Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz euchi #5865 üzenetére

    Már miért kéne egy kereszténynek ragaszkodnia olyan dolgokhoz, amik nem úgy vannak?

    Az eredendő bűnnek nem csak egy értelmezése van. Ha a teremtéstörténetet nem szó szerint értelmezzük, hanem úgy, ahogyan azt megírták, és ahogyan szerintem értelmezni kell, akkor kiderül.

    Jézus az eredendő bűn miatt halt meg? Vagy a bűneinkért, amik tény, hogy vannak. Mert a bűneinkért meghalnia nem volt épp hiábavaló.

    A teremtéstörténet pedig nem hamis. Csak nem azt hivatott bemutatni, hogy pontosan hogy is történt a teremtés. Hanem az ember és Isten kapcsolatát mutatja be, az ember tudatára ébredésétől, amivel együtt jár, hogy képes bűnt is elkövetni. Ezt nevezhetjük eredendő bűnnek is. És ez eléggé összhangban van a tudományos tényekkel is. Az ember az állatvilágból kiemelkedett, tudatára ébredt, döntései vannak, képes bűnt elkövetni. ÉS mivel képes rá, és nem tökéletes, meg is teszi. Épp ezért van oly nagy szükség Jézusra.

    Szerintem bármilyen szembeállítás -mindkét oldalról- értelmetlen, és csak akkor tűnik hihetőnek, ha a másik oldalt kicsit kitekerjük, vagy tévesen értelmezzük. Nincs ellentmondás, sőt, igazi összhang van.

    Jézus tanításai sem arról szólnak, hogy olyan dolgokat csináljunk, amik rosszak lesznek nekünk, hanem amitől igazán jóvá válik az életünk. És semmi természetellenes nincs a tanításaiban.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák