Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz netadmin88 #4583 üzenetére

    A legtöbb kérdésedet a megrendeléskor kell előre tisztázni.
    Ha úgy kerül beárazva a munka, hogy a megrendelő majd hív kőművest (vagy ő maga megcsinálja) a hibajavításhoz, akkor nyilván olcsóbb a teljes összeg.
    A villanyász amikor gipszel, akkor nem szerel elosztót. Ez szakmai kiesés, amit ugyanazért az összegért kéne kiszámlázzon óradíjban. Megcsinálja az esztétikát, de ezt előre illik letisztázni, mert nem automatikus.Továbbá Ő nem kőműves, nem szobafestő mázoló, tehát azért sem automatikus, mert mindenki szépet és tökéleteset akar, az egyéni ízlések mentén.
    Az alap összegben csak a legszükségesebb mennyiségű gipszelés van belekalkulálva(pl süllyesztett védőcső esetén nem teljes kivakolás, hanem csak 30-50 cmenként rögzítés) épp azért, mert menne már a következő munkára a nagyobb hozzáadott értékű, felelősségteljesebb elosztó szereléshez.
    Az semmiképp sem jó megoldás hogy a fürdőben pl a friss, vízmentes dugalj körül luk van amin keresztül a pára bejuthat a kötésekhez, elkorrodálhatja.

    A kampót azért nem szereltetném le, mert ha később egy kis led paneles lámpa helyett valami nagyobb csillár kerül fel, akkor ne kelljen már megint kampót rakatni. Valahogy meg kell oldani az eltakarását.

    Általános jelenség hogy még mindig csak "koax" létezik a régimódi villanyászok és padawanjaik fejében, az hogy pl PC-hez húzzanak UTP-t, már az is úri huncutság. Old meg wifivel jön a szöveg.
    Nem egyszerűen régóta vannak szakmában, hanem így adják tovább a tudást a segédeiknek akikből utána lesznek az OKJ-s villanyászok.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák