Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz DrGonzo22 #15433 üzenetére

    A bűn nem attól az, hogy én annak tartom. A bűn az az állapot, amibe az Isten tagadásunk miatt kerülünk. A bűn állapotában lévő ember számára a bűn fogalma átalakul, relativizálódik, esetleg le is tagadja, társadalmi, szociális síkra helyezve ki is magyarázza, teóriákat, hangzatos elméleteket gyárt. Megnyugtatja egyre kevésbé háborgó lelkiismeretét.
    Az Istennel találkozott ember számára a bűn nem relatív fogalom, nem látszat fogalom, tetszőleges tartalommal feltöltve.
    A bűn nem egyenlő az élettel. A bűn, az elrontott élettel lehet párhuzamba állítani. Mint amikor valaki nem törődik a kertjével, és azt mondja, hogy a disznóparéj, a parlagfű nem azért van ott, mert rossz gazda vagyok, hanem épp ezek a buja növények jelentik az életet, és aki ezt ki akarja vágatni, magát az életet akarja megtagadni.
    Ötletes megoldás a az elbénázott élet kimagyarázására, nem mondom.
    A bűn jelenléte azt jelenti, hogy van felelősséged. Ha nincs bűn, akkor nincs felelősség, tudom, erre van igény, de a felnőtté válás egyik jele a felelősség vállalás. Nos, ha te ezt elveted, akkor még van hova fejlődni.

    az, hogy mi a természetes és mi a természetellenes nem egy olyan dr kezdetű nicknév alatt futó fórumozó szavai alapján fogom eldönteni, aki képes az elrontott életét hangzatos felelősség elkerülő elméletekbe csomagolni. Éretlen vagy, bármennyire is gazdag tárgyi tudásod van, bármennyire is a szavak embere vagy. Ez is mutatja, hogy az érettséghez ezek önmagában nagyon keveset tesznek hozzá...

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák