalábbis sehol nem láttam, hogy feltöltéskor szűrik a lötyi. Kell szűrni?
Majd teszek fel képet, az 1 éves vascsővel összetoldott rendszer mennyit korrodál ha megjött az új cucc.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Goblin12
őstag
Üdv,
ha valakinek van kedve, 1632 képet átpörgetni akkor tessék.
-
törölt tag
válasz baboss #18986 üzenetére
Fatal1ty kolléga használ egy ilyen izomrendszert [link] egy 280-as ultrával, akkor neked is el kell vigye a 360 ultrával. Bár a tapasztalatok alapján kérni fogja a 6 ventit főleg ha tuningolni is akarsz és nem lesz a legnémább se. De elvinni el fogja húzva is.
Ha párhuzamosítod a két vga blokkot meg valamit kezdesz a ramhűtőn a 10/8-as csővel akkor még jó adag áramlást is nyernél. Sőt, a két ram hűtőt is párhuzamosítani kéne.
[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
válasz #90933760 #18992 üzenetére
Köszönöm
A ram blokkot 2 hónap múlva cserélem [link] A VGA párhuzamos lesz,6-án rendelünk a kollégákkal az AQUATUNING-tól.
Tuning csak játék alatt lesz ami heti 1-2 alkalom,ha addig hangos nem gond.
A VGA is cserélve lesz majd a nyár végén.ASUS GTX770 2GB ha van hozzá blokk,vagy hasonló,max 90k lesz a VGA-ra.A blokkot majd később veszem meg hozzá. -
ViZion
félisten
Nah, radiátorok párhuzamos vs. soros kötéséről érdekes angol csevely itt, ahogy olvasom, gyakorlatilag nem lehet nagy különbség - ha lenne, akkor már mindenki egyértelműen szavazott volna valamelyikre
Egyszerűbb sorba, lesz úgy. Az ellenállása nem nagy amúgy sem, a pumpa
kézifékkelleszabályozva is röhögve viszi az egyet, sztem a kettőt is.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
spanglee001
addikt
Ennél 3 pinesek a venti csatik. tudok szerválni olyan elosztót ami 3 pinről oszt szét 4 felé, és a fordulatot is kiírja? És ha igen honnan?
4db ugyanolyan ventit fog vezérelni 1 poti, és gondolom mivel egyforma a 4 venti kb hasonló fordulaton fognak menni.[ Szerkesztve ]
-
mrbig25
őstag
válasz spanglee001 #18995 üzenetére
Nem kell messzire menni a kereséssel.
Mivel harisnyázott, így a képről nem látni...de valószínűleg az egyik csatiba be van kötve a fordulatszám visszajelző vezeték. Amelyik ventit ebbe kötöd, annak fogod látni a fordulatszámát...de mivel 4db egyforma ventiről van szó, így ennek nagy jelentősége nincs....
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #18997 üzenetére
Legközelebb várj kicsit a válaszra, ne dobd be minden topikba...
-
meci77
tag
válasz ViZion #18896 üzenetére
Hatalmas a lakhelyedhez!
Olyan kérdésem lenne, hogy Mini-ITX gépet szeretnék építeni, és alaplap-vízhűtőblokk párost (vagy párosíthatót) keresek full-cover alaplapi hűtéssel, pl ilyet:
vagy hasonlót, a lényeg hogy WiFi-vel rendelkezzen és ne külföldről kelljen rendelni... Ha tudsz segíteni, hogy milyet (vagy milyet ne ), hatalmas köszönet!
-
mrbig25
őstag
válasz meci77 #18999 üzenetére
Asus Maximus VI Impact + EK blokk
Asus Maximus VI Impact + Bitspower blokk
ASUS P8Z77-I DELUXE + Bitspower blokk
MSI Z77IA-E53 + Bitspower blokk
Nálunk talán az EK blokkot lehet a legkönnyebben beszerezni.
...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen processzort vegyek?