Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ujjlenyomat

    csendes tag

    válasz kymco #17182 üzenetére

    Tudtad, hogy Jézusnak van Istene?
    János 20:17: >>Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, az én Istenemhez és a ti Istenetekhez.<<
    Itt Jézus azonosítja, hogy az Atya az Isten, hisz ha nem így lenne nem folytatta volna a mondatot. Vagy rosszul látom? Ráadásul az "én Istenem" kifejezést sehogy sem lehet máshogy értelmezni.

    Szent szellem: pár verssel lejjebb (20:22)
    "Vegyetek szent szellemet." Nekem nem úgy fest, mintha egy személyről lenne szó.

    János 20:17 (Károli)
    "Monda néki Jézus: Ne illess engem; mert nem mentem még fel az én Atyámhoz; hanem menj az én atyámfiaihoz és mondd nékik: Felmegyek az én Atyámhoz és a ti Atyátokhoz, és az én Istenemhez, és a ti Istenetekhez."

    János 20:22 (Károli)
    "És mikor ezt mondta, rájuk lehelle, és monda nékik: Vegyetek Szent Lelket:"

    Még egy érdekesség.

    Jézus keresztelkedése Máté 3: 13-17 (Károli)
    "Akkor eljöve Jézus Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék ő általa. János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jősz én hozzám? Jézus pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki. És Jézus megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istennek Lelkét alájőni mintegy galambot és ő reá szállani. És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez amaz én szerelmes fiam, akiben én gyönyörködöm."

    Én itt olvasok Jánosról, Jézusról, a szentszellemről és Istenről.
    Gondolom, te csak Jánosról és Istenről olvasol (Mert ugye Jézus szentszellem, Atya az ugyan az)

    Ezek szerint a szentháromság hívők valahogy így értelmezik ezt a történetet:

    Akkor eljöve Isten Galileából a Jordán mellé Jánoshoz, hogy megkeresztelkedjék ő általa. János azonban visszatartja vala őt, mondván: Nékem kell általad megkeresztelkednem, és te jősz én hozzám? Isten pedig felelvén, monda néki: Engedj most, mert így illik nékünk minden igazságot betöltenünk. Ekkor engede néki. És Isten megkeresztelkedvén, azonnal kijöve a vízből; és ímé az egek megnyilatkozának néki, és ő látá az Istent alájőni mintegy galambot és önnönmagára reá szállani. És ímé egy égi hang ezt mondja vala: Ez én vagyok, szeretni való, én gyönyörködöm magamban.

    Vagy nem?
    Én sose állítottam, hogy az Atya, a Fiú és a szentszellem egy és ugyan az.
    És azt sem, hogy 3 az 1-ben.

    A szent háromság logikus. ??? :W

    [ Szerkesztve ]

    "Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)

Új hozzászólás Aktív témák