-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benyaking
aktív tag
Inkább merlintől rendelek mert onnan jött a többi cuccom is... Hátlapot egyelőre biztos nem veszek de majd beiktatom akkor azt is.
-
flymi
addikt
Tehát ha akarnám se tudnám hűteni AsRock Z87 EX6 lapomat? Nincs valamilyen univerzális chipset/mosfet hűtőblokk? A másik lap ami szóba jöhet még, az Giga Z87X-UD3H. De most csak azért ne vegyem AsRockot?
Bezzeg asusra annyi van, hogy Dunát lehet vele rekeszteni.../// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
Sziasztok ismét!
Szép lassan összeáll a vízimütymüty és ha minden összejön holnap össze is raknám.
A holmik amiket vettem:Laing DDC 1P
EK-DDC X-RES 100 CSQ tető+tartály
EK-FC7970 CSQ Copper Acetal full cover blokk
T56 V3 acetal HF
Syscooling 240 copper
10/8 -as csatik + masterkleer 10/8 csőEgyedül a lötyi hiányzik és elolvastam egy csomó hozzászólást ezzel kapcsolatban. Így már csak azon agyalok, hogy mi lenne jobb:
Fagyálló + Deszt. Víz keverve?
vagy
Alkohol + desztvíz? 96%-os alkoholt is tudnék szerezni, elég könnyen.Melyik lenne jobb? A fagyállós témának azért örülnék jobban mert az legalább lehetne mondjuk kék (tényleg tud valaki olyan kékszínű fagyállót modnani ami nem csapódik ki?)
Bármilyen véleményt/megjegyzést szívesen vennék a rendszerrel kapcsolatban.
Előre is köszi
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
törölt tag
[link]
Már csak cső kell, meg gyorskötöző. Meg víz. Mert az esőlöttyöm olyan lett mintha valaki beleverte volna. Szóval fehéres foszlányok, darabok, sőt komplett cápák, űrhajó méretűek is vannak benne.Jövő héten beszerzem ezeket, meg persze szét kell vagdosni a házat még a beköltözéshez. És lehet összerakni. Az a sok cső a régi vizes rendszerből van csak kicsik, öngyújtóval melegítettem rá őket de úgy is alig mentek fel a próbaüzemnél.
[ Szerkesztve ]
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz #90933760 #18061 üzenetére
Egy kártyához is kevés? Ugyanis perpill 1 280X van csak. Anno 2 280X-re írtatok itt tripla radit, vagy dupla gchangert.
Amúgy meg van a corsair/asetek
- de arra meg azt mondták, hogy kb olyan lenne ha bekötném plusszba mint egy trabi kormány egy másrkásabb autóban
Akkor ne is álljak neki összerakni?[ Szerkesztve ]
A nő olyan, mint a parkoló.Az összes normális foglalt, a többi vagy rokkant vagy fizetős.
-
törölt tag
válasz ЯΞNΞGΔT #18063 üzenetére
A kártyának elég, mert a kártya magasabb hőmérsékletet bír el, magasabb vízhő, több meleget tol el a radi (kb duplát).
Meghagyod a Corsairt a procin és a vizet összerakod a vidire. Ezt tudod jelenleg tenni.Aztán majd eladod a Corsairt, veszel belőle még egy radit, és bekötöd a procidat. Blokkod már megvan hozzá.
Egy ugyan ilyen radit ha veszel még az frankó lesz.
Később akarsz bele majd még egy vidit? Mert az úgy megint izés.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ЯΞNΞGΔT #18065 üzenetére
Vehetsz gyári folyadékot, vagy keverheted a gyógyszertári alkoholt desztvízzel 10% körül, vagy a fagyállót a desztvízzel 5% körül. Ezek mind jók.
Az alkoholnál arra kell figyelni, hogy 96% vagy 70% szokott lenni, tehát így kell számolni vele. A 96-ot persze lehet 100-nak számolni. A fagyálló ha előre hígított -36 fokos akkor az 50%-os, tehát 2x annyi kell belőle.
5%-on a fagyálló elég halvány lesz, azt is színezned kell majd mindenképp ha szép színt akarsz. Sűrűbbre nem érdemes keverni, mert sokkal szebb nem lesz csak könnyebben kiválik.[ Szerkesztve ]
-
djadji
senior tag
Hello!
Tanácsot kérek. Egy lyukas radiátort akarok beforrasztani. Többségét sikerült is, de a nyavalyás még ereszt valahol. Ha csak sima vizet töltök bele, kifolyik a lyukon.. mire leengedem a vizet, vagy megszárad, vagy elmaszatolódik, és nem találom meg hol folyt ki.
Meg kéne festeni a vizet, hogy mikor kifolyik a lyukon, kirajzolja nekem, hogy hol kezdett el folyni.
Van esetleg valakinek ötlete, tapasztalata erre?UI: Ez egy auto radiátor, szval kell bele folyadék, vagy 2 liter. EZ nem egy 12es radi, amibe 1 dl fér. Vagyis mire feltöltöm, és leengedem az is sok idő.. és nem tudok beleönteni 2 liter tintát...
[ Szerkesztve ]
http://djadji.fw.hu
-
Pista0001
addikt
válasz djadji #18069 üzenetére
Hoppá, kicsit félreértettem. -Solt- kolléga írta az okosságot ebben az esetben. Egy nem dohányzó tüdő elég lehet a produkcióhoz. Ha kompresszorral csinálod, akkor 1,5 barnál nagyobb nyomás kárt tehet benne. Írtad, hogy autóhűtő, feltételezem műanyag oldalakkal, az nem szeret nagyobb nyomást jellemzően.
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz ЯΞNΞGΔT #18055 üzenetére
Nos, buktam az egész vizezést Az EK-FC7970 CSQ Copper Acetal full cover blokk nem megy rá az MSI R9 280X Gaming 3G -re (V277-067). Sajnos nem ref. pcb-s, nem is találok ilyen pcb-s 280x-et a neten...Szét kellett volna szednem és megnéznem mielőtt megvettem a blokkot
-
Akcok94
senior tag
Üdv,
Egy HD7970-hez és fx-8320 az alaplappal elég egy 140-s 60mm vastag és 280-s 60-s radiátor páros? processzor illetve a kártya is lenne tuningolva.
Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Van egy Antec Kühler H20 920-as hűtőm.Az lenne a probléma, hogy ha el akarom indítani a Chill Control V szoftvert akkor ezt a hibaüzenetet kapom:Cannot connect to chill control device.Check USB connection on device and restart the chill control application. Próbáltam újratelepíteni de az nem segített.A gyártó oldaláról szedtem le a legújabb szoftvert.Előre is köszi ha tudtok segíteni
-
djadji
senior tag
Jó ötlet, köszi mindenkinek.
http://djadji.fw.hu
-
Grave_444
nagyúr
Üdv!
Egy AVC Hercules hűtőt amihez csak S1366 lefogató és hátlap van valahogy fel tudnám szerelni S1150-re vagy S1155-re kábelkötegelővel?
-
mrbig25
őstag
válasz zolee5016 #18085 üzenetére
1150=1155=1156 -> 75mm a lyuktávolság a hűtő felfogatásához.
A 1366 ezektől különböző...itt 80mm a lyuktávolság.
Lyukkiosztás és méretek.Grave444:
Nem biztos, hogy azt az 5-5mm eltérést meg lehet gyorskötözővel oldani[ Szerkesztve ]
...
-
ViZion
félisten
válasz mrbig25 #18086 üzenetére
Dehogynem! AMD lefogató szinte annyi lenne, mint a Hercules, szal. AMD oldalon sokan azt használtuk.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
válasz ViZion #18087 üzenetére
Én is azt fogom, mert a 1366 lefogató 80 mili a 775 meg 72. A vga meg még keskenyebb. Az északi meg még jobban. Csak túl kicsik a lyukak, vékony kötöző kell és persze jó hosszú.
Úgy kell rögzíteni, hogy áthúzod az alaplap lyukán egyik oldalt fent és lent, majd az azon az oldalon lévőnél beakasztod a két csavarba ami az AVC-n van. De majd ha összerakod úgy is látod majd. Csinálhatod keresztbe is, lényegében ahogy jónak tartod. Csak keresztbe ne tépd meg erősen, nehogy a motorját nyomja.
Meg arra kell figyelni hátul az alaplapon nehogy a kötöző letörjön valami alkatrészt mert az ciki.[ Szerkesztve ]
-
ЯΞNΞGΔT
aktív tag
válasz Grave_444 #18090 üzenetére
duliee kolléga elég profin okosította az 1366-os lefogatókat ezekhez, 775-re is meg 1155-re is simán ráment. Az én asetek LCLC-met is megokosította, bár azzal elég sokat szívott Esetleg kérj tőle tanácsot, biztos tud segíteni
-
Joshi
titán
Összeraktam egy rendszert amiben egy Themaltake P500 pumpa+tartály van de a pumpa alig akarja nyomni a vizet és minden indításnál szürcsög olyan mintha levegős lenne. A tartályokból már kiforgattam a levegőt de a pumpa teljesítményével nem vagyok megelégedve mert a tartályban a víz mozdulatlan nem hinném hogy csak ennyit bír ez a pumpa. A cső keresztmetszet 10 és 8-as belső átmérős vegyesen igaz hogy a Thermaltake tripla radi elég bóvli valami. A gép még nem megy úgy hogy hőfokok nincsenek egyenlőre az áramláson kellene növelni mert ez így nem igazán lesz jó.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Joshi
titán
Találtam hasonló rendszert aminél ugyancsak Thermaltake P500-as pumpa teljesít szolgálatot és itt is az látszik hogy harmatgyenge a pumpa, nincs miről beszélni. Kép1, Kép2. A képen is látszik hogy egy átlagos rendszernél éppen csak pisál a pumpa. Engem csak az bosszant hogy itt a szakmai fórumban ajánlották, de ezek szerint olyanok is írnak ide akiknek halvány lila fogalmuk sincs semmiről. Na mind1 ezt is pozitívan fogom fel és ezek után minden választ fenntartásokkal kezelek.
Akkor szerintem ez ennyi valami normális pumpa után kell nézni amit meg is tettem viszont a két típus között mi a különbség?
Laing DDC1VC 10w
Laing DDC2VC 18w
A csatlakozója elég fura és ez mindenképpen elbizonytalanít a vásárlástól. -
törölt tag
Elég a 10W-os, a csatlakozót meg le kell vágnod és átalakítani molexre.
Egyébként én nem cserélném le főleg ha csendes, ez kb a HPPS szintjén van ami 95%ban elég az embereknek. [link]
Procinál érnél el javulást, de pár fokot csak. Nálad a radik se a legbikábbak és mint ismert azok adják a legnagyobb ugrást hőmérsékletben elsőként. Szerintem ne nyúlj hozzá. Ha meg annyira akarsz akkor pedig a szivattyúval együtt beszerezhetsz normálisabb radikat is. Aztán meglátod megérte-e azért a pár fokért cserébe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest