Hirdetés
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kiderült, mekkora aksi van az iPhone 16-okban
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem indulnak meggyőzően az iPhone 16 eladásai
- Vodafone mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Kidobja a Slacket a Disney
it Miután több mint 1 TB céges adatot szivárogtattak ki egy hackertámadás után, a Disney úgy döntött, hogy beszünteti a Slack használatát.
-
Jövő év elején jön a most bejelentett Like A Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii
gp Kalóz jakuzák Hawaii-on, azaz újabb őrület vár ránk február végétől.
-
Őszi WTCR-es AC bajnokság az Elantra/Cupra duóval okt.3-án rajtol!
lo Az idei őszi Assetto Corsa bajnokságunkban, a jelenkori túrautós bajnokság krémjét, a WTCR-es autókat keltjük életre....
Új hozzászólás Aktív témák
-
janeszgol
félisten
Szerintem mindig nagyon jó ez a T-család. A 8T is jó volt a maga idejében, de én a 9T-től számítom a versenyképességüket.
-
Predatorr
őstag
Újabb: "Hány hülye fizet ki ezért ennyit?" teszt. Inkább megveszem a 14-et 40%-kal olcsóbban. Az persze nem derült ki, megint USB2.0-lesz-e a Type-C, ez teszi hulladékká a 13T-ket is. No meg bt codecek? A sima 14 támogat kb. mindent.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
MODERÁTOR
-
janeszgol
félisten
válasz Viktor0610 #5 üzenetére
Nem hát. Az a 40% nem tudom honnan jött ki neki, szerintem nem tud számolni. De hülyézni azt tud.
A legelső bolt, ahol már megvenném (de ez nem hivatalos viszonteladó), az a Firstphone. 280-290k. Az MM-ben pl 330k a Xiaomi 14.
A 14T Pro pedig 900 euro, azaz 300k alatt lesz picivel.Én imádtam a 10T (sima és Pro) szériát, a 11T a kedvencem (Pro nem), a 12T is jó (a Pro nem), a 13T széria is jó (sima és Pro).
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Hoppá. Igen. Bőven 400k alatt kellene lennie majd. De így is megéri, SD8 GEn3-al felérő SoC.
A 9T családban a Pro kapta a csúcs SoC-t, a sima 9T középfelsőt. (Akkor az volt.)
A 10T család mindkét tagja csúcs kategóriásat kapott.
A 11T családban a 11T tavalyi csúcsot (SD865 szint), míg a Pro a csúsot (SD888).
A 12T családban is a 12T tavalyit (SD888 szint), míg a Pro az az ideit.
A 13T-nél is ez volt a helyzet, a Pro csúcsközelit kapott. (Oké, picit elmaradt az SD8 Gen2-től.)
Szóval itt is csúcs teljesítménye lesz a 14T Pro-nak. Idei csúcs teljesítmény.[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Franc tudja, kinek van igaza. Egyrészt jogos, hogy a 13T és 13T Pro is USB 2.0-t kapott tavaly, az is igaz, hogy 300 közelében már vehető Xiaomi 14, viszont az "csak" 6.36 collos, 14 Pro pedig, ha jól látom, nem kapható itthon. Akinek tepsi kell, annak a T széria lesz a befutó, vagy jóval drágábban az Ultra.
A Xiaomi 14 topikban lelkendeztem már egy sort a telefon kameráiról, egyszerűen bődületes, mit tud videóban. Az általam használt kamera appban (mcpro24fps) mindegyik hátlapi kamerával megy a 4K 60 fps, mindegyik kamera kapott OIS-t, az app szerint hivatalosan nem támogatott a 240 fps 1080p-ben, mégis működik mindegyikkel, holott már az is ritkaság Androidnál, hogy 3rd party appok hozzáférnek bármihez a főkamerán kívül. Simán megy a vesszőparipám, a DCI felbontás, kb. 5-6 órát bír az akksi folyamatos kamerázással ilyen körülmények közt. Eszményi. Felrigeled, és kész az ultimate kamera. Hogy mennyivel lehet jobb az Ultra, bele sem merek gondolni. Papíron jobb az új Sony szenzor. Lehet, veszek egy Ultrát, és összeeresztem a kettőt.
De ezek a telefonok elsősorban az elérhető szoftverektől jók, meg hogy a Xiaomi normálisan leprogramozta a kamerákat. Honor Magic V2-vel a sima UHD 4K sem ment. Egyszerűen nem támogatott az API-ban. Gondolom, a gyári kamera app úgy éri el a 4K-t, hogy valami warez módon becroppol a képbe, hogy legyen mozgástere az elektronikus stabilizációnak. Bezzeg az előlapi kamera támogatta. LOL. Utálom a warez megoldásokat, márpedig a kínai telefonok tobzódnak bennük. A Huawei és a Honor szállítja 10 éve a leggagyibb kamera implementációt. Hiába tűnik bombasztikusnak a teljesítményük gyári appokkal, ha ezt egy sor trükkel és a hivatalos Android dev workflow totális szembeköpésével érik el.
Imádom az iPhone-okat is, de a ProRes fityfenét sem ér a Motion Cam által elérhető McRaw ellen. Kb. kétszer annyi részletet rögzít kb. azonos fájlmérettel.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Predatorr
őstag
válasz Viktor0610 #5 üzenetére
Hivatalos boltban (néztem gart, stb-t, nyilván nem a te hozod-viszed kategóriában vásárolnék) adják 252e-ért is, legföljebb extraprofit nélkül.
Ismerősöm csak most váltott Xiaomi 9-ről.
janeszgol: Majd meglátjuk. A 8g3-ból nyugodtan vonj le 30%-ot Xiaomi esetében, Samsungnál meg akár 45-öt.
Vettem volna 13T Pro-t 1TB-tal, de az USB2.0-val. Ha ez 3.2-vel jön, megvárom, amíg 250 köré lemegy a terás.
megj. Nem én hülyéztem, és nem én nem tudok számolni, nézz magadba!Silenzio: Néztem jó pár videót S14 Ultrával is összehasonlítva, hát a Samsung 10-12mpx kamerái eldobható szintnek tűnnek beltérben és/vagy éjszaka.
-
válasz Predatorr #11 üzenetére
Xiaomi 9?
De pontosan melyik vagy mi?
Redmi, Mi ?
Tudom szövegértés, de olyan jó lenne egy pontos megfogalmazása a típusnak.
Én most mondjuk a Mi 9-re gondolok, de nem derült ki a kontextusból. Esélyes azért.
Remélem megerősíted az elgondolásom.
252 ezerért nagyon jó a 14. Tudsz mellé linket is adni?
Ha iKontakt, hát mindenkinek joga ott venni ahol szeretne.
Én az Árukeresős legolcsóbbakat azért óvatosan közelítem meg.Be lehet szopni sajnos. Első keresni a cégtárban.
Nem tudom mi van ott Érden a Gyöngyvirág utcában, hogy annyi cég ér ott egymásba.
Tehát megbízható, régi helyről nincs ennyiért?
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
janeszgol
félisten
Nem hiszem, hogy elmozdul iden a T kategoria az usb 2-rol. Egyszeruen a Xiaominak ez nem prioritas.
Tudod mikortol van Xiaomiban nem 2.0 type-c?Samsung 2017 (S8 mar 3.1-es)
Huawei 2018 (P20 mar 3.1-es)
Xiaomi 2024 (14-es szeria)Xiaomibol meg a tavalyi is 2.0-at kapott. Erted, mar a Mi10 is tudott 8K/24 vagy 30 fps-t kameraban, es akkor melleraknak egy 2.0 type-c csatit. Ufs 4.0 a Xiaomi 13-ban, es melle type-c 2.0 csati.
[ Szerkesztve ]
-
Predatorr
őstag
Gondoltam, a 9 egyértelműen (Xiao)Mi 9.
Árukeresős linkeket le kell ellenőrizni, gondosan elolvasni a tájékoztatókat. Ahol vállalják a trv. szerint járó gar. szállítást, epérhető az üfsz., ott azért sanszos, hogy nem átverős az üzlet. Ma éppen 255-től rendelhető, de DP-ban is 300e alatt van,.az nem sarki bó't..janeszgol: Tudom, melyik X-ban 3.2 az USB. Régit nem veszek, az nem érdekel, nem.befolyásolja a mostani modellek képességeit. Adatokat mozgatok telóról és vissza, engem az nem győz meg, h gyorsabb a bt-nál. De pl. a sztárolt G pxl 9 Pro XL-ben is csak ufs3.1 van, megnézem ezeket. Galaxy A55 is csak ufs 2.1, de az Samsungnál a Redmi kategória, Xiaominál a T meg mégiscsak felső osztály.
[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
Az lehet, de közel ugyanolyan jó egy Motion Cammel vagy mcpro24fps-sel a Samsung is. Főleg, ha működnek is, mert pl. az Exynost régebben nem szerették, mi meg nem kaptunk mást. Meg nem is a megapixel számít, a Sony Xperia Pro-I 12 megapixeles főszenzora még mindig az élbolyban van, mert célhardverből szedték. A szenzor mérete és "okossága", meg persze a lencsék minősége számít.
-
Predatorr
őstag
-
Silenzio
addikt
válasz Predatorr #17 üzenetére
Azt nem tudom, hol olvastad, vagy mi alapján jutottál erre a következtetésre, hogy gyengébb, de itt egy Motion Cam felvétel S23 Ultrával. Mondom, el kell felejteni a gyári kamerák warez, néphülyítő megoldásait.
-
Silenzio
addikt
válasz Predatorr #19 üzenetére
Én elsősorban a főszenzorokról beszélek. A pixel binningnek vannak korlátai, így a 200 Mpixeles, lehetetlenül apró pixelméret lehet hátrány. A mcpro24fps mindenesetre kiválóan kezeli ezeket a hatalmas felbontású szenzorokat. Ha a többi kamerára (is) gondolsz, egyértelmű, miről beszélsz, de egy Samsung Ultra és egy Xiaomi 14 szenzormérete közel egyforma.
-
válasz Predatorr #25 üzenetére
A szoftver mindegyik Xiaomi 14-en ugyanaz, akkor hogy lehet kifogni olyat, amivel gond lenne?
Vagy mi a gond vele? Ha a párásodás, nos valóban, az legyen "hardveres hiba". De nem annyira gyakori, sőt csehszlovák megoldások tárháza kínálkozik már.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Predatorr
őstag
Szervizes ismerősöm mondta, hogy valami megmagyarázhatatlan bibi sok Xiaomival van, és hát az eddigi/mostani Xiaomi eszközeim sem azt támasztják alá, hogy minden rendben lenne akár két "egyformával". A Xiaomi eszközöket kezelő appjaim szintén azt bizonyítják, hogy a programozók távolról sem állnak szakmájuk magaslatán, de ugyanebbe belefutottam Samsung telefonokon is. Nemzetközi topicokat olvasva szintén azt látom, hogy egy-egy hiba előjön néhány embernél, ezer másiknál meg nem, ugyanazzal a szoftverrel, ugyanazon az eszközön (X 14). De majd megtudom, ha megkockáztatok egyet, mert egyszerűen semmi más nincs a piacon, ami azt a teljes hardveres skálát nyújtaná, mint a X 14, az A52S-t meg már totálisan (random) belassították a frissítésekkel.
-
Silenzio
addikt
válasz Predatorr #27 üzenetére
Nekem rétegigényeim vannak. Most adtam el egy Xiaomi 14-et. Eddig a legjobb kamera, amit életemben láttam. Ki kellett kapcsolnom a zajszűrést esti koncerten, mert kente a képet, és hát nem volt zaj magától sem. Istentelen jó.
Deviszont. Viszontde. Tömörítetlen videóban is tesztelni akartam, és kijöttek a hét gigás fájlok percenként, csak épp fekete a kép. Videonézőben néha szürke, néha zöld derengés, de semmiféle körvonala nem látszik a valódi felvett képnek. Teljesen értetlenül álltam előtte. Igazából ötletem nincs, mit kéne csinálni ezzel a problémával. Eddig minden telefonnal működött, aminek elég erős volt a hardvere és az UFS tárja elég gyors. Oneplus 8 Próval és Xiaomi 10T Próval is eszményi volt, pedig mindkettő telefon 4 éves múlt. Ezzel viszont nem ment. Lecseréltem egy Oppo Find X5 Pro-ra, kevesebb mint feleannyiért. Azzal hibátlanul megy, bár a kamerája vitathatatlanul gyengébb sajnos.https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A10 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen