Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Huma

    addikt

    válasz llll #16460 üzenetére

    Azért az tényleg vicces lenne, hogy ha a Bibliát az ördög írta volna és az összes jelenésért is ő lenne a felelős. És valójában az összes keresztény őt imádná már kétezer éve.

    Van egy könyv ami még nagyon tetszett. Sajnos nem emlékszem a címére. Egy olyan bolygón játszódott amelynek több napja is volt és sosem volt sötét. A régészek ráleltek egy ősi város porig égett romjaira. És alatta egy másikra. Ami alatt szintén volt egy. Mindegyik ősi város leégett. Méghozzá szabályos időközönként. (Már nem emlékszem pontosan az időtartamra, legyen 1000 év).
    Végül rájöttek, hogy 1000 évenként van egy rövid időtartam amikor egy nap sincs fenn az égen és ettől megőrülnek az "emberek" mivel számukra a sötétség teljesen természetellenes és felégetik a városaikat.
    A legviccesebb az volt a könyvben amikor a tudósok tippelgettek, hogy hány csillag létezhet még az űrben pl, tíz meg száz. Meg szóba került hogy mi lenne egy egy nappal rendelkező bolygóval és arra a megállapításra jutottak, hogy életre alkalmatlan lenne mert a sötét oldalon mínusz százvalahány fokra hűlne.

    De volt egy másik könyv is amiben egy idegen lények által odahelyezett bálványt imádtak aminek a szemén keresztül vizsgálták az adott fajt. Már nem sokra emlékszem belőle. Valami fekete lyukba csúszott be éppen a bolygó és az eseményhorizontot is vizsgálták az UFO-k.

    Ja és még egy. Helliconia. Egy olyan könyv amiben több generációt visznek végig. Egy olyan világban játszódik ahol több száz évig tart egy évszak és az emberek csak szájhagyomány útján, legendaként hallanak arról hogy más évszak is létezik mint amiben éppen vannak. Sajnos csak az első kötet jelent meg magyarul.

    (#16461) llll:
    Megvolt az a könyv. Négy részes sorozat volt. Nekem is nagyon tetszett.

    [ Szerkesztve ]

    Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.

Új hozzászólás Aktív témák