- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
válasz szoke12 #14400 üzenetére
Nem azt mondtam hogy mind bizonyíték. Csak azt hogy több millió fosszíliát találtak. Az evolúciós bizonyítékok ezek között vannak. Több ezer darab.
De ha elolvastad amit linkeltem akkor láthatod, hogy még fosszíliákra sincs szükség a bizonyításhoz. Élőben tanulmányozhatjuk a folyamatot a muslincákon valamint a baktériumokon és vírusokon. Az ő életciklusuk nagyon rövid ezért az evolúciót mintegy felgyorsítva szemlélhetjük. Pl 500 nemzedéket neveltek föl a muslincákból.
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
Huma
addikt
válasz szoke12 #14402 üzenetére
Talán onnan, hogy jópár olyan lelet van köztük ami teljes, nem pedig csak egy felismerhetetlen töredék.
Pl ha találnak egy teljesen ép ősemberkoponyát az szerinted mi? Hamisítvány?"Eddig stimm, de a muslinca az muslinca maradt. Vagy nem?"
Miért? Te azt vártad, hogy hallá változik?
500 nemzedék nem elég egy gyökeres változáshoz. Az evolúció malmai lassan őrölnek.[ Szerkesztve ]
Izospórás harasztok: Sporofitonjuk sporangiumaiban haploid meiospórák keletkeznek.
-
szoke12
őstag
Látod, ez az. Egy-egy testrész alapján rajzolnak egy "hiányzó láncszemet", írnak róla egy jó pár oldalt, talán könyvet is. Az emberek meg elhiszik. Ki néz utána? És ott az új faj! Aztán vagy úgy volt, vagy nem. Ez utóbbiról láthattál nemrég egy példát.
És igen, az "egy" koponya megint érdekes. Egy alapján létrehoznak egy másik fajt. Ez megint vagy bejön, vagy nem. Mi emberek se vagyunk egyformák. Sőt. De mégis egy fajhoz tartozunk.
Arra meg senki nem reagált, hogy a delfin, meg a denevér egy családba tartozik-e, hisz mindkettő szonár-echolokációs hangrendszert használ? Ennyi erővel igen. Sőt, ha megkérsz egy tudóst, vagy egy rajzművészt, akár még le is vezeti, hogy alakult a múltjuk.
Most belegondoltam. 1000 év múlva megtalálják egy kisnövésű ember csontvázát, és azt mondják: 2012-ben ekkorák voltak az emberek. Ez előnyös volt számukra, mert...bla,bla,bla.[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Ujjlenyomat
csendes tag
"Mégis honnan tudod, hogy pontos? Eleve honnan tudod, hogy mi történ 2000 éve? Sokszor azt sem tudjuk, hogy 200 éve mi történt. A történelemkönyvek is tele vannak ferdítésekkel, tévedésekkel és hazugságokkal. Mindig is népszerű sport volt a történelem meghamisítása."
Ezt olvasva egy kérdés jutott az eszembe.
Honnan veszed, hogy tényleg bizonyíték az a dolog, amit bizonyítékként használnak az evolúció bizonyításához?
"Sokszor azt sem tudjuk, hogy 200 éve mi történt."
És honnan tudjuk, hogy mi történt 200.000.000 évvel ezelőtt?
"Mindazt tehát, amit akartok, hogy az emberek megtegyenek veletek, ti is hasonlóképpen tegyétek meg velük; mert ezt jelenti a Törvény és a Próféták." (Máté 7:12)
-
Huma
addikt
válasz szoke12 #14404 üzenetére
"Az emberek meg elhiszik. Ki néz utána? És ott az új faj! Aztán vagy úgy volt, vagy nem."
Menj el egy múzeumba és a saját szemeddel láthatod a bizonyítékokat."Arra meg senki nem reagált, hogy a delfin, meg a denevér egy családba tartozik-e, hisz mindkettő szonár-echolokációs hangrendszert használ? Ennyi erővel igen. Sőt, ha megkérsz egy tudóst, vagy egy rajzművészt, akár még le is vezeti, hogy alakult a múltjuk."
Már megbocsáss, de ez oly mértékű tudatlanságról tesz tanúbizonyságot a témával kapcsolatban, hogy már kezdem érteni miért állsz így hozzá az evolúcióhoz.
A denevér és a delfin nem tartozik egy családba. Az hogy "mindkettő szonár-echolokációs hangrendszert használ" nem jelent semmit.
Ennyi erővel szerinted egy családba tartoznak a madarak, emlősök, hüllők, kétéltűek, halak, stb mert mindre jellemző, hogy van szeme és használja a tájékozódásra?(#14405) Ujjlenyomat:
"Honnan veszed, hogy tényleg bizonyíték az a dolog, amit bizonyítékként használnak az evolúció bizonyításához?"
Honnan veszed, hogy nem az?
"És honnan tudjuk, hogy mi történt 200.000.000 évvel ezelőtt?"
Pl fosszíliákból.
A sarkokon lévő jégből kinyert jégbuborékokból pl meg tudják állapítani, hogy pl 50e éve milyen volt a légköri gázok aránya.
A talajmintákból meg tudják mondani, hogy mikor tört ki egy vulkán, stb.[ Szerkesztve ]
-
kymco
veterán
Isten létezik, kapcsolatban vagyok vele. Az evolúciós vita nem az én asztalom...
Csak megjegyzem, hogy az ELTE egy biológus professzora nem olyan régen megjegyezte egy előadásán, az evolúció létezik, mert valahogy létre kellett jönnie a mai állapotoknak... Számára ez volt a megdönthetetlen érv... mert ezt annak szánta, és pont ezzel jelezni is akarta a rendelkezésre álló bizonyítékok mélységeit. Ez engem anno meggyőzött, hogy a sokat általad is hangoztatott bizonyítás még várat magára.[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
szoke12
őstag
Ez irónikus jellegű kérdés volt. Itt arra akartam rámuatni, hogy szerintem ha valaki nekifeküdne, képes lenne még ezt is "tudományosan" levezetni. De úgy látom azt még te se hinnéd el.
[ Szerkesztve ]
"Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Huma
addikt
válasz szoke12 #14408 üzenetére
Pont hogy nem. Mivel az ferdítés lenne ami nem épp a tudományokra jellemző és rögvest meg is cáfolnának egy ilyen állítást tehát kvázi értelmetlen dolog lenne.
"De úgy látom azt még te se hinnéd el."
Én csak a bizonyítékokban hiszek.(#14407) kymco:
Ha azt mondom, hogy az evolúció létezik, kapcsolatban vagyok vele. Az hihető érvnek, meggyőző bizonyítéknak hangzik?(#14410) kymco:
De ez nem bizonyíték. Ez hit, ami egészen más.
Akkor lenne bizonyíték, ha mindenki számára egyértelműen bizonyítani tudnád az igazad.Én is mondhatom, hogy hat méter magas óriás vagyok, de attól még, hogy ezt kijelentem nem lesz bizonyító erejű.
Ha jön egy tudós és leméri a magasságom egy műszerre, dokumentálja majd hivatalosan elfogadják és ha ez bármikor megismételhető akkor az már bizonyíték.[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
"Vallásos emberekkel vallásról beszélni tök felesleges."
igen. pl a fociról sem focistákkal, edzőkkel beszélgetünk, hanem kovács gyöngyi műkörömépítővel.
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
már megint előjött a bizonyítékkeresgélés.
aki hisz az bizonyíték nélkül is hisz.
vakhit? igen. először vakon hiszek, és utána Isten kijelenti magát.a sorrend megkerülhetetlen.
aki nem hisz, pusztán bizonyíték hatására sem fog. mert nem látja, nem ismeri el bizonyítéknak azt.
ezt Jézussal is eljátszották, amikot jeleket kértek Tőle, de Ő átlátott rajtuk.
nekünk sem kell bizonyítgatgatásba belemenni.csak bizonyságot tenni, mit tett velünk...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szoke12
őstag
-
kymco
veterán
Sajnos nem értitek. Nem hat meg, hogy jeleket, bizonyítékokat vártok. Nem azért hiszek, mert valaki bebizonyította feketén-fehéren, hogy Isten létezik, hanem mert Isten kijelentette magát nekem és a testvéreimnek.
www.refujvaros.hu
-
hallari
tag
Aha, láttad Huma honnan linkelt? Szintén Index ill. Wikipédia. Valamint egy "evolúciós kérdezz-felelek", amolyan kiskáté stílusban.
Az persze nem gond."Szerencsére attól még nem lesz valami igaz, hogy valaki azt állítja róla."
Mondjuk ha ezt az evolúcióra vonatkoztatjuk...
[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz hallari #14424 üzenetére
De az is gond, de Huma linkjeit el sem olvasom, ismerem, milyen.
Nem Huma mellett érvelek, mert rendszerint nem értünk egyet vele, főleg a "én tudom, hogy ennyi és kész" jellegű hsz-ei miatt. Csak és kizárólag a saját álláspontomat írom le.
Az evolúcióra akadnak bizonyítékok, nem csak valaki bemondta, hogy így van és kész.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
sokan fordultak már úgy Jézushoz, hogy igazából azt sem tudták, hogy létezik-e vagy sem.
igaz, a hitnek valamilyen csírája kell legyen, hogy egyáltalán idáig eljusson az ember. vagy leglábbis nem előre eldöntött ellenkezés."Jézus, nem tudom, hogy létezel-e egyáltalán, de ha igen, valami módon mutasd meg, jelentsd ki magadat nekem..."
ha valaki bizonyítékot vár Róla, Tőle, akkor ily módon is kérheti, közvetlenül.
de ha előre eldöntötte, hogy Jézus márpedig nem létezhet, akkor a kérdést fel se tegye.
egy gyógyszerkutató sem úgy keresi pl. az aids ellenszerét, hogy márpedig azt úgysem lehet megtalálni.
képmutató módon többen hasonló módon jöttök ide bizonyítékot kérni Isten mellett, holott valójában ellene keresitek.[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz szab.tam #14430 üzenetére
Na itt feszül az ellentét gyökere. Ha valakiben felmerül, hogy Isten létezik, az fogékony az ilyesmire, onnan már csak idő és ügyesség kérdése, hogy meggyőzzék. Ha maga jár utána, akkor pedig a fogékonysága dönti el, hogy átbillen-e. De a fogékonyság mindenképp ott van.
Nem azért tér át, mert megbizonyosodott róla, hogy valóban létezik Isten, hanem mert el akarja hinni.
A képmutatást visszautasítom, sőt azt mondom, az a képmutató, aki tényként ad elő valamit, amit ég részleteiben sem tud bizonyítani, aztán megsértődik, ha megkérdőjelezik.
[ Szerkesztve ]
-
hallari
tag
"Ha valakiben felmerül, hogy Isten létezik, az fogékony az ilyesmire, onnan már csak idő és ügyesség kérdése, hogy meggyőzzék."
Nem egészen. Én harcos ateista voltam (TÉNYLEG), amikor a szüleim életében hatalmas változást láttam. Gyülekezetbe kezdtek járni, és mintha kicserélték volna őket. Az ideges, feszült, agresszív, válás határán lévő szülők egyszercsak szelíd báránnyá változtak, édes egységben kezdtek élni és járni a gyülibe. Olyan kontrasztos volt az egész, hogy valósággal beleszédültem. Egy darabig tartottam magam az ateista állásponthoz, mert hát ugye azért milyen gyerekes már Istenben hinni, nincs is rá bizonyíték, az evolúcionizmus mennyivel frappánsabb választ ad mindenre stb. De mégis ott volt a bizonyíték. És egy idő után elmentem, megtértem és én is átéltem a nagy változást. Megváltozott a szívem, nem voltam többé az a makacs, istentagadó lázadó. Jobb ember lettem.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
nem ezt írtam. egyáltalán.
szépen sorban:semmiféle meggyőzésről nem beszéltem. ti egyfolytában meg akarjátok győzeti magatokat. mi pedig nem akarunk senkit meggyőzni.
nem ezt mondtam.csak azt, hogy meg lehet próbálni a kételkedéssel is megszólítani Istent. ha nem létezne, akkor mi veszteni való van? senki nem fogja hallani, senki nem fog kiröhögni, senki mégcsak tudni sem fogja.
ha pedig létezik, akkor úgyis válaszolni fog. valamiyen, félreértehetetlen módon.
folyton logikát akartok. ez nem elég logikus???"képmutató módon többen hasonló módon jöttök..."
most nézem: a hsz-t azt hittem hogy új hsz-ként írtam, és nem válasz hsz-ként. nem konkrétan neked címeztem. bocs.a képmutatás pedig nálam azt jelenti, ha valakinek más a gondolata, szándéka, mint amit valójában tesz vagy mond.
én azokra értettem, akik hangoztatván bizonyítékot kérnek Isten mellett, valójában ellene keresnek. ott megáll a képutatás. azt pedig minden kérdésfeltevő el tudja dönteni, hogy valójában mire is keres bizonyítékot. szerintem...[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz szab.tam #14434 üzenetére
"én azokra értettem, akik hangoztatván bizonyítékot kérnek Isten mellett, valójában ellene keresnek. ott megáll a képutatás. azt meg minden kérdésfeltevő el tudja dönteni, hgoy valójában mie is keres bizonyítékot. szerintem..."
Én meg azokra, akik feltételezésnek tekintenek minden, a hitükkel ellentétes dolgot, pedig az ő oldalukon ennyi áll.
Na de ezt a részt nem vinném tovább, nem utálkozni és kötekedni jöttem.
-
szoke12
őstag
Egyik kedvencem:
Róma 10:11-21
Főleg a 14-es."Élj úgy, hogy ha majd lepereg előtted életed filmje, érdemes legyen végignézni!"
-
Noddy
senior tag
Isten bizonyítékok:
- több millió élt és élő keresztyén
- a Biblia történelmi hitelessége (izrael és ókori királyságok története, Jézus élete, ókeresztyének, Római birodalom keresztyén üldözései), én ezt úgy nevezném mint Isten lenyomata a történelemben, ezeket nem lehet semmisnek venni. Amit a Biblia leírt igazolva van több ezer lelettel, irattal.Ezeket mind meglehet mérni, számolni, vizsgálni. Ha egy földben talált csont töredékekből lelehet vezetni az evolúció létezését, akkor ezekből tisztán az Isten létezését.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Mr X
veterán
Ezekből hogyan következik Isten léte? Az, hogy élnek olyanok, akik hisznek benne, az még nem bizonyítja, hogy úgy is van.
A második fele egy történelemkönyv jellegű dolog, semmi köze Isten létezéséhez.
Ez annyit ér így, mintha azt mondanád, hogy a piramisok léte tisztán bizonyítja a földönkívüliek létét.
Apropó, Jézus létezésére van "külsős" hivatkozás?
Az evolúciót meg nem abból vezetik le, hogy találtak egy csontot. Nem így megy, hogy "Jé, egy csont, biztos egy új fajé!"
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
ha valaki azt kérdezi tőlünk, merre van észak, mi iránytűt tudunk adni, és mutajuk az utat. nem tudjuk oda elvinni. és azzal sem fog oda eljutni, ha hozunk onnan bizonyítéknak 2 kamion jeget havat, mert akkor azt mondjátok, hogy az nem is onnan való, mert azt a déli sarkról is hozhattuk.
nem a bizonyítékok fognak elvinni benentteket. nektek kell odamenni meggyőződni...(#14444) Mr X
"Ha jól rémlik, nem jövő időben írja le a történéseket."
rosszul rémlik.
az Ószövetségben pl. sok, Messiásra vonatkozó prófécia beteljesült. és ezt az Újszövetség leírja.
pl a zsidóság történelme. előre Isten megjövendöl dolgokat, madj múltidőben le lesz írva a bekövetkeztük.[ Szerkesztve ]
-
szoke12
őstag
Pl Babilon elestét 200 évvel előre, sőt, az ellenséges hadvezért is megnevezte, illetve az elfoglalás módját. Vagy ott van Nagy Sándor.
kicsit nézz utána a könyvek korának. És vesd össze a történelemmel.
Asszem kb 3000 jövendölés van/volt a Bibliában. Eddig nem volt, ami nem teljesedett be.[ Szerkesztve ]
-
Mr X
veterán
válasz szab.tam #14445 üzenetére
Épp ez a gond, hogy nem kell elmenned az északi sarkra, hogy tudd, létezik. De, és itt a különbség, megteheted. Meg tudod mondani mérések fizikai tételek alapján, hogy itt van az északi sarkpont, és elmehetsz oda. Míg ugye azt nem tudod megtenni, hogy elviszel Istenhez és rámutatsz, hogy tessék, ő az.
Nem kell mindent bizonyítani. Ez a jó a hitben, aláírom. De így nem tény, hanem hit.
szoke12:
Rég olvastam, lennél kedves megmondani, melyik részben írja le, hogy Babilon ekkor és ekkor elesik, vagy hogy hol említi Nagy Sándort?
szab.tam:
Azért abban talán egyetérthetünk, hogy nem idegen egy vallási könyvtől egy megváltó jövendölése és az eljövetel megerősítése. De a kérdésem még áll, kapott elfogadott megerősítést valláson kívülről Jézus létezése és megváltói léte?
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
na de honnan tudod, hogy létezik? jártál már ott?
gondolom nem.
de másoknak, akik jártak ott, dokumentálták, elhiszed.vannak kivételes személyek, akikkel Isten nemcsak a Biblia, az istentisztelet, az életükben való megtapasztalás tb. útján jelentette ki magát, hanem verbálisan is.
ezt le is írták. pl. Mózes, Pál. személyesen, hallható hangon.
csak rajtd áll, hogy ezt a beszámolót hitelesnek tartod, vagy sem.mert hogy az északi sarkról már láttál filmet is? na és. a bbc frozen planet-jéről meg kiderült pár medvés filmrészletnél, hogy állatkerben vették fel, és mér azt is meghamisították.
azt meg elsőre mindenki hitelesnek tartotta...mivel én feltétel nélküli bizalommal vagyok Isten iránt, így ha még valami elsőre nem érthető, vagy kifejezetten ellentmodásosnak tűnik, akkor sem abba kapaszkodok. bízom Istenben, és abban, ghyo valószínű én láttam, értettem valamit rosszul. és rendre kiderül, hogy már megint Istennek volt igaza.
képzeld el azt a gyereket, aki odáll az apjához:
bizonyítsd be, hgy az apám vagy.
ok. dns teszt.
de biztos csaltál. kicserélted.
ok. nézdd meg a foylamatot.
de bizots összejátszol velük.Isten egy meghívót adott az őt keresőknek. nem egy bizonyítási eljárást.
ha valaki nem akar benne hinni, akkor senki nem fogja erőszakkal berugdosni a menyországba.
elég rossz hely lenne, ha csomó olyan lenne ott, aki voltakápp nem is akar ott lenni...szerk:
pl. a zsidók sosem tagadták Jézus létezését. csak sokan közülük pont a messiási voltát tagadták, tagadják. ők még mindig az első eljövetelét várják.
és ott a másik csoport, akik elismerték, mint Messisás. az ő beszámolóikból, leveleikből álltak össze az Újszövetségi Írások."kapott elfogadott megerősítést valláson kívülről Jézus létezése és megváltói léte?"
tehát a létezése igen. de a Megváltóként való elfogdására hogyan lehetne külső megerősítés? önmagába forduló ellentmondás lenne...online biblia.
pl. Károly
jól lehet benne kifejezésekre keresni.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...